BalkanBiker 16 Napisano Jul 19 (promenjeno) U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Satelis said: Lažu lažu na sve strane.... 250-350ccm možeš držati 110km/h max 120 (po satu što mu realnih dodje nešto preko 100-ke) na otvorenom koliko hoćeš. Testiran moj Satelis onomad kad smo se vracali sa Alpa. Lep prizor u večernjem satima, svetli crveno ispod podnice Novi su mnogo ustrojeni, treba tražiti da li ima neka alternativa preko grka (druga mapa). Mutavo zvuče, mutavo vuku.....primera radi skoro radih dve Vespe GTS 300. Jedna nosi stari agregat, druga HPE. Obe su ovde kupljene sa malim km, sve ispravno.....stara šije novu kako ide Jer si presao sa skutera na hondu nc ja sam sa skutera na cb, najbolji bi mi odgovor dao ti, a to su vibracije motora (jer skuteri ih nemaju uopste) kako ti to gledas i dali se covek navikne ? Cb ima neku vibraciju tu negde u 2k (ne voli te niske obrtaje) ali nakon toga sve do 5500-6000 je smooth, onda se oseti malo i kratko u sedistu pa predje na nogare (pogotovo mi drma vise levu) nije to da se nesto trese nego su neke sitne vibracije na visokoj frenfekciji,kao buzzz. I dali je idealno da dotegnes lanac na 35 mm tako sto povuces nadole i na gore ili samo povuces na gore a donja tacka gde prirodno lezi, hvala ? Promenio Jul 19 član BalkanBiker Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganBg 1 Napisano Jul 19 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav,hteo bih ugraditi na moju Forzu 350 nosač navigacije.Našao sam neki koji se postavlja ispod vizira.Ono što me muči da li je dozvoljena ugradnja takvog nosača s obzirom da se vizir mora skinuti pa se ispod njega namontira taj nosač skuter je u garanciji,da li to utiče na garanciju? Na slici je nosač koji bih hteo ugraditi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16849 Napisano Jul 19 Integrisan, 9542 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan To pitanje trebaš postaviti Delti na NBG vezano za garanciju. Po zdravoj logici ne bi trebalo da utiče na istu jer ne cackas ništa oko struje nit meanke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8150 Napisano Jul 19 BJB Maxi Scooter Club, 6343 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @DraganBg Dragane sokole, jel' ti misliš za svako pitanje otvarati novu temu? Ima tema o Forza 300/350 modelu u Maxi tehničkom kutku pa tamo teraj prepisku. Na šta bi forum ličio kada bi svako otvarao novu temu za svako pitanje i nedoumicu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganBg 1 Napisano Jul 20 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, alexanto je napisao: @DraganBg Dragane sokole, jel' ti misliš za svako pitanje otvarati novu temu? Ima tema o Forza 300/350 modelu u Maxi tehničkom kutku pa tamo teraj prepisku. Na šta bi forum ličio kada bi svako otvarao novu temu za svako pitanje i nedoumicu? Izvinjavam se od skoro sam na ovom forumu,nisam znao pravila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 8150 Napisano Jul 20 BJB Maxi Scooter Club, 6343 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Postavio si već ovo pitanje u temi. Ako ne dobiješ odgovor, za par dana pitaj opet ali u TEMI, ne otvaraj novu. Poenta je da se problematika, pitanja, iskustva i saveti ne razvodnjavaju na X tema nego da budi u jednoj temi. Tako je bolje i preglednije. Spajam ovu temu sa postojećom. Da i još jedna stvar: nema potrebe da citiraš prvi post iznad svog. Dovoljno je da taguješ onom kome se obraćaš kucanjem znala @ injegovog nick-a, kao što sam ja tagovao tebe u postu koji si citirao. Na taj način smanjujemo "gužvu" tj nepotrebno duplo otvaranje postova, slika i linkova... Aj' sretno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganBg 1 Napisano Jul 20 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan @alexnato Uredu, hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mara93 0 Napisano Sreda u 11:59 (promenjeno) U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Imam dva problema na svojoj forzi 350 2023. Prvi je zvuk iz prednjeg dijela skutera koji se javlja kad prelazim preko neravnina, najvise preko grubog asfalta kada se cuje lupkanje. Nez odakle tocno dolazi ali nekao mi se cuje da je ispod instumet table. Dali je neko imo isti problem. Drugi problem je zvuk koji cujem sa lijeve strane skutera oko poklopca cvt, pri malim brzinama kada vozim oko 25 do 30 kmh konstanto cujem nesto kao škripanje i zujanje ali cim dam gas prestaje i kad pustim gas isto prestane. Motor dok radi u mjestu ne cujem nista. Skuter je nov kupljen i trenutno ima pređenih 5000km. Promenio Sreda u 12:04 član Mara93 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mara93 0 Napisano Sreda u 12:50 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Imam dva problema na svojoj forzi 350 2023. Prvi je zvuk iz prednjeg dijela skutera koji se javlja kad prelazim preko neravnina, najvise preko grubog asfalta kada se cuje lupkanje. Nez odakle tocno dolazi ali nekao mi se cuje da je ispod instumet table. Dali je neko imo isti problem. Drugi problem je zvuk koji cujem sa lijeve strane skutera oko poklopca cvt, pri malim brzinama kada vozim oko 25 do 30 kmh konstanto cujem nesto kao škripanje i zujanje ali cim dam gas prestaje i kad pustim gas isto prestane. Motor dok radi u mjestu ne cujem nista. Skuter je nov kupljen i trenutno ima pređenih 5000km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 287 Napisano Sreda u 13:57 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Za ovo prvo sam prilično siguran da je normalno ako je zvuk kao da je nešto labavo i landara? Ne znam šta je tačno ali se to čuje na mnogim skuterima. Za drugo nemam pojma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5870 Napisano Sreda u 14:06 Ne silazi, 4396 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa prijavljivali su već druge kolege isto ili slično. Honda 350 lupa preko rupa, a CVT je lošeg kvaliteta. Lako se pokarambasi ako se vozi stani kreni po gradu. Za CVT rešenje je Malossi kit, ili na kanal kod Dareta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 178 Napisano Sreda u 15:19 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan To lupkanje dosta kolega spominje, moguće da negde nešto nije dobro stegnuto. Ovaj drugi zvuk je iz CVT isto kolege koje imaju taj model imaju primedbu na kvalitet istog. Obzirom da je nov idi do servisa nek pogledaju mozda i nesto nije u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16849 Napisano Sreda u 15:48 Integrisan, 9542 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Za prvi zvuk koji se pominje u vidu lupkanja......i ako je sve kako treba, lupkanje može praviti blatobran prednjeg točka. Takvo lupkanje fabricki ima Pezola Satelis......da li je to i ovde slučaj ne bi znao. Mora se skinuti blatobran pa probati i videti šta se u vožnji dešava. Za ovo drugo...... xxx puta pisano da se ne sme i ne treba tako kretati jer ce se lamele na kvacilu "zapaliti", zvono deformisati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11839 Napisano Sreda u 22:53 BJB Maxi Scooter Club, 4441 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda CRF1000D2 Adventure Sports DCT Prijavi odgovor kao problematičan @alexanto Znam da ovo najviše voliš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11849 Napisano Četvrtak u 04:19 Ne silazi, 2715 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da svaki CVT se cuje,pogotovu ako vozis pored neke prepreke koja odbija zvuk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mara93 0 Napisano Četvrtak u 05:51 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, cezarpa je napisao: Mislim da svaki CVT se cuje,pogotovu ako vozis pored neke prepreke koja odbija zvuk. Nije to taj normalni zvuk cvt.a na koji mislis ovo je vise kao u motora kada lanac pravi zvuk onaj metalni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5870 Napisano Četvrtak u 07:56 Ne silazi, 4396 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je slika koju je kolega postavio u ADV350 temi. Isti CVT kao na Forzi. Zvono kvačila nakon 4.700 km, spaljeno. Da, ima i do vožnje, cinculiranje malog gasa itd, ali pre svega je loš kvalitet u pitanju. I to nije samo na Hondi, da se razumemo. Kvalitet drastično opada sa novim modelima, sve neki reciklirani materijali i budibogsnama 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 455 Napisano Četvrtak u 08:58 Svrati ponekad, 449 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Prosto neverovatno da renomirani proizvođač dozvoli sebi baš tako loš kvalitet. Pritom, ja sam odnedavno vlasnik baš ovog modela Naš drug @Satelis stalno ponavlja da je stil vožnje izuzetno važan za dugovečnost CVT-a, ali ko vozi 90% gradske vožnje, sa ovim gužvama, teško da će moći uvek da se pridržava "ispravnog" načina vožnje skutera 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5870 Napisano Četvrtak u 09:05 Ne silazi, 4396 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa jeste stil bitan, mora se steknuti refleks u ruci i navika da se gas odsečno otvara. To ne znači da treba da se zabiješ u auto ispred, nego samo da se ne cinculira mali gas pri polasku. Al sa druge strane, ja recimo imam do posla samo par kilometara. Ali 5 semafora, nekoliko pešačkih prelaza, uske ulice, vazda se neko parkirava i izparkirava, pešaci prelaze kako im se hoće... Za par km, stanem krenem bar 16 puta. A asfalt 50 stepeni, nema cirkulacije vazduha, CVT mnogo trpi u takvim uslovima. I tu onda dolazi do izražaja kvalitet. Kvalitetniji CVT bolje podnosi maltretman, ništa novo. Za Hondu ima rešenja - Malossi zvono i kvačilo. Nije to ni preskupo. Kad ide june, nek ide i uže, što kažu. Clutch and bell ø 150 maxi fly system - MalossiStore WWW.MALOSSISTORE.COM clutch and bell ø 150 maxi fly system 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mara93 0 Napisano Četvrtak u 09:07 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, boza_kg je napisao: Pa jeste stil bitan, mora se steknuti refleks u ruci i navika da se gas odsečno otvara. To ne znači da treba da se zabiješ u auto ispred, nego samo da se ne cinculira mali gas pri polasku. Al sa druge strane, ja recimo imam do posla samo par kilometara. Ali 5 semafora, nekoliko pešačkih prelaza, uske ulice, vazda se neko parkirava i izparkirava, pešaci prelaze kako im se hoće... Za par km, stanem krenem bar 16 puta. A asfalt 50 stepeni, nema cirkulacije vazduha, CVT mnogo trpi u takvim uslovima. I tu onda dolazi do izražaja kvalitet. Kvalitetniji CVT bolje podnosi maltretman, ništa novo. Za Hondu ima rešenja - Malossi zvono i kvačilo. Nije to ni preskupo. Kad ide june, nek ide i uže, što kažu. Clutch and bell ø 150 maxi fly system - MalossiStore WWW.MALOSSISTORE.COM clutch and bell ø 150 maxi fly system Ovo ce kad tada biti stavljeno, ali ne osjecam jos potrosenost niti da je zvono poplavilo od temperature Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16849 Napisano Četvrtak u 12:09 Integrisan, 9542 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, tomamega je napisao: Prosto neverovatno da renomirani proizvođač dozvoli sebi baš tako loš kvalitet. Pritom, ja sam odnedavno vlasnik baš ovog modela Naš drug @Satelis stalno ponavlja da je stil vožnje izuzetno važan za dugovečnost CVT-a, ali ko vozi 90% gradske vožnje, sa ovim gužvama, teško da će moći uvek da se pridržava "ispravnog" načina vožnje skutera Osvrnuo bi se na drugi deo posta. Kroz samu gužvu baš ako se mora po Bg spicu. Ako se ne mora bolje je izabrati spoljne ulice, često se i pre stigne no gkavnim. Primera radi ja sam iz MML svaki dan išao na Banjicu tj trosarina, odnosno na posao u Veranu. Nikad al baš nikad nisam išao Ustanička, V. Ilića pa preko Jerkovića. Odem duzim putem VML, Kumodraz i odozgo se spustim u firmu. Svakom kažem, eno teme Peugeot Satelis gde se može videti kako izgleda CVT sa 50.000km i jače predjenih. Takodje se može videti u nastavku kako je sjebano zvono za samo 2-3.000km predjena. Pride nije se vozio bajk po Bg već Čačak. Znači..... ko zna znanje trajaće koliko voliš, ko ne zna naučiće šta je činiti. Nema tu mnogo filozofije drugari. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5870 Napisano Četvrtak u 12:32 (promenjeno) Ne silazi, 4396 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Možda zvučim kao starac Fočo od stotinu ljeta, ali nekad su pravili kvalitetnije, pa i to zvono. Da vidiš našta liči novo OEM zvono za Kymco, sad je skoro crno, neki reciklirani materijal, kao da je sa đubrišta izgleda. Ista šifra, sa početka ove deceniJe je bilo neka legura, mesinganog izgleda, a ono od pre njega je zaista ličilo na pravi čelik. Svaka nova generacija, svaka gora od prethodne... Promenio Četvrtak u 12:35 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BalkanBiker 16 Napisano Četvrtak u 12:42 U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zvono i lamela je losa kod forze, mada nije pravio nikakvog problema ali ja kad sam otvorio prenos odma sam uzeo malosi zvono i delta clutch, da ja imam mira, a motor je bio ok realno ali msm da to nece da traje kao malosi tako da menjaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ji 4Tze 89 Napisano Četvrtak u 13:59 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda SH350i Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene na SH350 je zvono bilo normalne boje iako sam imao puno kratkih vožnji. Nisam ga cinculirao, normalno ga nategnem da uhvati. S tim da ja isto nekad do posla odem okolo da ga bar ugrejem lepo ali to je i dalje centar starog dela BGa. Oko 9,800km sam prešao i ono što je bilo neophodno da se CVT rasklopi i produva da bi radio bez tog gatrljanja, pogotovo se to pojačavalo kad zahladni. Ja sam i dalje ubeđen da je to u stvari talog od paknova, ta prašina se koaguliše i sa eventualnom vlagom od kondenza naprave gromuljice koje prave taj zvuk dok kaiš ili rolnice ne uhvate lepo. Već negde na 5-6k se kod mene javio problem. Čak i da samo skineš poklopac CVTa i produvaš dobro kompresorom, rešićeš donekle problem do servisa pogona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...