vleksvndvr 1 Napisano Jun 6 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima! Dolazim iz Beograda i planiram da kupim svoj prvi skuter. Tražim nešto za svakodnevnu gradsku vožnju - od tačke A do tačke B, bez jurcanja, već lagan i praktičan prevoz. Potpuni sam početnik, bez prethodnog iskustva u vožnji skutera, i tek treba da položim za A2 kategoriju. Najviše me privlači Vespa, zbog dizajna, tradicije i stila koji ide uz nju. Ali kako sam nov u svemu ovome, željan sam da čujem iskustva i preporuke - i da dobijem što realniju sliku šta je najbolji izbor za početnika u mom slučaju. Na osnovu onoga što sam sam istražio do sada, moje preferencije su sljedeće: Motor 125cc–150cc Čini mi se da je to savršen balans za početnika - dovoljno snažno da bude funkcionalno i za malo dužu vožnju, ali i dalje jednostavno za kontrolu. Točkovi od 12 inča Zbog stabilnosti i sigurnosti, naročito u gradskim uslovima, na neravnom asfaltu i tramvajskim šinama. Da li neko ima iskustva sa Vespa modelima koji imaju 11-inčne točkove - da li su dovoljni ili bi ipak trebalo insistirati na 12"? Mogućnost estetskog prilagođavanja Planiram da skuter prilagodim sebi - volio bih da ga prefarbam u neku svjetliju nijansu i zamijenim sjedište konjak smeđom bojom (ukoliko ne pronađem baš takav), da dobije lični pečat. Budžet oko 3000 evra (uključujući sve troškove) U tu sumu računam i (po potrebi) registraciju, servis, osnovnu dodatnu opremu itd. Kacigu već imam, pa bi sve ostalo trebalo da stane u okvir te cifre. S obzirom na ove kriterijume, Primavera mi se čini kao najbliža onome što tražim, ali nisam siguran da li mogu da je nađem u dobrom stanju unutar budžeta (2-2.5k). GT modeli su jedini koje sam pronašao sa većim točkovima, a da se uklapaju u budžet, ali mi djeluju nekako glomazno. Ako imate iskustva sa ovim modelima ili preporuke za nešto slično, bio bih zahvalan da podijelite. Takođe bih bio zahvalan ako možete preporučiti: Provjerene prodavce/dobavljače u Beogradu ili okolini Majstora koji može da pregleda skuter prije kupovine, odradi servis Neka mjesta gdje rade kvalitetno farbanje ili presvlačenje sjedišta Bilo kakav savjet za nekoga ko tek ulazi u ovaj svijet Unaprijed hvala svima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 278 Napisano Jun 6 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Vespa mi se svidja I volim je,Ali je ne bih nikada kupio bas zbog velicine tockova. Vise bih gledao recimo nekog beverlija Ali opet to je moje, razumem zaljubljenost.kada sam bio mladji ludovao Sam za t5 korak me delio od kupovine.znam da nisam pomogao ali welcome in the board I srecno u nalazenju I puno lepih km predjenih,pozz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Juan 224 Napisano Jun 6 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: Nis Motocikl: Sprint Prince 125 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam 2-3 sezone indijku T5 lml 150, desetke tockovi, jedno oko prati saobracaj, a drugo ispred da ne pogodim rupu. Navikne se covek, ima prednosti, u metar je okrenes, provlacis se, kvalitetna gvozdjurija koja se ne pravi vise. Ali, definitivno, veci tocak uvek dobrodosao.Sent from my 2201117PG using Tapatalk 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 394 Napisano Jun 6 Zainteresovan, 894 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ja na manji točak od 16 ne sedam. Razlika u odnosu na manji točak ko dupe i oko. Ne verujem da ćeš videti ikakvu razliku između 11 ili 12.Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 753 Napisano Jun 7 Zainteresovan, 854 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Sve je stvar potrebe i ukusa naravno.. Onda stila voznje, potrebama za voznjom u dvoje...i jos dosta dosta razloga koje.mozemo da nabrajamo i izmisljamo... Ja sam neko ko je sa starom vespom prosao jako velike kilometraze..na 10 cola.....moj stil voznje nije žurenje,egzibicije itd...Jadransku obalu,put Italije i staru Jugoslaviju sam presao ni sam ne znam koliko puta....uzivao u svakom metru bukvalno.....i uvek mi se vraća osmeh na lice kad se setim kuda sam i kako isao.... Ne mogu reci da je bilo uvek idealno....bilo je nepogoda olujnih itd...ali njih bi bilo da sam bio na bilo kom dvotockašu...bilo je padova,srećom bez posledica.... Itd itd... Imao sam dva GT 200 u jako dobrom stanju, da ne kazem nove...kratko sam se druzio sa njima....jednostavno nismo se našli. Ni ja njih ni oni mene...prodao sam ih.. Ostao sam veran mojoj Jeli 40 godina staroj i njenim 10-icama i jednostavno disemo zajedno... Moje potrebe ,zadovoljstva i ocekivanja su u njoj potvrdjena mnogo puta.... Eto malog mog hvalisanja o mojoj Jeli i uzivanju sa njom... Savet.... Saberi sebe,svoje potrebe,stil voznje,namenu vozila,finansije i sam ces naći sta ti odgovara... 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vleksvndvr 1 Napisano Jun 8 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, Igor va je napisao: Sve je stvar potrebe i ukusa naravno.. Onda stila voznje, potrebama za voznjom u dvoje...i jos dosta dosta razloga koje.mozemo da nabrajamo i izmisljamo... Ja sam neko ko je sa starom vespom prosao jako velike kilometraze..na 10 cola.....moj stil voznje nije žurenje,egzibicije itd...Jadransku obalu,put Italije i staru Jugoslaviju sam presao ni sam ne znam koliko puta....uzivao u svakom metru bukvalno.....i uvek mi se vraća osmeh na lice kad se setim kuda sam i kako isao.... Ne mogu reci da je bilo uvek idealno....bilo je nepogoda olujnih itd...ali njih bi bilo da sam bio na bilo kom dvotockašu...bilo je padova,srećom bez posledica.... Itd itd... Imao sam dva GT 200 u jako dobrom stanju, da ne kazem nove...kratko sam se druzio sa njima....jednostavno nismo se našli. Ni ja njih ni oni mene...prodao sam ih.. Ostao sam veran mojoj Jeli 40 godina staroj i njenim 10-icama i jednostavno disemo zajedno... Moje potrebe ,zadovoljstva i ocekivanja su u njoj potvrdjena mnogo puta.... Eto malog mog hvalisanja o mojoj Jeli i uzivanju sa njom... Savet.... Saberi sebe,svoje potrebe,stil voznje,namenu vozila,finansije i sam ces naći sta ti odgovara... Hvala Vam mnogo na odgovoru Igore. Svako dobro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 243 Napisano Jun 9 (promenjeno) Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Za ovo što si nabrojao, primavera je sasvim OK. Do nekih 60 km/h ubrzava skoro kao i gts300, što znači da nećeš smetati drugima u saobraćaju. Za stalnu vožnju sa suvozačem nije, ali koji motor u toj kategoriji jeste? Može povremeno, na kraćim relacijama, bez problema. Problem kod vespe je nerealna cena polovnjaka, tako da ćeš malo duže tražiti nešto u tom budžetu. Ja sam, kao i Igor, subjektivan, kad nešto voliš, onda ne vidiš mane i žestoko ih braniš . Inaće, imaš ovde temu o vespi GTS250/300, možeš pogledati osnovne stvari. Ako hoćeš vespu, automatik (ne klasik, sa menjačem), možda da razmisliš i o GTS-u... Promenio Jun 9 član zhex 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...