Djavo Nemirni 33 Napisano Subota u 15:56 U prolazu, 8 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR7 Prijavi odgovor kao problematičan Novi član iz Beograda. Već neko vreme nailazim na korisne stvari na vašem forumu, pa sam danas rešio da se registrujem. Položio sam za B kategoriju sa 18 godina, davne 2010-te (po starom) i time sam dobio AM kategoriju (tada PSP). Nisam vozio sve do juna prošle godine, kada sam uprkos protivljenju roditelja, kupio Daytona Motors Trevis skuter sa 50cc dvotaktnim motorom i žutom tablom. Odmah po registraciji, bez prethodnog iskustva sam seo na svoj novi skuter i njime sam celo leto išao sa Ceraka do centra grada na posao (programer sam po struci). Išlo je super, skuter je raspalio moje loženje iz detinjstva (Buell S1 Lightning) , pa sam upisao auto školu Čigru. Vožnja sa instruktorom Jocom mi je pokazala da ne da ne znam da vozim (usput sam pokupio loše navike od Glovo dostavljača), nego da je bilo pitanje dana kada bih poginuo sopstvenom budalaštinom. Na ranim časovima sam napravio brdo gluposti (nesmotreno spuštanje sa poligona kod Arene, uleteo u kružni tok kao kamikaza, naglo skrenuo u raskrsnici kad me je Joca podsetio da je trebalo da skrećemo, jer sam zaboravio...), ali Joca nije digao ruke od mene, niti sam ja odustao. Da bih manje pravio gluposti kod Joce na obuci, otišao sam kod Vite Golušina u MK Bezbednost, da ispeglam što više rupa u veštini i prošao sam trening bezbedne vožnje sa svojim skuterom. Na svakom narednom dvočasu kod Joce sam pamtio gluposti koje sam tog dana pravio i pazio da ih ne ponovim, a naveče bih prolazio kroz udžbenik sa teorijom. Obuku je privremeno obustavila zima, a ja sam nastavio da vozim skuter kad god je to bilo iole izvodljivo, tri puta sam padao (highside kod Šumarskog fakulteta na mokre tramvajske šine, lowside na mokrom poliranom betonu u garaži i još jedan lowside na mostu niz Rakovicu zbog mokrog peska po putu), ali sam naučio dosta iz tih padova. U međuvremenu sam od drugara iz MK kupio Kawasaki ZR7 iz 1999, koji mi je sada jedan od glavnih motiva da se spremam za praktični deo polaganja, da sve prođe u najboljem redu. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2661 Napisano Subota u 15:59 Drug član, 864 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Dobro došao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djavo Nemirni 33 Napisano Subota u 16:05 U prolazu, 8 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR7 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanstp 363 Napisano Subota u 16:33 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Trenutno bez motora :D Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 447 Napisano Subota u 18:35 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolega i dobrodosao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vojakis 43 Napisano Subota u 20:00 Svrati ponekad, 78 postova Lokacija: KRAGUJEVAC Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro dosao . . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11005 Napisano Subota u 20:18 Hronični Motociklopata, 7532 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Dobro nam došao Buell-a teško da ćeš kod nas naći, izuzetno su retki motori, i bilo bi kul da ga neko na forumu ima pa da nam ih malo približi, ja se ložim na XB12R Firebolt, to mi je na listi egzotika za kupovinu kad nabodem sedmicu na lotou 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djavo Nemirni 33 Napisano juče u 06:16 U prolazu, 8 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR7 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam svima na dobrodošlici! Znam da sam tek početnik, ali imam ambiciju da napredujem. Auto nemam, sa GSP-om sam završio, tako da su mi dva točka jedini vid transporta. Moje loženje na motore je počelo još dok sam kao osnovac gledao seriju Nikita, a tek kasnije sam našao da je korišćen Buell S1 Lightning, vlasništvo i preferenca glumca Roya Dupuisa. Kasnije se nastavilo igranjem GTA Vice City i posle San Andreas, a mnogo kasnije sam prvi put gledao The Wild One. Zavoleo sam taj retro naked dizajn i sada sam ponosni vlasnik Kawasakia ZR7 iz 1999-te. Možda 2 godine mlađi od pomenutog Buella. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 285 Napisano juče u 08:01 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao i želim ti da više nikada ne bude padova 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 6491 Napisano juče u 09:23 BJB Maxi Scooter Club, 6185 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao na ove stranice 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8447 Napisano juče u 11:17 Drug član, 579 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: u dolasku HONDA NT1100 (2025), BMW C400 GT (2020), ex HONDA Africa 1000 DCT (2016) Prijavi odgovor kao problematičan Добро нам дошао на форум добре вожње, дружења и забаве 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djavo Nemirni 33 Napisano pre 23 sati U prolazu, 8 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR7 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, markommarko je napisao: Dobrodošao i želim ti da više nikada ne bude padova Hvala ti! Radim na tome da budem dovoljno dobar da više ne padam. Moj dobar drugar je iskusan bajker i prvog dana mi je rekao da se delimo na one koji su pali i one koji će tek da padnu, to je naša realnost. Mokre šine i mokri polirani beton sam savladao. Jedino još nisam siguran šta da radim za mokri pesak na asfaltu, ali mora da bude bolje nego 3. marta (moj poslednji pad). Sva tri puta su bila pri malim brzinama, ali sam imao oštećenja plastike na skuteru i sve ogrebano osim patosa sam zamenio. I njega ću kad Motoring uveze rezervni (nervira me ova ekscentrična pukotina oko zavrtnja). Prvo što sam uradio nakon trećeg pada je bila zamena guma. Dobro kaže Vita Golušin da treba menjati nakon 3 sezone, ali ja nisam to uzimao za ozbiljno jer nisam imao problema vozeći po onim ekstremnim vrućinama letos. Ovo su bili kineski krševi na kojima sam vozio. A ovo su nove, Dunlop ScootSmart. Vrlo brzo sam otkrio da su ganc nove gume opasnije od ćelavih, srećom, bez novih padova i prvih 1000km nisam smeo da im verujem i da naginjem. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 175 Napisano pre 16 sati Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 12115 Napisano pre 7 sati Ne silazi, 2804 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, i dobrodošao ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8363 Napisano pre 32 minuta Drug član, 1743 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i dobro nam došao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...