Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL 500 R 1987 god - vase misljenje

Recommended Posts

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Pa ovako - Nasao sam jednu Hondu XL 500 r  1987 godiste koja mi se nudi za nekih 700 evara, pa me zanima vase misljenje o tom motoru. Motor je bio rastavljen do poslednjeg srafa. Sadasnji vlasnik kaze da ga je rastavio jer je puno trosio ulje, i jako dimio.  Ajd sto je rastavio masinu, al on je rastavio i sve ostalo, cak je skinuo i zadnju viljusku, pa i disk sa prednjeg tocka. Masinu je rastavio i ponovo sastavio do cilindra, klip je stavio drugi ( polovan ), bregasta je obradjivana, ostalo je jos da se srede navoji u glavi motora, jer su pocupani brezoni  gde se srafi auspuh.  Ono sto me najvise brine je to sto sam vlasnik kaze da se ne razume puno u mehaniku, nabavio je radnu knjigu i radio po njoj.  Navodno - svi delovi su tu, al uvek postoji verovatnoca da je nesto i izgubljeno. Takodje sam u dilemi dal ako to pazarim samo nastavim sa sklapanjem ( pa da se posle kajem ako nesto ne valja ), il da rasklopim masinu ( ovo sto je on sklopio ) da to proverim da se kasnije ne bi kajao.

U saobracajnoj dozvoli pise da je snaga motora 20 kw, i tu pocinju dileme, gledao sam po netu, to mi se ne uklapa, takodje nigde ne mogu naci ni podatak da se XL 500 R proizvodio te godine, a po opremi mi vise lici da je to XL 600 . Motor ima samo kurblu, far je kockast, satovi okrugli. Uz motor ide i top kejs .  Raspitao sam se malo i o vlasniku, dobio informaciju da je obicno vozio - pun gas, i dizao na zadnji tocak, pa pretpostavljam da bi verovatno trebalo menjati i lanac i lancanike.

Sta vi mislite o ovom? Da li da se upustam u ovo, il da bezim od ovog ?  Ili ako se vec upustam, kolko para da dam za ovo ?

Takodje ako je neko imao ovaj model, i ima neku sliku nek postavi da vidim, radi uporedjivanja .

Hvala svima unapred !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

da li su mu uredni papiri, ako se odlucis da uzimas ponudi mu 450 evra,

a to ne razumem se u mehaniku ali sam pratio knjigu malo smrdi, ipak je ovo srbija,

da nije mozda on pao sa njega, kakvo je stanje menjaca ??

Macka u dzaku, ali ako ti se svidja taj motor ponudi mu 450 e sa pricom da ti to moras opet da rastavis, i da ce to majstor da sredjuje, trebaju ti delovi ....

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Moj rodjak je imao ovaj motor i secam se da ga je obozavao! I danas dan mi pricha kako ga je vozio po njivama na +40°C i da se mazga nije bunila ni najmanje. Na kraju je uzeo Dominatora, a Xl je drzao u garazi jedno godinu dana posle toga dok nije skupio snage da ga proda. (mislim neshto malo vishe od hiljadarke da je dobio za njega).

E sad to shto ti se nudi... ko ce ga znati. Sobzirom da ne mozesh da chujesh kako radi motor, ni da sednesh na njega da vidish kako ide...nezgodno je to. I mislim da takva varijanta motora u dzaku ne vredi toliko.

p0z

• Svrati ponekad, 479 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600E

Ako si baš tražio mišljenje da ti kažem moje. Ako nisi ti majstor i to dobar ne uzimaj. Bolje je da uzmeš nešto proverenije a da je malo skuplje.

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ma jesam majstor, al konkretno sa ovim motorom nisam imao posla.  Zato sam i postavio pitanje, racunam ima ovde verovatno neko ko je imao taj model, zna mu mane, na sta obratiti paznju, mozda i cene delova . . .

• Drug član, 2869 postova
  • Motocikl: strom 650

Lijane Safet prodaje Isti motor za nesto preko 1000 taj da bi dosao u onakvo stanje ako ga platis 500 izace vise od 1000,kupi gume,plocice mozda disk,bice tu jos delova svoj rad neracunas ali i to nesto vredi.Sve u svemu po meni plafon 300 ili kupi od Safeta XL dace on to i na rate pa se vozaj odma a ne za ko zna koliko vremena dok onog ne sastavis.

Lijane Safet prodaje Isti motor za nesto preko 1000 taj da bi dosao u onakvo stanje ako ga platis 500 izace vise od 1000,kupi gume,plocice mozda disk,bice tu jos delova svoj rad neracunas ali i to nesto vredi.Sve u svemu po meni plafon 300 ili kupi od Safeta XL dace on to i na rate pa se vozaj odma a ne za ko zna koliko vremena dok onog ne sastavis.

Znam ja to, znas ti da imam sta i da vozim ( trenutno 3 motora registrovana i ispravna ) , nego sam mislio da uzmem i neki enduro, pa da sredim , a da me izadje jeftinije  ;D  :D  ;D  Kad radis motor za sebe, svoje ruke obicno ne racunas u trosak !

• XL, 460 postova
  • Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i

... Pa ovako - Nasao sam jednu Hondu XL 500 r  1987 godiste koja mi se nudi za nekih 700 evara, pa me zanima vase misljenje o tom motoru...

Одма' да ти кажем да се тај модел није производио после '85. године...

Да онај остатак не би цитирао, батали то... Ево ја раставио моје млађе магаре, па кукам за делове ('фала Богу па их још има за XR-a при том мислом баш на клипана ;D ), а питање је остатак машине на шта личи. Кажеш обрађивана брегаста - питање је да ли је претеран сервисни лимит брегова, полован клип, какав је цилиндар, остатак главе, шта је са мењачем, много непознатих...

...da nije mozda on pao sa njega...

Да, уопште да ли постоји неки Иксел, а да се није пало са њега  ::)

Види на овом сајту имаш масу података...

Овде код г. Ерика можеш да купиш масу делова.

А од ЖељкаСрб са форума купиш (за мало више пара  ;)) новију машину, па кад је расканташ, али не к'о овај дебил доле >:( растуриш у делове и сређујеш...

Sad sam bas gledo na netu, i kolko vidim XL 500 ima tri ventila ( jedan usisni, i dva izduvna ), a na ovoj sto sam gledao ima cetiri , dal je bilo i takvih ?

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Иксел ти је дао најконкретнији савет. Клаћеш вола за кило меса!  ;)

Изгубићеш пара, времена и живаца и на крају ћеш имати неки сурогат од мотора.

• Svrati ponekad, 364 postova
  • Motocikl: CB125 K3

Ja sam imao XL 500R tri-cetirii godine i masinu sam morao da otvaram cetiri-pet puta. Iscupani brezoni, propali zatezaci lanca bregaste, karike, kvacilo, karburator, navoji... Jednostavno, agregat se nije pokazao dugovecnim i u potpunosti se slazem sa svima koji su te savetovali da zaobidjes tu kupovinu. Naravno, XL500R ima svojih dobrih strana (geometrija, upravljivost, mala potrosnja...) i jako lepo se vozi.

Ipak, ako trazis endurachu tog tipa, Yamaha XT600, je, bez sumnje, prava stvar.

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: Suzuki dr 600 Djebel

Drug je kupio xl 500, 82 god, jos se kaje i proklinje taj motor.. Mora da menja celu masinu, sve se unutra izlomilo koliko sam ukapirao.. Da, trosila je dosta dosta ulja.. Iskreno on se mnogo kaje, a da ga proda ne moze, tj nema kome.. Zato ti iskreno ne preporucujem zbog njegovog loseg iskustva.. ;)

• Andragog, 5008 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Ima jedan XL 500 u halooglasima za 999 E na ime ,kaze da je sve org. i extra.Probaj mozda skine 100 -200 evara cenu,jer ga prodaje vec duze vrame,pozdrav. 8)

Ima jedan XL 500 u halooglasima za 999 E na ime ,kaze da je sve org. i extra.Probaj mozda skine 100 -200 evara cenu,jer ga prodaje vec duze vrame,pozdrav. 8)

Hvala pogledacu .

• Drug član, 707 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125

pozz.ako te taj XL od 999 eurica "ne privuce"pogledaj  SUZUKI DR 650 iz '94.mozda ti se i svidi.....pa javi na PP.

Sad sam gledao u halo oglasima, nema ni ove Honde, a ni ovog DR-a. Stavite link gde se to moze videti .

• Andragog, 5008 postova

Sad sam gledao u halo oglasima, nema ni ove Honde, a ni ovog DR-a. Stavite link gde se to moze videti .

Nema ga na netu vise,mozda nadjes neke stare oglase,novine pa ga nadjes tamo.Vise od ^ meseci se oglasava a mozda ga je i prodao. ;) ;) ;)

• Andragog, 5008 postova

Hvala pogledacu .

Eve gi pojavio se juce  HONDA XL 500S (1980), 46.000km, nove gume i akumulator, uvoz iz Nemačke, plaćena carina i PDV, 999 EUR. Beograd. 011/329-4170 

;) ;) ;)

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Kolko je 600 dobra, tolko 500 puca na svakom šavu uzduž i popreko...

Znam za slučaj da je na jednoj pukla osovina pogonskog lančanika, pa je čovek posle vario.... Muka je to sine i kad je u voznom stanju, a kamoli ovako. I pitaj tog što prodaje dal je pod libelu kad reče cenu od 700 evra... :o :o :o

Mislio sam ' nije skupo, pa uz moj rad i nesto malo ulaganja da napravim i jednu enduru za sebe. Ali nakon sto sam sve ovde procitao, a i raspitao se kod ljudi koji znaju vlasnika i kako je on to terao - digo sam ruke od te honde.

Hvala svima na savetima.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• MotoBikeShop
  • Predstojeća dešavanja

Nema predstojećih dešavanja u kalendaru.
  • AKTUELNE TEME

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja