Jump to content

Moto Zajednica

Instant Turska

Recommended Posts

• Drug član, 955 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Stigao juče u Bodrum iz Istanbula.

Oko 700 km i 12 sati paklene vožnje.

Za divno čudo izlazak iz Istanbula nije bio problem. Google maps opet dobro odradio posao.

Auto put Gebze - Izmir odličan. Ima gužve ali ima i 3 trake pa se lepo vozi. Pumpi ima na svakih 50km.

Sranje počinje od Izmira na jug. Upao sam tu na obilaznici u neku gužvu gde ne pomaže više ni provlačnje. Na displeju motora je pisalo 46 stepeni što je i moj novi rekord za paklenu vožnju. Mislim da sam mogao čuti kako gume cvrče i tope se 😀 Reko ako mi sad ovde stane motor naguziće me neko sigurno jer turci voze baš ko majmuni.

Dalje prema Bodrumu lošiji asfalt, šumski požari i opet neke gužve.

Što se tiče saobraćaja u Turskoj slobodno mogu reći da ovde ograničenje brzine apsolutno NIKO ne poštuje. A i druga pravila saobraćaja tumači ko kako hoće.

Znakova za ograničenje brzine ima jako malo pa često nagađam na kakvom sam putu i kojom brzinom da vozim. Malo pratim lokalce i snalazim se.

Nemam blagog pojma da li me neki radar uhvatio jer patrole sam video samo 2 u celoj Turskoj.

Jbga hteo sam malo egzotike :D

Ajd malo i o HGSu

U Istanbulu sam uplatio 1500 lira kredita na HGS karticu. Na autoputu prema Izmiru prvu rampu je otvorio a 200 km dalje drugu rampu na HGSu nije hteo pa sam morao na NAKIT (platio 660 lira). Mislio sam da sam već spičio kredit pa odem danas u PTT ovde u Bodrumu da proverim stanje i dopunim kad kaže radnik da je na kartici ostalo 1200 lira.

Jebem ga nemam pojma ko tu koga zajebava.

U ponedeljak idem za Canakale gde ću prespavati pa dalje u Grčku.

• Sviđa mi se 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 955 postova

Stigao sam u Canakkale.

Još jedan pakleni dan na putu i novih 600 km. 

Negde oko Ajvalika sretnem turskog bajkera na Triumfu i pita me jel pazim na ograničenja brzine za motore. Ja ga pitam pa zar nije kao u ostatku Evrope isto kao i za kola. Kaže ne za motore je dosta manje. Za motore je na autoputu 100 kmh (za kola je 140), na moto putu 90 kmh (za kola je 110) a na običnom putu 80 kmh (za kola je 90)

E reko nazdravlje ja vozio skoro 2000 km za sve novce 🤣 

U moju odbranu stvarno nigde ali nigde nije bio ni jedan znak na kome piše ograničenje brzine posebno za motore.  

U ovom delu patrola i kamera ima malo više ali mene još nisu zaustavljali.

Saznaću sutra na granici ali reče turski kolega da im kazne ne idu na granicu već samo patrola ako zaustavi i odradi proveru tablica. Na granici se plaća samo zaostali HGS što mi je malo sumljivo ali ajd.

Cirkus sa ovim turcima 😆

Promenio član baneBP
  • Sviđa mi se 5

• Drug član, 955 postova

Pozdrav iz Stavrosa

Uspeo sam preći Tursko - Grčku granicu ali kako 😄

Verovatno svi znate da na turskoj granici postoje po 3 kontrolne tačke i na izlazu.

Dolazim ja na granicu ispred mene italijan na GSu. Prva kontrola pasoš i papiri od motora sve je ok. Druga kontrola (carina) italijan ispred mene dobija neku kaznu od 25 eura i plaća karticom (verovatno HGS) a ja sam ok. Italijan tu odma posle staje da ubaci papire u dzep i pokazuje mi da ga obiđem jer treća kontrolna tačka je malo odaljena od prve dve.

Ja sav sretan reko sve je ok ova treća kontrola je samo rutina i ušao sam u Grčku.

Al malo sutra.

Na trećoj kontroli traži pandur samo papire od motora da proveri u sistemu. Vidim mu veći deo ekrana. Ukuca on broj tablice i kad su počele da iskaču moje slike i crveni simboli sa nadzornih kamera leb ti jebem nema kraja. Video sam ima ikona saobraćajnog policajca i piše nešto ispod na turskom. Čudi se on tolikim slikama, klikne na jednu da poveća, fack jbga ja sam na njima, prepoznao sam moj fluo prsluk i motor. 

Pretpostavim ja tad šta je to. Reko sad sam fino najebao. Vidim ja ima tu dosta prekršaja. Turčin se namrčio,  zove još dvoje kolega, svi se menjaju na onom kompjuteru, deru se nešto na turskom, uzeli i proveravaju opet sve papire. Jedan od njih hvata telefon kao nekog da zove. Reko sad ću da upoznam turski zatvor iznutra jer nema šanse da sam imao lovu sve to da platim. Jedan od njih spominje kamere iz  Istanbula i Bodruma (moje tačke na putu)

Traje sve to više od 15-20 minuta. Iza mene već dobra kolona. Dere se on tu nešto pokazuje opet prema monitoru, uvaljuje mi besno papire i viče GO GO.

Kad sam video rampa da se diže svanulo mi.

Nikad se nisam više obradovao Grčkoj kao danas.

Da zaključim

Sa moje strane nije bilo divljačke vožnje, prolazaka kroz crveno i sličnih težih prekršaja. Problem je očigledno u tome što sam ja vozio po ograničenjima brzine za auta a koja se u Turskoj ne odnose na motore i to su kamere snimile. Za motore su niža ograničenja brzine. Proverite na internetu stvarno piše. Jbga ja sam ispao majmun pa sam verovao našem AMSSu i tabli na ulasku u Tursku na kojoj se ne spominju motori.

Da me igrom slučaja zaustavila negde u Turskoj saobraćajna policija i odradila proveru tablice verovatno ne bi bilo praštanja.

Promenio član baneBP
  • Sviđa mi se 2

• Drug član, 951 postova
  • Motocikl: -
pre 15 minuta, baneBP je napisao:

leb ti jebem

😂

Zna se da je postalo gadno kad dođe do 'leba! 😂

Promenio član miki

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja