dgambin 13 Napisano Mart 10 U prolazu, 26 postova Lokacija: Pula, Hrvatska Motocikl: CFMoto 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan Naručio sam ga kod ovlaštenog CFMoto prodavača, hvala na savjetima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lordMilos 1118 Napisano Mart 10 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Ваљево- Valjevo Motocikl: CFMOTO 800MT Explore Edition Prijavi odgovor kao problematičan On 3/8/2026 at 1:53 AM, dgambin said: Ekipa pozdrav, A zanima me i da li se nekome pali onaj crveni alarm od radara onako bez razloga? To mi se svako toliko dešava a najgore što mi se dešava je da mi gore i dolje na displayu počne blinkati crveno, uglavnom na većim brzinama i kod jačih vibracija, bar se meni tako čini. Nažalost ne mogu to snimiti pa ne znam ni kako točno objasniti ali razumjet će netko kome se to desilo Hvala na informacijama! да ли возиш са неким ланцем, сајлом која иде преко таблице? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8046 Napisano Mart 10 Drug član, 2286 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Treca godina kako me iritira ova fabricki mali centralni kofer, dobar je i kvalitetan ali je bas mali, mislim da sam negde procitao da je 38L. Kupih pre neki dan X-Land 55L malo preko 19000din, za alat i da ga akam je odlican. Danas namontirao i izgleda super na motoru, jedino sto njegova ploca sa milion rupa i sliceva mora da se dodatno izbusi, ne odgovara nijedna. Tj dve rupe sam izbusio a dva slica prosirio. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dgambin 13 Napisano Mart 10 U prolazu, 26 postova Lokacija: Pula, Hrvatska Motocikl: CFMoto 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, lordMilos je napisao: да ли возиш са неким ланцем, сајлом која иде преко таблице? Ne. Manje mi smeta to sto se upali alarm jer to je stvarno rijetko. Ali ovo blinkanje na gornjem i donjem rubu displeja me brine. Jer kad se desi, čini se kao da je neki kontakt u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8046 Napisano Mart 10 Drug član, 2286 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja bas htedoh da napisem da je neki dzek ili kontakt los Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dgambin 13 Napisano Mart 11 U prolazu, 26 postova Lokacija: Pula, Hrvatska Motocikl: CFMoto 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Sharky - Alex je napisao: Ja bas htedoh da napisem da je neki dzek ili kontakt los Moguce ali nista vidljivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dl minak 225 Napisano Subota u 07:07 Svrati ponekad, 362 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: cf 800 explorer Prijavi odgovor kao problematičan Drugari ,ko je sta stavio od bocnih kofera? Zadnji sam stavio Coocase 55l ali bocni ne odgovaraju na nase nosace. Ide sajam pa gledam da kompletiram. Iskreno bocne kacim 3-4 puta godisnje kada negde putujem par dana sa zenom i ne daju mi se neke velike pare,a original su bas papreni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko86nf 56 Napisano Subota u 07:31 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFmoto 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stavio givi bisage, odlične su i dva puta su već poslužile kao airbag-ovi da su bili koferi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dl minak 225 Napisano Subota u 08:16 Svrati ponekad, 362 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: cf 800 explorer Prijavi odgovor kao problematičan Znam ali pre par godina u Bariju mi odneli tank torbu odsekavsi kaiseve skalperom. Samo zato prednost dajem koferima,kada se udaljis od motora da obidjes nesto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko86nf 56 Napisano Subota u 08:36 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFmoto 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan U palermu drugaru odneli sva tri kofera... tako da ti nista ne garantuje sam kofer, nego da kao ja staviš ploču sa unutrašnje strane kofera i ušrafiš je u nosač 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dgambin 13 Napisano Subota u 08:38 U prolazu, 26 postova Lokacija: Pula, Hrvatska Motocikl: CFMoto 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, dl minak je napisao: Drugari ,ko je sta stavio od bocnih kofera? Zadnji sam stavio Coocase 55l ali bocni ne odgovaraju na nase nosace. Ide sajam pa gledam da kompletiram. Iskreno bocne kacim 3-4 puta godisnje kada negde putujem par dana sa zenom i ne daju mi se neke velike pare,a original su bas papreni. Ja sam stavio givi kofere, sa odgovarajucim nosacima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dl minak 225 Napisano Subota u 11:30 Svrati ponekad, 362 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: cf 800 explorer Prijavi odgovor kao problematičan Haha,znaci Sicilija je najgora. Givi metalni ili plasticni? Kolko ti izasli sa nisacima? Verovatno opet vise nego original bocni. Posto su cf moto bocni ,da li je kupovao neko skoro? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8046 Napisano Nedelja u 21:50 Drug član, 2286 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Juce napravih sranje ali nije opasno. Dodjem kuci motorom, uparkiram u dvoriste, ugasim ga na kill switch, neka zurba, treba zenu i dete da vozim kolima. Zavrsio sve i kasno popodne rekoh da uhvatim jos malo sunca i provozam se negde motorom na kafu, vidim kljuc ostao u bravi motora i to na kontaktu, ugasim upalim, nista, mrtav. Ode akumulator. Prikacim punjac iz lidla, pokazuje 8,6V, ostavio ga nekih 40-45min on podigao na 9,5V. Upalim ga na kablove preko auta, provozao malo, povratio se i stabilizovao akumulator. Danas pali normalno i pokazuje ok napon. Za akumulator star 3+ godina nije lose. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko86nf 56 Napisano Nedelja u 21:53 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFmoto 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan Inače, kažu da na kill switch gasiš samo kad moras... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VOKS081 74 Napisano Nedelja u 21:53 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Sharky - Alex je napisao: Juce napravih sranje ali nije opasno. Dodjem kuci motorom, uparkiram u dvoriste, ugasim ga na kill switch, neka zurba, treba zenu i dete da vozim kolima. Zavrsio sve i kasno popodne rekoh da uhvatim jos malo sunca i provozam se negde motorom na kafu, vidim kljuc ostao u bravi motora i to na kontaktu, ugasim upalim, nista, mrtav. Ode akumulator. Prikacim punjac iz lidla, pokazuje 8,6V, ostavio ga nekih 40-45min on podigao na 9,5V. Upalim ga na kablove preko auta, provozao malo, povratio se i stabilizovao akumulator. Danas pali normalno i pokazuje ok napon. Za akumulator star 3+ godina nije lose. Taj alumulator je smeće, ako ga ne upalim svakih 5 dana, moram da skacem po motoru kao na MotoGP-u… nov motor jbt… na Hondi fabricki akumulutor evo 9 godina, pali kao mina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dgambin 13 Napisano Nedelja u 21:57 U prolazu, 26 postova Lokacija: Pula, Hrvatska Motocikl: CFMoto 800MT Explore Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 3. 2026. at 12:30, dl minak je napisao: Haha,znaci Sicilija je najgora. Givi metalni ili plasticni? Kolko ti izasli sa nisacima? Verovatno opet vise nego original bocni. Posto su cf moto bocni ,da li je kupovao neko skoro? Sa nosacem i popustom 568 eur. Ovi koferi: MY MOTORCYCLE - CFMOTO CF-MOTO-800MT--800-MT-TOURING--CF-MOTO-800-MT-SPORT--CF-MOTO-800-MT-EXPLORE-22-25 - ALA36BPACK2-TREKKER-ALASKA-BLACK-LINE - Givi WWW.GIVI.IT Discover the GIVI accessories that best suit your taste and your needs! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22893 Napisano Nedelja u 22:18 Integrisan, 7306 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 21 minutes ago, Marko86nf said: Inače, kažu da na kill switch gasiš samo kad moras... Neka vrsta mita. Ja gasim na kljuc uvek. Nema sta da naskodi ako gasis na kill switch. U UK na MSF kursu tako i uce. Tako sam procitao. E sad ja ne vidim svrhu, ako cu vec da sidjem sa motora i izvadim kljuc, sto uvek radim, zasto da radim dve radnje - gasim na prekidac a onda i kljuc kako bih ga mogao izvaditi... Tako da mi gasenje na killswitch nema logike osim u nekoj specificnoj situaciji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8046 Napisano juče u 19:16 (promenjeno) Drug član, 2286 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Uskoro ce tri godine kako imam svoj 800MT Touring, pa rekoh aj i ja da budem neki influenser pa da napravim neku recenziju ovog motora iz nekog svog ugla, ne zovem se Shone i nisam brutalan ali oprosticete mi. U svakom slucaju bicu realan. Kao sto rekoh 3 godine i samo 16000km, cim sam kupio motor zena zatrudne, pa se rodio Kosta…. Sada vec dete odraslo, osamostalilo se pa ce valjda biti i prilike da se vise vozi, u svakom slucaju ko zeli dete a ne ide kupite 800mt Zasto Touring a ne Explorer? Tog maja 2023. se explorer tek pojavio, imali su u Guevari samo beli koji mi se nije uopste svideo. Tek kasnije je stigao crni koji izgleda odlicno. Raspored na dashboardu (displeju) mi se isto nije svideo, nekako me previse podseca na neku kombinaciji androida i windowsa, na touringu se neko bas potrudio oko toga i deluje nekako otmenije. I da budem iskren plasio sam se sto explorer ima touch screen, voda, vremenski uslovi…. Koliko ce to trajati? Ispostavilo se da traje i da sam pogresno procenio. Problemi (ono sto vecinu interesuje): - Prvi manji problem se pojavio prosle godine posle 3. servisa, pocelo je da slinavi ulje na poklopcu filtera. Verovatno serviser zaboravio da zameni gumicu na poklopcu. Kupio sam novu gumicu za 33din spremio staru serpu, odvio poklopac, filter ulozak je drzao ulje tako da je iscurelo svega dve kapi ulja, zamenio gumicu na poklopcu i vratio ga, ispade lakse nego sto sam ocekivao i vise ne slinavi. - Drugi problem je displej koji je poceo da se odlepljuje po okviru, pisah vec o tome, desavalo se jos nekima na tim prvim verzijama touringa. Displej je zamenjen novijom verzijom u roku od odmah u garanciji i jos jednom da pohvalim servis. Ostalih problema nije bilo. Mnogi smo u pocetku bili skepticni da ce se kinez raspasti izardjati posle godinu dana, od svega toga zardjao je jedan sraf na selni koja spaja katalizator i cev ka loncu, sve hocu ali uvek zaboravim da kupim novi inoxni i zamenim ga. Ostalo je sve kao iz salona, niti je zardjao, niti plastike izbledele i slicno a nemam garazu i stoji parkiran napolju pod ceradom kad se ne vozi Mane (po mom misljenju): - Polozaj prekidaca zmigavca je mozda trebao malo nize da bude, nije bas najzgodnije mesto (ovo vazi za touring i sport, na exploreru je taj deo malo drugaciji pa ne znam) - Kratka svetla su odlicna ali kad se upali dugo on ugasi kratko, fabricke maglenke kompenzuju to ispred ali bilo bi bolje da ostanu i kratka upaljena. Da se bolje vidi ispred samog motora. Svetla se lako steluju po visini ali su ledovi za kratka i duga na istom “nosacu” pa stelujete oba istovremeno, ne moze jedna da se spuste a druga podignu. - Tempomat radi samo do 130Km/h, pri vecoj brzini od te ne moze da se aktivira. - Lanac je did ali neki najlosiji i vreme mu je za zamenu, lancanici su odlicni To su neke mane koje ne mogu da ispravim, ima jos nekih sitnica koje sam ispravio ali o njima u daljem tekstu. Stay tuned. Prepravke i podesavanja koje sam odradio: - Vesanje tj amortizeri su fabricki bili jako mekani, udobno jeste, ne oseca se lezeci ali nije mi delovalo bas najbezbednije za voznju po asfaltu i krivine. I prednji i zadnji su full stelujuci pa su nastelovani za asfalt i moju tezinu, jeste malo tvrdje ali oseti se odmah kako lepi za asfalt. - Kvacilo, kocnice, menjac mogu naravno da se steluju na sve moguce nacine i odmah sam to sve sredio po sebi, iznenadilo me koliko je nisko papucica zadnje kocnice, nisam uopste mogao da savijem toliko stopalo da “zabodem” zadnju ali lako se steluje i podize pa nije problem - Mala fabricka mana, zadnji tocak prska po zadnjem amortizeru, ali tu je aliexpress koji je to resio za sitne pare pa sam odmah uzeo stitnik i namontirao. - Prednji blatobran je mogao malo duzi da bude da ne prska po izduvnoj grani ali i to je resio aliexpress, greskom uzeh sjajni a fabricki je mat ali nema veze bitno da radi posao - Fabricki retrovizori su imali neka cudna ogledala, nikako nisam mogao da se naviknem na njih, kao da uvelicavaju, sve kao nesto vidis iza a ne vidis, bas me nerviralo, naravno i tu je ali uskocio u pomoc i ubo sam bas dobre iz prve, bas sam zadovoljan ovim, a i fensi izgledaju. - S obzirom da touring ima samo turn by turn navigaciju koja ne sluzi nicemu, kupih i nosac i tomtom navigaciju, pun pogodak. Da mogu opet da biram opet bih izabrao posebno navigaciju posebno dashboard ekran nego sve na jednom ekranu. - Stitnik hladnjaka sam stavio, planirao cak i da uzmem i stitnik izduvne grane ali sam na kraju skinuo i stitnik hladnjaka, ventilator pali na 95^C pa prilikom gradske voznje preko leta sa stitnikom svaki cas pali, ne vozim offroad i sto da ga mucim bezveze. - Kutijica za kontrolu ventila izgleda kao da joj fali poklopac, naravno na aliju ima i taj stitnik/poklopac i jos neke tako sitnice koje su vise estetske pa da ne smaram sa time Sveopsti utisak: Pre kupovine sam razmisljao, uzeti jeftiniju verziju motora od poznatog brenda (japanci, evropljani) ili uzeti premijum verziju od manje zvucnog brenda (kinez). Taj premijum ima Bosch paljenje, KYB amortizere, Zvucne kocnice, brdo opreme koju ne moram da dokupljujem i budzim… pa ne moze to da bude toliko lose. Otisao da ga vidim uzivo i to je bilo to, ljubav na prvi pogled. Izgleda da nisam jedini, mnogo puta do sada mi se desilo da u saobracaju na semaforu neko dovikne “bas je lep motor”. Danas posle 3 godine i dalje mi je lep kao kada sam ga prvi put video i svaki put se okrenem da ga pogledam kad ga parkiram, a obicno me sve sto kupim to popusti posle godinu a i manje. Da ne smaram vise o lepoti aj malo o voznji. Legao mi je kao budali samar, za mene ima snage taman koliko treba. Kada ste lagani na gasu ponasa se kao skuter tj pitoma maca sto je skroz ok za voznju po gradu i naselju, kada se malo odvrne gas iz auspuha se cuje kao da je izleteo pampur i kao da je motor viknuo “toooo!!!” , maca postaje tigar i zabava pocinje, i danas mi to svaki put izmami osmeh i iznenadi koliko brzo odreaguje i ubrza. Znaci gas nije linearan nego motor reaguje onako kako vi hocete, hoces lagano imas lagano, hoces agresivno dobices agresivno ali se drzi za korman da ne ostanes pozadi. Sto se upravljivosti tice lagan je kao perce, u krivinama koliko ja hocu da skrenem “kontra skretanjem” on se toliko nagne i skrece ali se ne ispravlja dodavanjem gasa ili oduzimanjem, to verovatno zavisi od ugla viljuske, ali meni to bas odgovara, ja upravljam kormanom i ide gde ja hocu i ispravlja se kad ja hocu. Zvuk agregata kao pokvareni traktor koji melje sve unutra, bas specificno ali to je KTM, vremenom postane simpaticno i ok ali da mogu da biram izabrao bih neki ugladjeniji zvuk tipa honda, suzuki. Fabricki izduv nemam pojma kako se cuje, ne cujem ga od agregata Fabricke gume Maxxis koje sam dobio uz njega i koje su 100% za put tj asfalt su me odusevile, imam puno poverenje u njih, kada su hladne nema divljanja ali posle par kilometara lepe super i posle 16000km i dalje su u dobrom stanju i nisu za zamenu. Prost nacin da testiram koliko je guma zagrejana i koliko drzi je: stiskam zadnju kocnicu pri nekoj manjoj brzini i cekam kad ce da upali ABS. (kupio sam i letnje maxxis za auto koliko sam odusevljen) Amortizere sam kao sto rekoh nastelovao i rekao bih da rade dobro posao, nisam imao nikakvih problema u krivinama i slicno. Zaboravih da napisem da Touring nema TC (traction control), meni licno ne smeta zato sto ga bas i ne volim ali s obzirom da ima sve preduslove mogli su softverski samo da ga ukljuce pa kome treba, kad vec ima i obican i cornering ABS. Udobnost, za moju visinu od 192cm je taman, ne izgledam kao da sam ponija uzjahao a nije ni prevelik. Sediste je jako udobno, nisam jos cuo da ga je neko prepravljao. Korman sirok, samo sam ga malo podigao i nisam dodavao one podizace. 2 sata voznje moze da se izgura bez ikakvog opterecenja i nelagode, verovatno i vise ali volim da pauziram. Kocnice kao kocnice su skroz ok, ni preslabe ni prejake pa da odmah blokiraju tocak, naravno ako ih stisnete ljudski blokirace i upalice abs, imao sam par naglih kocenja i odradile su odlican posao. Tu je i quick shifter tj bliper koji ubrzava motorno kocenje i spustanje brzina na dole prilikom naglog kocenja. Prilikom pustanja gasa skroz, agregat kao da dobija jos malo benzina pa postepeno smanjuje, tada motorno kocenje nije toliko izrazeno ali ako pritisnete kvacilo na kratko gubi skroz dovod goriva i kocenje je izrazenije. Zasto je ovo ok, usporavate pred semafor ili slicno popustite gas motor ce lagano usporavati, zelite jace motorno kocenje, kvacilo, spustite brzinu i eto ga. Prilikom spore voznje do 20-30km/h ima to neko kao cimanje i mora sa kvacilom sto su naravno zasluzne evropske norme. A i ako hocete da se vozite tom brzinom onda je bicikla prava stvar za vas. Quick shifter tj promena brzina na gore bez kvacila nije kao da na automatiku stiskate + Prilikom manjih obrtaja (3-4000) ili nece promeniti ili ce cimnuti, trazi obrtaje i vuce na divljanje, da li mi je trebao i nije ali ponekad kad se nalozim i hocu bas da ga ispucam onda ga koristim i tada radi odlicno. Fabrika preporucuje da se koristi tek od 3 pa na gore, mada kad se odvrne gas radi dobro i iz 1. Preporuka je i da se ne koristi prvih 1000Km u fazi razrade. Sto se dodatne fabricke opreme tice prvi sam seruckao kako grejaci sedista i rucki ne trebaju ali kada je prvi put zahladnelo shvatih da sam bas seruckao, Grejaci greju ludacki, 3. Je maksimum a najvise do sada sam palio 1 za sediste i 2 za rucke, nije bilo potrebe za 3. Fabricke maglenke odlicne, steluju se po visini i sa sve onom maskom preko njih predivan detalj na motoru, ne vise kao 00 na nosacu i da vire kablovi. Fabricki roll/kres bar ili kako se vec zove diskretan ali odlicno odradio posao prilikom jednog pada motora u mestu, malo se izgrebao i nista vise nije stradalo niti se izgrebalo. Potrosnja goriva je na otvorenom 4,5-5,5 a po gradu 5-6L, ako nekome znaci. Autoput tj ta brzina od 130 mu prija i vrti se na 5500 obrtaja bez ikakvog napora. Maksimalna brzina mu je 200km/h ali na 180 vec postaje neprijatno i cini mi se nebezbedno. 150-160 moze da se pegla nema velikih vibracija Aplikacija za mobilni CF moto ride i T box pun pogodak, prati sve voznje, cuva statistiku, pokazuje osnovne informacije o motoru kada niste pored njega kao sto je stanje akumulatora, koliko goriva ima i slicno. Najbitnija stvar radi i kao alarm, cim motor oseti vibraciju stize notifikacija na telefon, moze da se podesi osetljivost, kod mene je na najosetljivije da znam kad se macke motaju. Losa stvar, smaraci poceli da naplacuju full verziju nekih 20€ godisnje, nije mnogo ali moglo je i bez toga. Na kraju da li cu ga menjati uskoro? Mozda za 800MT ES, svidja mi se ona plavo-crna kombinacija boja a i videcemo prvo kako radi to elektronsko ogibljenje. Sto se tice drugih marki eventulano mozda novi GS ali rano je jos za njega a i ne daje mi se toliko para sada Toliko od mene za ovo javljanje, sigurno sam pola stvari zaboravio, ako se setim dodacu ili pitajte, mozda sam nekome resio nedoumicu a nekome dosadu dok je citao sve ovo Promenio pre 23 sati član Sharky - Alex 19 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dl minak 225 Napisano pre 13 sati Svrati ponekad, 362 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: cf 800 explorer Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odlicnom textu.Uvek je lepo procitati ovakvu recenziju.Ja sam evo stigao do prvog servisa i za sada mislim da nisam pogresio pri odabiru explorera. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2429 Napisano pre 12 sati Drug član, 1656 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @Sharky - Alex Veruj mi da je pozicija prekidaca zmigavaca na touring/sport odlicna. Na exploreru je ocajno uradjeno... "kada se malo odvrne gas iz auspuha se cuje kao da je izleteo pampur i kao da je motor viknuo “toooo!!" Ovo je bio i moj utisak kad sam ga vozio Vise se cuje zvuk iz usisa nego auspuh. Vozas se lagano, kad prebaci 6000rpm podivlja. Bas bi mu legao neki top sa decat granom. Sediste je bas bas udobno. Sve se slazem, sem osecaja tezine. Motor je tezak koliko i Africa Twin na papiru ali u praksi deluje mnogo tezi, sva tezina mu je gore i nije bas agilan kad se potera. To govori i vreme na stazi sa puno krivina koja simulira puteve po Alpima, bio je egal sa CF450 MT. Africa sa 21" napred moze da vrti krugove oko njega. Onaj explore sto sam ja vozio imao je i neko pistanje na odredjenim obrtajima a to je u sestoj negde oko 120kmh i to konstantno. Kasnije sam na netu saznao da dolazi iz katalizatora i da ima neki fix. Ovi u salonu me gledali bledo i slegali ramenima. Taj motor je bas bio razdrndan, kvacilo 3cm praznog hoda imalo... Bas bezveze sto nisu dodali TCS i Tempomat da moze preko 130kmh. To je vise softverski limit nego hardverski. Valjda da ne ugroze Explore... Motor je dobar nema sta... I jedan od najlepsih u ovoj kategoriji definitivno. Ja ga probao, uzeo jos stroma da probam odmah posle njega i prelomio na stroma. Tu sam se nekako osecao kao kod kuce, sve utegnuto, prosto, agregat prede,radi posao. Bila je racionalna odluka. Za malo vise od god dana 15.000km i nisam se pokajao. Da sam malo ohladio glavu i razmotrio 800mt verujem da se ni tu ne bih pokajao. Suzuki mi je bio proverena prica i servis u Horgosu mi mnogo vise odgovara nego Tago Moto u NS koji je klasika ovlasceni servis... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dl minak 225 Napisano pre 11 sati Svrati ponekad, 362 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: cf 800 explorer Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja presao sa stroma 650 na explorer i mogu ti reci da je u svemu napredniji motor. Ogibljenje,kocnice,snaga,bezbedosni sistemi, ...o paketu opreme da ne pricamo. Udobnost jako slicna,voznja slicna,polozaj slican.Stromu 650 nikada nisam oprostio prednju masku,i da je strom 800 bio lepsi(npr kao ovaj novi 700) bio bi moj sledeci motor.Ovako sam presao na cf i za sada se nisam pokajao. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dl minak 225 Napisano pre 11 sati Svrati ponekad, 362 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: cf 800 explorer Prijavi odgovor kao problematičan P.S. Slazem se da je prekidac zmigavca lose pozicioniran i cesce svirnem nego sto nadjem zmigavac. Slazem se da treba drugi izduv. I explorer takodje ima tempomat do 130 km na h Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2429 Napisano pre 11 sati Drug član, 1656 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se skroz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8986 Napisano pre 10 sati (promenjeno) Drug član, 3086 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, dajte prepourku za skid plate / zaštitu motora ? Gde ste uzimali ? Pretražih temu brzinski, a nisam ništa našao. Iznenadio se da Wang nema ovaj model u ponudi. Guevara naravno mrka kapa. Komšija uzeo nov motor juče, pa traži, rekoh da vidim možemo li mu pomoći. edit: Postoji li uopšte tako nešto ? Promenio pre 10 sati član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 8046 Napisano pre 8 sati (promenjeno) Drug član, 2286 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Za koji motor @živke? @dl minak nisi uoste pogresio sa explorerom, ja sam se odrekao te neke dodatne opreme zbog vizuelnog izgleda i boje ali ukusi su razliciti, da je tada bio crni verovatno se ne bih odrekao @Rider000 vidis to zaboravih da napisem, motor ima oko 240kg i visoko teziste, u mestu deluje kao da ima 340kg ali se u voznji ta tezina gubi i ne oseca uostalom kao i na svim motorima. Da dodam da ima fabricki amortizer volana koji je tu da spreci moguci vobling ali mislim da je previse mekan, nisam imao problema sa voblingom ali ja bih tu sipao malo gusce ulje ako uospte ima ulja u njemu i ako nije vazdusni Promenio pre 7 sati član Sharky - Alex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...