Jump to content

Moto Zajednica

Piaggio Beverly 400 vs Honda Forza 350 (2025) - koji da uzmem?

Recommended Posts

• U prolazu, 13 postova

Ćao svima,
Planiram da kupim novi skuter. Svela mi se odluka na dva modela za 2025. godinu:

• Piaggio Beverly 400 - 6.400 €

• Honda Forza 350 - 6.850 €

Gledam samo nove skutere, ne polovne.

Beverly mi se sviđa vizuelno i deluje mi bolje za gradsku vožnju, eventualno provlačenje kroz gužvu. Iskreno, dosta mi i estetika znači. Forza mi izgleda masivnije, ali deluje ozbiljno i kvalitetno, Beverly mi je lepši.

Ono što me muči je što za Hondu Forzu postoji lista čekanja, pa nisam siguran da li vredi čekati najverovatnije više od mesec dana. S druge strane, sa Forzom bih možda planirao i neka dalja putovanja sa devojkom (more, planine, itd), što mi je takođe bitno, a nisam siguran da li bi se Beverly pokazao jednako dobro u tome.

Inače, nisam imao skuter pre, osim što sam vozio par puta iznajmljeni 125cc. Nemam nikakvo predznanje o održavanju. Skuter bih najviše koristio po gradu, uz povremene izlete po okolini, sa devojkom kao suvozačem.

Visok sam 180 cm, ako je bitno zbog udobnosti ili pozicije sedenja. Probao sam sa devojkom oba motora u salonu, na prvu loptu je Beverly udobniji.

Kod Forze mi se najviše svidelo koliko mesta ima ispod sedišta i to što se dobija top-case, mada opet, za razliku u ceni bih mogao dodati top-case beverliju i još bi mi kusur ostao.

Da li neko ima iskustva sa ova dva modela? Koji je bolji izbor?

Svaki savet je dobrodošao, hvala unapred!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3404 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

...e isto tako gledam osim što je beverly 300 na spisku... 

A da ne kažem da ih zontes 368e strpa u džep po mnogo toga... 

I tako već.. Mesecima.. Smišljam šta bi.. 🤣

• U prolazu, 13 postova

Jesam, doduše ni jedan od ova dva već Honda ADV 350 (isto 2025) 😅

Hteo sam Forzu, ali lista čekanja je bila preduga, pa sam iskeširao još 1000 eura i uzeo ADV.

Razlog zašto nisam uzeo Beverly je većinom prtljag, gde bih morao da doplatim za kofer, a u međuvremenu mi kaciga ne bi stala ispod sedišta (XL flip-up), jednostavno ne može da se poredi sa 100 litara koje dobijaš uz ADV i Forzu.

U svakom slučaju, zadovoljan sam sa izborom jer mi je ADV objektivno bolji, posebno za naše puteve, jedino šta me je sprečavalo odmah da uzmem ADV je zato što je 1000 eura skuplji od Forze, dok su im u ostalim zemljama cene tu negde (u Velikoj Britaniji su recimo identične cene).

Jedino šta mi možda "nedostaje" sa Forze jeste električni vetrobran, ali za sada nisam imao potrebu ni jednom da podešavam visinu vetrobrana na ADV-u.

Druga stvar bi možda bila što je ADV širi za 150 mm od Forze, pa je Forza verovatno bolja za provlačenje, ali opet, ni to mi nije neki problem i solidno se provlačim i sa ADV-om, posebno kad se uzme u obzir da je ADV mnogo "upravljiviji" zbog šireg kormana. 

Promenio član statusquo

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: Beverly S 300HPE

Nisi pogrešio, ja sam merkao adv-a prošle godine kada sam uzeo beva ali je prelomilo skoro 2000 evra viša cena.

Bev 400 je loš izbor jer je previše za grad a nije za put.

• Podržavam 1

• U prolazu, 2 postova

Ja sam kupio Beverly 400.  Odlučivao sam izmedju forze xmaxa i beverly. ADV nisam razmatrao i ako je ADV odličan izbor al ja nisam za ADV skutere. Probao sva 3 i evo sta je presudilo kod mene. Beverly 400 je super i za grad i za otvoreni put. U gradu lak za vožnju, stabilan i upravljiv, sa vešanjem koje dobro upija neravnine. Prednji točak 16". Motor  od 399cc i 35ks zbg veće snage i zapremine ubrzava brže, lakše održava visoke brzine i sigurniji je pri preticanju Položaj sedenja meni odvovara i ako na Forzi i Xmax mogu da se ispruze noge  . Uz to svidja mi se i takav izgled skutera, ima taj prepoznatljiv dizajn što ga odvaja od ostalih skutera.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja