Jump to content

Moto Zajednica

QJ SRT 600 SX

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Nemam.

Pomaže Bog braćo i sestre.

U procesu sam kupovine turing motora i po naslovu već vidite koji motor gledam. Do sada nisam uspeo da nadjem da je neko na forumu pisao konkretno o ovom modelu pa bih voleo da ovde vlasnici pomenutog motora pišu svoja iskustva. Takodje, ljudi koji su imali priliku da testiraju ovaj model da pišu šta su zapazili. U suštini da bude sve na jednom mestu konkretno za ovaj model koji upada u A2 kategoriju.

Hvala vam i svako dobro.

Promenio član dalibor1995
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: NC 750 X
On 7/5/2025 at 9:35 PM, dalibor1995 said:

Pomaže Bog braćo i sestre.

U procesu sam kupovine turing motora i po naslovu već vidite koji motor gledam. Do sada nisam uspeo da nadjem da je neko na forumu pisao konkretno o ovom modelu pa bih voleo da ovde vlasnici pomenutog motora pišu svoja iskustva. Takodje, ljudi koji su imali priliku da testiraju ovaj model da pišu šta su zapazili. U suštini da bude sve na jednom mestu konkretno za ovaj model koji upada u A2 kategoriju.

Hvala vam i svako dobro.

Ja sam bio u procesu kupovine, odustao i uzeo NC-a. 
Na papiru sve super, diler neozbiljan, sva ta garancija i servisiranje upitno u praksi. 
Ako juris nesto u tom cenovnom rangu Benneli mi deluje kao bolja opcija.

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Nemam.
Pre 18 sati, GunnerHan je napisao:

Ja sam bio u procesu kupovine, odustao i uzeo NC-a. 
Na papiru sve super, diler neozbiljan, sva ta garancija i servisiranje upitno u praksi. 
Ako juris nesto u tom cenovnom rangu Benneli mi deluje kao bolja opcija.

Dvoumim se izmedju CB500X i ovog QJ. Na oglasima ima jedna lepa Honda sa dosta opreme i malom kilometražom (valjda je prava za motor 2023. godište). Meni se iskreno ovaj QJ svidja i diler govori kako su svi modeli rasprodati, čeka se nova tura. Pa reko kad su svi rasprodati, valjda ima neko i ovde da vozi taj motor pa da prenese iskustva ali slaba vajda izgleda. 

• Drug član, 2495 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

CB je dobar motor, naslednik je Nx, cak sposobniji od Nc al opet Nc ima nesto svoje.
Honda ko Honda, dolaze klot al kad napakujes sta ti treba onda si miran i uzivas u voznji.

• Svrati ponekad, 196 postova
  • Motocikl: QJMOTOR SRT 700

A te Honde priznajem tek od Transalpa. NC je igračka, mali motor, loše sedenje... Da ja  biram pre bih uzeo CB 500.

• Podržavam 1

• Drug član, 1286 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Imas u Delti nov NX500 snizen na 7200 ili 7400, ne secam se tacno sad. 

• Drug član, 2495 postova
  • Motocikl: Honda NC750x
pre 13 minuta, BaneNS je napisao:

A te Honde priznajem tek od Transalpa. NC je igračka, mali motor, loše sedenje... Da ja  biram pre bih uzeo CB 500.

Sve zavisi od osobe, meni je Nc super za mojih 178cm, dobar za grad, na putu super, povlaci iz niskih, jedna zaukruzena prica za taj motor, sto vise vozim sve mi se vise svidja.
Uvek ce biti jacih i sposobnijih motora al budimo i realni.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: NC 750 X
56 minutes ago, dalibor1995 said:

Dvoumim se izmedju CB500X i ovog QJ. Na oglasima ima jedna lepa Honda sa dosta opreme i malom kilometražom (valjda je prava za motor 2023. godište). Meni se iskreno ovaj QJ svidja i diler govori kako su svi modeli rasprodati, čeka se nova tura. Pa reko kad su svi rasprodati, valjda ima neko i ovde da vozi taj motor pa da prenese iskustva ali slaba vajda izgleda. 

I 10 godina stara Honda je bolja od novog QJ-a..

Sve zavisi sta ti ocekujes od motora, dobra akcija je u Delti za Nx500 iz 2024 koji je sad 7.200€. 
Sto reče kolega @RankoBg87 NC je motor koji mi se sve vise svidja kako prolazi vreme.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 338 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650x

Mozda coveku treba A2 motor.

SRT 600 bi trebalo da je isti agregat (ako se na varam) kao SRT550, samo da je softverski drugaciji. Ako je tako, taj 550 se do sada pokazao dobro, po meni jedina mana skupa rega za 50ak kubika viska 🙂

• Zainteresovan, 493 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Ja sam postao vlasnik qj650, prešao oko 10000 km. Pre sam isključivo vozio japance. Ono o čemu treba da razmišljaš je da imaš servis u svom gradu, i da budeš u garanciji.

Ja sam iz valjeva išao na servis u NS i tada izgubim ceo dan i 50e na benzin i kafu klopu i sl...

Delova agregata(u slučaju havarije) nema. Ima u kini a dok oni dobiju i tebi zamene neki deo potraje oko 3 meseca

Servis ide na 5000km(uglavnom) iako fabrika propisuje recimo 12000km. Servis ti je oko 100e

Kinez posle 2-3 godine kao polovan će manje da vredi od japanca starog 7-8 godina.

Kinezi idu isto kao i japanci, jer i jesu kopija u svakom smislu, još da imaju japansku elektroniku, bilo bi bolje nego ovu koju ugradjuju a kažu da je Bosh, pitanje?

Po meni najbolja kupovina je polovan kinez, star 1-2 godine. Ako je bilo šta da se servisira to je već odradjeno, jeftiniji je od novog bar1500e, a i servisnu garanciju ne moraš da nastaviš, bar ja ne bih!

I to je sve u svemu dosta finansijski povoljnije nego polovan japanac, a sam užitak vožnje i kako to sve funkcioniše je manje viša isto kao i kod japanaca... E sad....

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 338 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650x

Podrzavam ovu pricu da je dobro kupiti polovan kinez a mlad.

10.200 din ja pre neki dan platio servis za isti taj motor koji pominjes, tako da kapiram da za SRT600 nije skuplje.

Sto se tice Bosch elektornike, kako gde, meni npr na Beneliju jeste ECU bio Bosch, cini mi se da mi je trenutno ovde Delphi.

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Kinezi sve to lepo spakuju i motori jesu fini ali trebace im jos vremena da se usavrse i mozda dostignu Japan. Ono sto je problem kod kineza pored tih decijih bolesti su nedostatak delova i upitna servisna podrska jer mreza nije rasirena. Servis nema osnovne potrosne delove, daj bre... 

Svuda u Evropi imas servise za Japance, za kineze ne. Vozis motor, hoces na servis kazu ti: "ee nema delova, tek za 2,3 nedelje.", a ti ne smes dalje da vozis jer ces presisati kilometrazu. 

Drugi problem je sto izbacuju svake godine nove modele, sta ce biti sa starima navr' 3,4,5 godina po pitanju delova, neko razbije plastiku, oklop, a model prevazidjen... 

Sto se mene tice, Japan je broj 1. iako drugi proizvodjaci prave bolje motore po performansama, ne po pouzdanosti.

Promenio član Rider000
  • Podržavam 1

• Integrisan, 6290 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Takodje strani sajtovi kao sto je npr. Wemoto, Motorcycleparts i slicno. nemaju u bazi uopste te Kineze. Znaci za japanca iz 80tih ukucam model, godiste i kupujem od srafova, gumica, elektronike pa i citavih delova. Koliko vidim to za kineze nema nego ste osudjeni na dilera i servis.

Ne znam da li se filteri i kocione plocice mogu negde svojevoljno poruciti van servisa? 

Promenio član Motorcyclist

Mozda ima na aliexpressu 😀

Ljudi servis je džaba. Ja za moj plaćam 8.700 dinara servis. I prvi i drugi. Nema potrebe da ga radiš sam. 

Pločice su brembo imaš ih na kiosku... Nema tu problema. Garancija 4 godine. Dečko je sa 550 srt prešao već preko 50.000 km. 

Sve je u glavi... 

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 6290 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Kontam da ima u manualu koji dobijete (nadam se) da pise npr. koji je model svecice, plocica, pa posto furaju NGK, Brembo i slicno. verovatno se taj model svecica i plocica moze naci i kod nas kako bi se izbegao servis.

Podrzavam Kineze i nadam se da ce biti sve bolji jer treba nam vise konkurencije na trzistu motocikala.

• Podržavam 2

• BJB Maxi Scooter Club, 781 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Konkretno za ovo moje govance, preko unclewang se narucuje direktno iz fabrike sve, a ima i na motorx bukvalno sve (sve plastike, farovi, tabla, felne, ECU, pumpa goriva, regler, auspuh, lambda sonda, hladnjak, diskovi, šta god mi je palo na pamet da pogledam). 

Sve isto sam našao i za 450MT. Konkretno i CF i Voge se voze dosta po Evropi, nije problem naći šta god. Za ostale proizvodjače nije bilo zanimljiv modela meni pa nisam gledao, ali verujem da je slično i za QJ.

Nije baš toliki bauk naći delove za bilo koji motor od ovih ipak sad već poznatih firmi, ne računam one rebrandirane što su drugačiji za svako tržište (Peda kod nas i sl)

• Sviđa mi se 1

Pre sat vremena, BaneNS je napisao:

Ljudi servis je džaba. Ja za moj plaćam 8.700 dinara servis. I prvi i drugi. Nema potrebe da ga radiš sam. 

Pločice su brembo imaš ih na kiosku... Nema tu problema. Garancija 4 godine. Dečko je sa 550 srt prešao već preko 50.000 km. 

Sve je u glavi... 

Kako za koji... Ako pricamo samo o QJ onda ima manje vise iste cene servisa kao i Suzuki. Dok CF i ostali furaju slicne cene kao Honda(Delta), gde je redovan servis od 15-18.000din

Ne bih se slozio da nema problema sto se tice odrzavanja i postovanja garantnih rokova jer znam dosta primera gde nista nije ispostovano i gde su umesto popravke u garantnom roku radjena budzenja.

Promenio član Rider000

.

Promenio član Rider000

• Drug član, 2790 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 4 sati, Rider000 je napisao:

Kako za koji... Ako pricamo samo o QJ onda ima manje vise iste cene servisa kao i Suzuki. Dok CF i ostali furaju slicne cene kao Honda(Delta), gde je redovan servis od 15-18.000din

Ne bih se slozio da nema problema sto se tice odrzavanja i postovanja garantnih rokova jer znam dosta primera gde nista nije ispostovano i gde su umesto popravke u garantnom roku radjena budzenja.

Održavanje je jedno a popravka drugo. Nije problem deo koji definitivno postoji za nabavku već jajarenje dilera koji odbija da napravi svoj lager delova a to im trenutni zakoni naše uboge zemlje dozvoljavaju. Tako im je dozvoljeno i oni koriste sve to za inkasiranje profita bez obaveza. Odatle naravno te kojekakve baljezgarije koje prosipaju klijentima...prosto može im se.

To je celokupni problem...da je drugačije i da postoji sistem obaveznog lagera delova kao što je ranije bilo pričao bi ti drugu priču.

A dobro ljudi, čoveku se pokvario srt 800, čeka se deo, a dali su mu skuter da se koristi dok ne dođe nov deo. To je ok. 

Nešto ima, nešto nema. Šta bi bilo za Triunf ili Dukati... Sve je to ista priča. Da li nov ili stari motor. 

Treba jos koju godinu da se kao zasebni brendovi rasire i zastupe onda ce valjda i sva prica oko nabavke delova biti bolja. Generalno su sve to manje vise novi proizvodjaci i trebace vreme da iskorene decije bolesti. Mi smo generalno smesno trziste i kineze vrv boli patka pa se ne cimaju oko nas.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja