Jump to content

Moto Zajednica

Policijska akcija pojačane kontrole saobraćaja - od 21. do 23. maja

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Izvolite saopštenje u celosti:

У периоду од 21. до 23. маја 2025. године, у 34 европске државе чланице организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе) биће спроведена прва међународна акција појачане контроле саобраћаја усмерена на откривање и санкционисање прекршаја које чине возачи двоточкаша - мотоцикала, мопеда, бицикала и лаких електричних возила.

Саобраћајна полиција ће посебно контролисати да ли двоточкаши и возачи двоточкаша испуњавају услове за учествовање у саобраћају, да ли се крећу по прописаним површинама и да ли управљају возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

Министарство унутрашњих послова скреће пажњу да је током прошле године свако четврто погинуло или тешко повређено лице у саобраћајним незгодама било возач двоточкаша, што ову категорију учесника у саобраћају чини једном од најугроженијих. Aнализе саобраћајних незгода са њиховим учешћем показују да чак две трећине незгода са настрадалим возачима двоточкаша изазивају возачи других моторних возила.

Апелујемо на возаче двоточкаша да одговорним понашањем и поштовањем прописа допринесу очувању своје безбедности у саобраћају.

Истовремено апелујемо на све учеснике у саобраћају да обрате посебну пажњу на возаче двоточкаша, како би се смањио ризик од настанка саобраћајних незгода.

• Sviđa mi se 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Samo sam kopipejstovao saopštenje, kako su oni napisali, tako sam ja preneo 🙂 Ali ako si u pravu, onda neka ljudi budu na oprezu barem nedelju dana

• Drug član, 2077 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
pre 56 minuta, Darko Mihajlovic je napisao:

Dodao bih : sklonite lance sa tablica , skinite nalepnice...

To samo prva dimenzija, druga ne mora..

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

• Drug član, 2103 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

A od 21. Do 23. Svaki dan kisa u Beogradu, bice samo dostavljaci sa dvotockasima na putu 🤣

Promenio član Sharky - Alex
  • Haha 1

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: /-

Ove akcije su se prethodnih godina svodile na 4 patrole kod Brankovog mosta koje zaustavljaj sve žive jedno popodne

• Podržavam 1

• Ne silazi, 2875 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Kako sam bio u građevinskim radovima prošle nedelje, motor nisam upalio do jutros, celih 8 dana. Šteta što akcija nije bila tada ... :)

• Svrati ponekad, 381 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger Sport 660

Upravo napisase za nalepnicu sto nije zalepljena... 🙄

Zaustavise me u Bulevar oslobodjenja izmedju dva pljuska, srecom nisam puno pokisao 🤗

Naravno, imao sam nalepnicu, drzim je u tank torbi, ali dzaba... Jos mi rece da mora na vizir (ako motor ima vizir). Moze da pise i ako je na viljusci ili negde drugo, ali to jos i tolerisu.

Dobio sam samo uplatnicu na 5k, posto se i njemu zurilo zbog kishe ;)

• Tužan 1

Bedak, a i oni jedu govna, kao da je ta nalepnica koja nije zalepljena nekog ugrozila. Indijanci, bave se formom, a ne suštinom

• Podržavam 4

Pre 2 sati, cikamike je napisao:

Jos mi rece da mora na vizir (ako motor ima vizir).

Čini mi se da je na nalepnici naslikano da se lepi na levu stranu motora, ispod sedišta ?

Btw, ja juče primetio da nisam zalepio novu. Stara je na viljušci.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• moto merkat °°, 4995 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD
Pre 3 sati, cikamike je napisao:

oze da pise i ako je na viljusci ili negde drugo, ali to jos i tolerisu.

Da je bar bila zepljena na to drugo mesto pa da sudija odluci. Prema pravilniku o podeli vizir za L kategoriju nije homologovan sto znaci da moze biti providan, neprovidan, duzi, kraci, ako nije u sklopu oklopa i da ga nema, po potrebi... na takvo mesto ne mozes zahtavati da zalepis tako bitnu stvar poput nalepnice. 

• Hronični Motociklopata, 7572 postova
  • Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom

A što je toliko teško zalepiti tu nalepnicu? Jbg sam sebi praviš problem i daješ povod pandurima da te drkaju.
To je dva minuta posla i miran si, ne razmišljaš više o tome boli te qrac.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 4

Ja sam zaoravio...hteo sam neku plastičnu pločicu da stavim, negde, i na nju nalepnicu. Sad ne znam ni gde da je stavim, ako su promenili pravilnik.

• Hronični Motociklopata, 7572 postova
  • Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom

@Blaza ja sam uzeo 1 m2 sive folije, isecem mali kvadratić, na njega zalepim registracionu nalepnicu, pa to na viljušku, i posle skidanje traje max pola minuta, nema ostataka nalepnice,lepka i sranja... i naravno, nikad problem sa zakonom zbog viljuške i ako imam vizir na motoru.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 444 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i

Mene je zaustavljalo barem 5 pandura prethodnih godina, nikada mi nisu pisali kaznu za nalepnicu, iako je uvek držim u sedištu.

Znači da su panduri dobili naredbu da pišu kazne za svaku sitnicu.

Nalepnica je inače tehnološki potpuno prevazidjena. Kontrola registrovanog vozila se vrši putem automatske detekcije kamerama preko tablice. Ali naravno da neće ukinuti nalepnice, jer taksa

:mobilizator:

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• U prolazu, 2 postova

Motor sam registrovao 21.05. Tablica sa sve okvirom mi je spala 22.05. na putu do posla a to sam video tek kada sam krenuo kući. U Nemanjinoj me kod starog hotela Beograd policajac na motoru isključuje iz saobraćaja i uz uredno objašnjenje i pokazivanje nalepnice stare jedan dan koju nisam ni stigao da zalepim pušta me dalje da je potražim i govori da idem odmah u prvu stranicu da prijavim gubitak ako je ne nađem. Tako da kao i svuda i kod njih ima normalnih.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

• Sviđa mi se 5

• Svrati ponekad, 183 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000
Ja sam zaoravio...hteo sam neku plastičnu pločicu da stavim, negde, i na nju nalepnicu. Sad ne znam ni gde da je stavim, ako su promenili pravilnik.

Upravo sam pročitao pravilnik, jer sam bio ubedjen da nalepnica treba da bude samo na vidnom mestu, koje god da je.

"Registraciona nalepnica se postavlja na moped i laki tricikl na ravni deo vozila kod uređaja za osvetljavanje, a na motocikl, teški tricikl, laki četvorocikl i teški četvorocikl spolja na vetrobransko staklo (ako ga ima) ili na ravnom delu vozila kod uređaja za osvetljavanje."

Meni je ovo opasno naruživanje izgleda motocikla.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Svrati ponekad, 183 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000

Verovatno ima i nekih pravnika ovde, dal bi moglo da se stavi pored, tipa maglenki?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja