Darko Mihajlovic 7397 Napisano Jul 15 Drug član, 2073 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Samo sranjce sto te pratilo lose vreme... Nama je isto popodne/pridvece bila kisa, ali nije strasno . A gledam neki dan klip na insta, lik posao na Gross , dosao do one kucice i teta mu kaze "close for motocycles"... Nalevo krug i cao... Lik se smorio ko patika .. jul mesec. Neverovatno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2684 Napisano Jul 15 Drug član, 926 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Sve sam se nadao da neće biti baš tako ali jebi ga... Kada je krenuo sneg na Grossu da mi pada sam mislio da me neko zajebava. Još tromb da rešim pa mogu ponovo. Taman 30. treba opet da idem u Minhen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1909 Napisano Jul 15 BJB Maxi Scooter Club, 757 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, Robi je napisao: Manje snimaj Treba i pregledati sav taj materijal Ja nikako da uradim moje Alpe, dve nedelje ukupno, dve kamere + 360 kamera, telefon... A "samo" terabajt Dron sam provozao u koferu 4500km, nijedan snimak, ne stigoh... To mi je baš krivo Pre-recording na DJI OA5 Pro je fantastična stvar baš zbog toga, klikneš record kad naidješ na nešto zanimljivo, i on ti startuje snimak npr. minut pre toga. S obzirom da svi snimamo kad idemo negde nepoznato i nikad ne znamo šta će biti dobro za snimanje unapred, najbolji način da se izbegne nepotrebno gomilanje materijala. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2684 Napisano Jul 15 Drug član, 926 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ali 3 kamere... Jedino da sve vežem na mikrofone, da ih potrpam u kacigu i da vičem - START RECORDING!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1909 Napisano Jul 15 BJB Maxi Scooter Club, 757 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Tu već možeš smart home sistem povezati Ja gledam da pojednostavim koliko mogu, smanjio setup na telefon + dron (tj pokušaj drona zvani Neo jer je ipak najpraktičniji), ni aparat ne nosim.. još neka akciona na bradu i to je to. Uhvatio sam sebe na putovanjima da više razmišljam o fotki/snimku i šta ću s njima posle, nego o mestu gde sam 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2684 Napisano Jul 15 Drug član, 926 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan To ti kažem - popalim sve i nema razmišljanja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 6218 Napisano Jul 15 Nemanja Stojanović, 1710 postova Lokacija: youtube.com/@motoriiplanine Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan On 5/31/2025 at 10:07 PM, Skittles said: Jedna od boljih fora za brzo putovanje je da se ne zastaje da se fotografiše. Samo mi je uvek uključena kamera na kacigi (DJI Osmo Action 4) i druga iza mene (Insta 360 X3) koje snimaju maltene nonstop. I onda je to kao da sam sve usput i fotografisao Stanem samo za dron (DJI Mavic Air 3S). Možda nije loš trenutak da napravim presek kako je setapovano, makar ovo za video. Na motoru imam 2 usb punjača, fabrički. Svakako nije problem ni da se doda ko nema. Oba napajaju kamere. Za 360 sam provukao kabl od table, ispod rezervoara, ispod sedišta skroz pozadi do motke, pa uz motku do kamere. Za akcionu na kacigi samo bleji kabl direkt od table do kacige, kao da pijem na crevo nešto Svakako sam povezan sa motorom sajlicom za airbag, ne smeta mi ništa još jedan kablić. Pored svega toga, na ovom putu sam prvi put eksperimentisao sa dodatnim mikrofonom (DJI Mic 2). On je bio zalepljen za ploču od centralnog kofera, tako da je zaštićen od vetra, a dovoljno blizu izduva da se čuje kako radi. Njega uglavnom nisam napajao jer jako dugo drži baterija, a kada je trebalo, samo sam sproveo kabl iz bočnog kofera do mikrofona. Dobra stvar sa tim mikrofonom je da se lako bežično upari sa kamerom (živeo DJI) i zvuk se onda odmah snima na sam video. Pošto je napajanje rešeno tako da mogu da snimaju dokle god motor radi, ostaje pitanje memorije. Na jednu karticu od 256GB stane oko 4-5 sati 4k (odnosno 5.7k za 360) materijala, tako da sa dve kartice po kameri može da se pokrije jako dugačak dan. Nekada napunim jednu skroz pa ubacim drugu, a nekada bude samo jedna dovoljna. Kada dođe do toga da mora da se menjaju kartice, čim stignem tamo gde ću da spavam, stavim jednu punu da se prekopira. Dok se to dešava, ja lagano skinem kofere, presvučem se itd. U toku raspremanja i večeranja stignem da stavim i druge dve kartice koje nisu skroz pune, jer one idu brzo. I pred spavanje stavim drugu koja je puna da se prekopira do jutra Uz 1 eskterni SSD od 2TB je dovoljno namiriti ovakav put od 4 dana. Nit su kartice nit SSD skupi, a mogu da se koriste u nedogled. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2684 Napisano Jul 15 Drug član, 926 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Baš sam razmišljao (a možda i prokomentarisao) kako imamo sličan setup kada si napisao šta koristiš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 851 Napisano Jul 15 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za vožnju, komšija blokadžija, pročitao, odgledao, ti to baš voziš, što bi rekli vi mladi, kidaš. Šteta za vreme, ali tako je to kada biraš juli za put u Alpe . Što se tiče kamera, ne poklapaju nam se mišljenja, a ja ću izneti svoje, tj šta meni prija da gledam, dakle čisto lični stav, ne namećem ga . Prednja kamera mi je najrelanija, čak ako se podesi da manje krivi, još bolje. Idealno da bude vezana za mikrofon i da je na snimku i realan zvuk motora i prirode, meni su ove melodije pokrivalice višak, ne praviš spot. Inste360 su mi, kako vreme prolazi i gledam razne klipove, sve manje zanimljive, ti efekti su izgustirani, ne znam da li si u vožnji došao ili pošao, tj da li si ušao u krivinu, ili tunel... ili si u stvari na običnom pravcu, a meni to deluje kao da je serpentina. Zadnja Insta360 mi je ovde bila kao da gledam video igru na Soniplejstejšnu, a ne realnu vožnju. Jbg, ja sam starog kova, čitaj "mator", pa volim to sirovije, a realnije. Opciju snimanja, ali ne i čuvanja dok ne kažeš kameri "e sad" (kada je prošlo ili krenulo nešto atraktivno), pa imaš sačuvano neki period pre tog "e sad" i dalje kamera nastavi da snima, imao sam još pre 10+ godina na nekim action kamerama "Drift Innovation" koje su se pojavile u doba prvog GoPro. To bi ti baš uštedelo snimanje, tj teži deo, pregledavanje. Ali treba da funkcioniše da te posluša, ono komanda, rukavice, onda kada hoćeš, a ne da te dodatno nervira ako zeza. Mnogo robujemo kamerama, a opet želimo uspomene. Dron stvarno dočara neke stvari neverovatno, postajemo sokolovi. Naravno ako nije prejak vetar, kiša, ako nas ne ometaju drveće ili kablovi... ali vredi ga imati i vredi povremeno potrošiti malo vremena, opet, ako želimo lepše uspomene. I još tri komentara. Relive koristim, ali ne vučem trek u njemu, nego u drugom programu, pa ga importujem u Relive i povežem sa fotografijama ili klipovima. Youtube kvalitet zavisi i od broja pratilaca. Imao sam kanal, monetizovan, sa blizu 50K pratilaca, bolji je bio kvalitet nego kod drugara sa "malim" kanalima. To je glupa fora YT-a, ali može im se. Nedostaje ti klip sa tih bahanalija, žurke, verovatno si zaboravio da ga postaviš . Želim ti još mnogo lepih vožnji, sa manje kiše i pij taj andol ili šta si rekao , nemoj da nas sekiraš. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3769 Napisano Jul 15 Drug član, 909 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan 2.16 Tb? Bre, pa Avatar je radjen sa manje utrosenog prostora na diskovima. Sad kad razmislim, nisam siguran da ima 2 tb na hard diskovima na kompu. Procitao sam sve i kao i vecini fali mi taj deo sa seficom. Ko da nije dovoljno sto smo svi ludaci na motorima nego smo jos i nastrani. Moram naci veceras vremena da predjem i snimke kako bih povezao sa tekstom. A Relive je nedavno imao neki veliki update gde su sami sebe nahvalili koliko im je porastao pisa u toj nadgradnji. Nisam se zamarao time da vidim o cemu se radi jer sam i ja otkazao pretplatu pre toga. Sad ipak mislim da cu je obnoviti. Nedostaje mi da imam makar neki mali trag svojih voznji kada vec nisam opremljen kamerama i ostalom video opremom. @Гоша moze li pojasnjenje kojim drugim programom radis pa dopunjujes Relive. Ja sam imao problem i sa obicnim ubacivanjem fotki i snimaka koje je snimao ortak pa mi prebacivao na tel. Jedva sam nasao kako te fotke da dodam na Relive jer on posmatra samo one koje su snimljene u periodu kada je i Relive snimao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2684 Napisano Jul 15 (promenjeno) Drug član, 926 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Гоша je napisao: Bravo za vožnju, komšija blokadžija, pročitao, odgledao, ti to baš voziš, što bi rekli vi mladi, kidaš. Šteta za vreme, ali tako je to kada biraš juli za put u Alpe . Što se tiče kamera, ne poklapaju nam se mišljenja, a ja ću izneti svoje, tj šta meni prija da gledam, dakle čisto lični stav, ne namećem ga . Prednja kamera mi je najrelanija, čak ako se podesi da manje krivi, još bolje. Idealno da bude vezana za mikrofon i da je na snimku i realan zvuk motora i prirode, meni su ove melodije pokrivalice višak, ne praviš spot. Inste360 su mi, kako vreme prolazi i gledam razne klipove, sve manje zanimljive, ti efekti su izgustirani, ne znam da li si u vožnji došao ili pošao, tj da li si ušao u krivinu, ili tunel... ili si u stvari na običnom pravcu, a meni to deluje kao da je serpentina. Zadnja Insta360 mi je ovde bila kao da gledam video igru na Soniplejstejšnu, a ne realnu vožnju. Jbg, ja sam starog kova, čitaj "mator", pa volim to sirovije, a realnije. Opciju snimanja, ali ne i čuvanja dok ne kažeš kameri "e sad" (kada je prošlo ili krenulo nešto atraktivno), pa imaš sačuvano neki period pre tog "e sad" i dalje kamera nastavi da snima, imao sam još pre 10+ godina na nekim action kamerama "Drift Innovation" koje su se pojavile u doba prvog GoPro. To bi ti baš uštedelo snimanje, tj teži deo, pregledavanje. Ali treba da funkcioniše da te posluša, ono komanda, rukavice, onda kada hoćeš, a ne da te dodatno nervira ako zeza. Mnogo robujemo kamerama, a opet želimo uspomene. Dron stvarno dočara neke stvari neverovatno, postajemo sokolovi. Naravno ako nije prejak vetar, kiša, ako nas ne ometaju drveće ili kablovi... ali vredi ga imati i vredi povremeno potrošiti malo vremena, opet, ako želimo lepše uspomene. I još tri komentara. Relive koristim, ali ne vučem trek u njemu, nego u drugom programu, pa ga importujem u Relive i povežem sa fotografijama ili klipovima. Youtube kvalitet zavisi i od broja pratilaca. Imao sam kanal, monetizovan, sa blizu 50K pratilaca, bolji je bio kvalitet nego kod drugara sa "malim" kanalima. To je glupa fora YT-a, ali može im se. Nedostaje ti klip sa tih bahanalija, žurke, verovatno si zaboravio da ga postaviš . Želim ti još mnogo lepih vožnji, sa manje kiše i pij taj andol ili šta si rekao , nemoj da nas sekiraš. Bojim se da nam je razlika u godinama manja nego što misliš. Ali jebi ga, bivši inženjer informatike pa volem. Ukratko što se kamera tiče moj pristup je sledeći: - Kamera koja snima vožnju - na kacigi. Nju smatram za primarnu i na nju je vezan eksterni mikrofon - Kamera koja snima vozača i prirodu - prednja - Kamera koja snima put i okolinu - zadnja Moj pristup svemu ovome je sledeći. Ja volim da vozim i idem da vozim. Želim da sačuvam sebi uspomenu i zato pravim filmiće ali ne idem da snimam već šta uhvatim - uhvatim. Pa se samim tim trudim da uhvatim što više. Hoću i poneku lepu sliku da napravim i drago mi je kada snimci ispadnu dobro, ali opet. Pošao sam da vozim na prvom mestu. Na drugom da uživam u prirodi i tek na trećem da to sve ovekovečim. A što se YT kanala tiče, nabijem ih na kurac. Inače, moji svi snimci su privatni - moguće ih je videti samo uz link. Ne interesuju me ni pratioci ni monetizacija, pa zato između ostalog mogu da kačim i pesme koje hoću. Što se muzike tiče, na nekim ranijim snimcima je nisam stavljao ali mi je onda skrenuta pažnja pa sam krenuo da ubacujem. Generalno je to deo posla koji me najviše nervira oko pravljenja ovih snimaka. A što se tiče andola/aspirina, malo sam levelovao. Sad se bodem k'o čovek Promenio Jul 15 član Mr_Wolf 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2684 Napisano Jul 15 (promenjeno) Drug član, 926 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Inače, što se šefice tiče, u pitanju je holanđanka koja za koji dan puni 57 godina. Strašno mi je draga kao osoba, ali nisam siguran da bi se usrećili u kontekstu u kom implicirate A i što se bahanalija tiče... nakon ovoliko godina me više nerviraju nego što se radujem prisustvu. Evo baš sam sada pričao sa njom i ubeđuje me da dođem na Oktoberfest. Bio nekoliko puta - koji ću više. Ali "ti si rukovodilac, moraš zbog svojih ljudi..." Realno bih radije išao da se provozam negde Promenio Jul 15 član Mr_Wolf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 851 Napisano Jul 15 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan @grafigo Neki Locus Map na telefonu, android, koristim za mape, plaća se sitno, skidao sam zemlje odvojeno isto smešno jeftino, u njemu pustim da snima trek, običan GPX koji posle importujem u Relive. Slike Relive spoji sa telefona ili iz JPG informacije ako su u vreme puta, a može se dodati i ako nije, kada se snađe i ja sam se mučio prvi put, prva tri puta, sada je lakše . Inače Relive sam koristio besplatan, onda uplatio mesec, dva, pa otkazao jesenas, onda mi ponudili na godinu dana za smešno sitno da me vrate, pa sam uplatio . Sve je to jeftino sprem nekih drugih troškova, evo danas registrovao skuter 300cc za 22.000rsd. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3060 Napisano Jul 15 ODUSTO OD DIJETE, 2833 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje, koristim Reliv ali mi treba nešto drugo. Gledao sam na YT klipovima gde su postavljali mapu i po toj ruti koja je označena ide neki mali motorić, autić ili nešto drugo. Kako to da koristim, deluje mi zanimljivo kao uvod u priču. Ja za obradu i pravljenje klipova koristim Filmoru. Isto i ja kad je nešto zanimljivo pustim kameru na kacigi da snima stalno i kad dođem kući ostavim ono najlepše. Supruga snima telefonom ili f. aparatom šta joj se svidi a ja sam verovatno preskočio . Ubacio sam i dron i polako se igram sa njim kad se ima vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2684 Napisano Četvrtak u 16:09 Drug član, 926 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Passo Fedaia 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ujkaalbert 31 Napisano Petak u 17:05 U prolazu, 83 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za voznju. Jako lepe slike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2993 Napisano Petak u 21:52 (promenjeno) Drug član, 1657 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 7. 2025. at 10:34, Mr_Wolf je napisao: Ma jok, šefica mi poznaje i ženu. Generalno mi je mnogo bolje da budem prijatelj sa njom. Promenio Petak u 22:18 član MaxiS 2 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2684 Napisano Petak u 21:59 Drug član, 926 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan @MaxiS jebi ga ne vidim sliku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2993 Napisano Petak u 22:18 Drug član, 1657 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne daju mi da uploadujem tu sliku. Fora je ona preljuba na coldplay... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 6218 Napisano Petak u 22:21 Nemanja Stojanović, 1710 postova Lokacija: youtube.com/@motoriiplanine Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan On 7/17/2025 at 7:09 PM, Mr_Wolf said: Passo Fedaia Vidim i ti piješ na slamčicu struju Promaklo mi je ako si pisao da nam je sličan setap. Ako je ovo napravila 360, šta je na repu? Ja sam trenutno u potrazi za nekim trigerima koje bih držao na kormanu. Da mogu da daljinski startujem i pauziram makar 360, daleko je na štapu. Za ovu na bradi imam i retrovizor da čekiram a i tu je na dohvat ruke. Lako se stisne rec, a kreće da snima bila upaljena ili ne. Voleo bih da taj remote ima i neki indikator stanja, ali za sada sam samo našao njihov zvanični koji je tipa nešto preko 100€. Tako da tražim i dalje dok ne odustanem i uzmem ga, mada možda pre toga i zamenim X3 za X5. Ako ti nešto znači, razumem te i za šeficu (sve i da je mlada i top a ti mlad i lep, ne seri gde jedeš) i za sastanke prodaje, u narodu poznatije kao hleba i igara... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2684 Napisano Petak u 22:23 Drug član, 926 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, MaxiS je napisao: Ne daju mi da uploadujem tu sliku. Fora je ona preljuba na coldplay... Aha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2684 Napisano Petak u 22:29 (promenjeno) Drug član, 926 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Skittles je napisao: Vidim i ti piješ na slamčicu struju Promaklo mi je ako si pisao da nam je sličan setap. Ako je ovo napravila 360, šta je na repu? Ja sam trenutno u potrazi za nekim trigerima koje bih držao na kormanu. Da mogu da daljinski startujem i pauziram makar 360, daleko je na štapu. Za ovu na bradi imam i retrovizor da čekiram a i tu je na dohvat ruke. Lako se stisne rec, a kreće da snima bila upaljena ili ne. Voleo bih da taj remote ima i neki indikator stanja, ali za sada sam samo našao njihov zvanični koji je tipa nešto preko 100€. Tako da tražim i dalje dok ne odustanem i uzmem ga, mada možda pre toga i zamenim X3 za X5. Ako ti nešto znači, razumem te i za šeficu (sve i da je mlada i top a ti mlad i lep, ne seri gde jedeš) i za sastanke prodaje, u narodu poznatije kao hleba i igara... Slamčica i infuzija istovremeno (provlačim kroz driker na rukavu da ne visi kabl) Na kacigi je Osmo Action 4 koji se napaja kroz cevčicu sa 512gb karticom Napred je Insta360 x4 koji se napaja sa upaljača sa 512gb karticom Pozadi je Insta360 RS koja se napaja sa eksterne baterije sakrivene ispod sedišta i sa 256gb karticom Što se trigera tiče, ja sam za fotke, kada stanem, koristio telefon (što naravno znaš i sam). Osim toga sam razmišljao o daljinskom i o glasovnoj aktivaciji i opet nekako došao do zaključka da je najoptimalnije da snima sve vreme. Sada nešto razmišljam, možda bi bilo moguće aktivirati snimanje i preko pametnog sata? Inače, nisam uzeo X5 zato što su snimci još veći nego na X4 (na istim podešavanjima) Promenio Petak u 22:41 član Mr_Wolf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 21568 Napisano pre 10 sati Integrisan, 8825 postova Prijavi odgovor kao problematičan Muški! (osim za ovo što su te već peglali!). Da je bilo bolje vreme, lošije bi bile uspomene. Bravo komšo! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 294 Napisano pre 8 sati Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ma jok, šefica mi poznaje i ženu. Generalno mi je mnogo bolje da budem prijatelj sa njom. Mudro zboriš prijatelju.Iskustvo govori iz tebe.Sent from my 24129PN74G using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...