Brrka 226 Napisano Februar 13, 2009 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces Full sintetiku a Motul 300V ti je skup, onda slobodno uzmi Ipone Full Power Katana. Kod mene u radnji pakovanje od 4L je 5300 dinara po novim cenama od pre neki dan a po staroj ceni je bio 4500 dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FritzTheCat 42 Napisano Februar 14, 2009 U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na komentarima. Verujem da ću iako sam navikao na MOTUL da ga zamenim verovatno Silkolenom ili Iponom, pošto kapiram da ogromna razlika u ceni ne oslikava razliku u kvalitetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 14, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na komentarima. Verujem da ću iako sam navikao na MOTUL da ga zamenim verovatno Silkolenom ili Iponom, pošto kapiram da ogromna razlika u ceni ne oslikava razliku u kvalitetu. koliko vidim razlika na 4 l izmedju ipona i motula je 500din...to su male pare da se ja razmisljam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Februar 14, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan ja opet kazem smanji jedenje jagnjetine i vozit ces motul v300 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 14, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Pa brate jagnjetinu ne jedem već mesecima jedino da prestanem da dišem i postanem zombi onda ću valjda da uštedim za tu full sintetiku . au burazeru vozis dva motora i cenkas se za 500kinti...ok sto ne jedes jagnjetinu ali smanji i taj kavijar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Februar 15, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan a ima platu 1000 evra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FritzTheCat 42 Napisano Februar 17, 2009 U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Overio sam i na Luk Oil-u iznad autokomande ima 300V Factory Line 15w-50 za 1.344 din/lit. Izgleda da cu ipak da ostanem na MOTULU. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Februar 17, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan PA NARAVNO,A NISAM REKAO DA TI IMAS SOMA NEGO FRIC THE CAT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Februar 17, 2009 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan ili motul ili silkolene netreba trece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FritzTheCat 42 Napisano Februar 18, 2009 U prolazu, 78 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan PA NARAVNO,A NISAM REKAO DA TI IMAS SOMA NEGO FRIC THE CAT Lako je vama ekonomistima da zajebavate posten narod kome je mnogo da da 20 eurea za litar ulja! Nemam soma nego soma i po! (moj te pipo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Februar 18, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan za godinu i po,sala brate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kinezjama 0 Napisano Februar 20, 2009 U prolazu, 29 postova Lokacija: St.Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Motul nikako,cim ga prodaju na pumpama onda nije za motor. Moj ti je savet KASTROL RS 1 10/40 Ful simtetik. Sipam u Yamahu YZF 750 SP i nemislim. Ako imas love menjas ulje od 5 do 7 hiljada, ja bar tako radim. Malo je skupa za-ebancija, al BRATE NEMA ISPARENJA ULJA. Litra se krece od 1250din do 1400, kako gde. Uzimaj u prodavnicama iskljucivo ovlascenim za prodaju ulja. ebes pumpe. Moj savet. POZZ. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Februar 20, 2009 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam do sada uvek sipao Silcolene Ride, a poslednji put Motul 5100, posto me mrzelo da idem do Dorcola, a MASS mi je u komsiluku. Nikad nisam kapirao sta to znaci kad neko kaze "ovo ulje je do jaja", neko drugo "nista ne valja". Meni, brate, motor isto ide, isto radi menjac, isto se cuje i sa jednim i sa drugiim uljem. Zavisi izgleda na sta se ko tripuje. Ja, recimo, cim sipam novo ulje od ovlascenog zastupnika automatski vise "ne mislim". Nekome je trip da vozi Hondu (honda je to), a neko se pali na Motul.... Sve su to nasi tripovi izgleda. Moje iskustvo kaze da sipas novo ulje, za koje si relativno siguran da je original i to bi bilo to. Istini za volju, znam za Hondu cx 500 koja je vrisnula 80 km posle menjanja ulja i sipanja bofla na tochenje u nju, tako da jeste ipak bitno da ne bude neki preprzeni zejtin iz friteze..... a silkolen ili motul, isto ti je (pardon, meni je isto). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 20, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan ajd sad delimicni off...Kako prepoznati MOTUL FAKE? Znaci ima li nesto po cemu mozemo da znamo da je ulje original? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kinezjama 0 Napisano Februar 20, 2009 U prolazu, 29 postova Lokacija: St.Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa vama momci. O ukusima netreba raspravljati. Svako je naviko na neko ulje, kako se kome pokaze. Upravu si Cili,bitno je da podmazuje. Mada IIIIIIIMA TU NESTO u svakom ulju. Viskoznost,firma,ugled,tradicija....itd. ;D :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Februar 20, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam do sada uvek sipao Silcolene Ride, a poslednji put Motul 5100, posto me mrzelo da idem do Dorcola, a MASS mi je u komsiluku. Nikad nisam kapirao sta to znaci kad neko kaze "ovo ulje je do jaja", neko drugo "nista ne valja". Meni, brate, motor isto ide, isto radi menjac, isto se cuje i sa jednim i sa drugiim uljem. Zavisi izgleda na sta se ko tripuje. Ja, recimo, cim sipam novo ulje od ovlascenog zastupnika automatski vise "ne mislim". Nekome je trip da vozi Hondu (honda je to), a neko se pali na Motul.... Sve su to nasi tripovi izgleda. Moje iskustvo kaze da sipas novo ulje, za koje si relativno siguran da je original i to bi bilo to. Istini za volju, znam za Hondu cx 500 koja je vrisnula 80 km posle menjanja ulja i sipanja bofla na tochenje u nju, tako da jeste ipak bitno da ne bude neki preprzeni zejtin iz friteze..... a silkolen ili motul, isto ti je (pardon, meni je isto). Nisi bash upravu. Meni ni na jednom motoru do sad (a imao sam ih 9) nije bio isti menjach sa full sint. i sa polusint. Takodje su neki motori buchniji sa fullsint. nego sa polusint. (en500 iz iskustva) Isto tako neki motor hoce da popije Ipone a nece Motul i tako... Uglavnom razlika postoji samo je pitanje da li je drastichna (bash ochigledna) ili nije. Nije svejedno. P.S. I naravno slazhem se da je bilo koje novo ulje bolje od starog ma koje god da je u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Februar 20, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Za en 500 i ide polusintetika kao i gpz500s itd.Mislim preporucuje se A gde pishe da mu ne odgovara fullsynth? Mislim da ne pishe da li ide mineralno, polusint ili neshto trece vec samo viskozitet! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 20, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan hoce neko odgovoriti na koji nacin da se prepozna DIVLJAk...jel neko imao iskustva? jel drugacije pakovanje,boja ulja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Februar 20, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan hoce neko odgovoriti na koji nacin da se prepozna DIVLJAk...jel neko imao iskustva? jel drugacije pakovanje,boja ulja? Koliko ja znam ne mozhesh da primetish nikako. Jedina prevencija je kupovina kod glavnog distributera. A ako su i oni promuljali divljaka onda svaka dalja pricha nema svrhe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Februar 20, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=30814.msg448326#msg448326 date=1235165808] Za en 500 i ide polusintetika kao i gpz500s itd.Mislim preporucuje se A gde pishe da mu ne odgovara fullsynth? Mislim da ne pishe da li ide mineralno, polusint ili neshto trece vec samo viskozitet! Procitaj ponovo da li sam ja negde napisao da ne odgovara full ??? Ne pravi se pametan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Februar 20, 2009 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ej bre, nema nervoze .... Verovatno si ti Boki (i Kinezjama) u pravu, ali moje iskustvo je mozda takvo jer su oba ulja koja sam koristio polusintetika, isti viskozitet, a ja to uglavnom vozim ko deda, tako da..... verovatno su noviji motori osetljiviji na ulja, a ima tu i do vozača, tj. stila vožnje? A što se kopija tiče, verujem, tj. čuo sam, da je skoro pa nemoguće provaliti..... nažalost, saznaš kad ti rikne motor. JBG, što kaže Boki, ako u ovlašćenom zastupništvu prodaju bofl, onda nema šta da diskutujemo..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Februar 20, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Covece ne pravim se jednostavno nisam napisao da ne odgovara ali meni su govorili polusintetika Ne pishe nigde da li ide mineralno, polusintetika ili full sintetika vec samo viskozitet. Ostalo je na tebi. To shto je tom agregatu nepotrebna full sintetika je skroz druga tema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Februar 20, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Ej bre, nema nervoze .... Verovatno si ti Boki (i Kinezjama) u pravu, ali moje iskustvo je mozda takvo jer su oba ulja koja sam koristio polusintetika, isti viskozitet, a ja to uglavnom vozim ko deda, tako da..... verovatno su noviji motori osetljiviji na ulja, a ima tu i do vozača, tj. stila vožnje? A što se kopija tiče, verujem, tj. čuo sam, da je skoro pa nemoguće provaliti..... nažalost, saznaš kad ti rikne motor. JBG, što kaže Boki, ako u ovlašćenom zastupništvu prodaju bofl, onda nema šta da diskutujemo..... Probaj full sint. da sipash sledeci put i siguran sam 100% da ce ti biti primetno buchniji menjach i ljudi uglavnom misle da to ulje ne valja ali bitno je da menjach ne krchi a shto je buchan nema nikakve veze. Ja sam prvi put u EN500 sipao polusintetiku i bilo je skroz ok, menjach se nije chuo (chini me da je motor imao oko 13000km na satu) itd., posle sam sipao fullsint. i agregat je bio malo buchniji a menjach je pri promeni brzina tako pucao da me je u pochetku izbacivao iz takta ali je i dalje ostao jednako precizan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Februar 20, 2009 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Eh, pa nije baš da ti toliko ne verujem.... Mislim, nema šanse da sipam full sinth u motor star 18 godina (a motor je pritom GPZ500S)... koj će mu đavo to retko, a skupo ulje ;D za koje nisu ni znali kad su konstruisali moj motor...... i jos da mi bude bučniji menjač.... neka fala ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Februar 20, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Moj drug ima staru Opel Corsu, onu kockastu prvi model koja ima 475000km na satu i vec godinama sipa samo mineralno ulje a motor nije NIKAD otvaran. Menja redovno ulje i samo vozi. Ta Corsa je vec postala legendarna u nashem drushtvu kao da je neunishtiva. Znachi novo ulje je najbolje pa makar bilo i mineralno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...