Jump to content

Moto Zajednica

Registracije motora za period manji od 12 meseci

Recommended Posts

• Zainteresovan, 476 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Pre nekoliko meseci sam bio u policiji i šalteruša mi reče ,,a jel znate da sad može da se registruje na manje od godinu dana,,. Rekoh znam, al nije ništa jeftinije, kaže ona meni , e sad jeste, takse su smanjene u skladu sa periodom osiguranja.

Dakle, otišao sam na e upravu i uneo tražene podatke, i dobio uplatnicu. Radi sigurnosti, otišao sam u policiju i rekao da želim da mi oni izdaju uplatnicu za 6 meseci, jer ova moja možda nije tačna i sl....

Kod simpatične referentice uočavam osmeh od uva do uva. kaže, e kod mene si došao, ja da ti to radim, hm.....telefon, zove pita, kako gde i sl....naposletku odštampa i pogleda u moju uplatnicu i zaključuje, hm....dobro si ti ovo uradio, i bio si u pravu, nije problem...

Odoh da platim za polisu pa se vraćam odmah, rekoh ja....

Dobar dan, treba mi polisa za 6 meseci.....a uuuuu, pa to ,,,,čekaj da zovem......reče žena u nekoj firmi za registraciju vozila.

Kaže, slušaj, ovo na manje od 12 meseci, sigurno ne radi ni dunav, ni ddor, ni delta, vidi u unici! Dok sam tražio uniku, naletim na deltu generali. 

Dobar dan, treba to i to, kaže, more bajo, ček, ček, hm, samo da pozovem nekoga......a ha, ok. Evo polisa...

Vraćam se u policiju, i rešavam sličaj na licino mesto.

Zaključak i epilog priče je

Registracija mog motora bi bila oko 29.000 din+,- 1000 din.

Ja platio za 6 meseci:

Sve takse 8.500 din

polisa 10.500 din inače, ona nije 50% niža kako bi trebalo već 30% niža za 6 meseci, pljačka...

Dakle prošao sam jeftinije za nekih 10-11.000 dinara.

Može se registrovati i po mesecima, recimo na 7 meseci ali onda je razlika još manja.

Sve u svemu začin C

Inače, da napomenem, kad registracija istekne, ne primenjuje se onaj propis o vraćanju tablica u roku od 2 meseca već se vozilo mora registrovati ponovo u roku od 1 godine, ...

Promenio član vladmoll
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 457 postova
  • Motocikl: CBR 900RR

Mislim da već ima ovakva tema, ili je pisano u nekoj sličnoj. Ja sam se prošlog leta raspitivao kod drugara koji ima tehnički pregled, i meni je ukupna ušteda za 6 meseci u odnosu na 12 meseci bila manja od 2000rsd. I prošle godine su se takse i porezi obračunavali proporcionalno trajanju, a polisa upravo ovako kao što si ti naveo, tako da ne vidim šta se ovog trenutka promenilo, mislim da je to izmena od pre jedno godinu dana. U mom slučaju je motor stariji od 20 godina pa je porez već ionako umanjen, tako da nema baš puno neke matematike. Za mlađa vozila gde su veći porezi i ostali izdaci može da se prištedi neki dinar, kome naravno odgovara. 

Što se tiče osiguranja, jasno je svima da je klasična otimačina. Ionako previsoke polise oni ne umanjuju proporcionalno vremenskom trajanju nego po nekoj njihovoj nelogičnoj šemi.

• Podržavam 2

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 F, Yamaha 600 thundercat, Honda X11

Ja sam u Šapcu zvao sve moguće agencije u vezi registracije na 6 meseci, niko ništa ne zna. Neki su se potrudili da se raspituju u SUP-u, kažu ništa novo, ne isplati se i tako to. 

Banana država. 

• Zainteresovan, 476 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Pa ja sam to i razmišljao, da je neko pametan od ovih agencija i da daje registraciju po mesecima a srazmerno kako treba i da još umanji polisu za 10%, i svi da idemo u tu kuću, recimo ddor ns i sl...ubio bi od para bar u prvoj godini, al barabe su to....

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 F, Yamaha 600 thundercat, Honda X11
On 23. 4. 2025. at 10:37, AndjeoPakla je napisao:

Mislim da već ima ovakva tema, ili je pisano u nekoj sličnoj. Ja sam se prošlog leta raspitivao kod drugara koji ima tehnički pregled, i meni je ukupna ušteda za 6 meseci u odnosu na 12 meseci bila manja od 2000rsd. I prošle godine su se takse i porezi obračunavali proporcionalno trajanju, a polisa upravo ovako kao što si ti naveo, tako da ne vidim šta se ovog trenutka promenilo, mislim da je to izmena od pre jedno godinu dana. U mom slučaju je motor stariji od 20 godina pa je porez već ionako umanjen, tako da nema baš puno neke matematike. Za mlađa vozila gde su veći porezi i ostali izdaci može da se prištedi neki dinar, kome naravno odgovara. 

Što se tiče osiguranja, jasno je svima da je klasična otimačina. Ionako previsoke polise oni ne umanjuju proporcionalno vremenskom trajanju nego po nekoj njihovoj nelogičnoj šemi.

Upravo kao što si rekao. Kod mene ispadne možda 5000 din. jeftinije, a duplo kraće registrovan motor. 

Čist lopovluka. 

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 1 post

Mozes mi reci kako si na eupravi dosao do uplatnica. Kad ukucam produzenje registravije i unesem podatke kaze mi da je motor registrovan, a u stvari meni je vise od 6 mes.istekla registracija, a saobracajna je samo u roku?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja