Jump to content

Moto Zajednica

Ibarska Polumir

Recommended Posts

• U prolazu, 89 postova

Interesantno...onaj obijesan motociklist je znači mali čovjek, sklon greškama pa je u redu da svojom objesnom vožnjom direktno smanji prava onog malog čovjeka u kombiju koji vozi po zakonu ili svih ostalih malih ljudi koji voze po zakonu.

Čudna logika moram priznati.

Čovjek ili jesi ili nisi, nema to veze sa državom niti političarima.

Budite promjena koju želite vidjeti u svijetu. Samo na to imate pravo.

• Zbunjen 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 299 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900
18 hours ago, balinjera said:

Ponavljam - medicinsku pomoć treba pružiti svima, ali po meni, onima koji su kršeći zakon, svojim izborom, svjesno doveli do potrebe - naplatiti ekstra nakon pružanja usluge

Izazivač saobraćajne nesreće, bio svestan ili ne, i nezavisno od stepena povrede, dobija odgovarajuću prekršajnu/krivičnu prijavu. Finansijska posledica je neizbežna, dobijaju se novčane kazne i za pad pri brzini od 10 km/h gde nije bilo drugih učesnika i niko nije povređen ili oštećen (brzina nije bila prilagođena uslovima na putu i za to se pokreće prekršajni postupak).

Kazne su itekako adekvatne, štetu na kombiju će pokriti njegovo osiguranje, on će platiti štetu za svoj motor i verovatno će još dobiti udvojene kazne (prekoračenje brzine, vožnja u suprotnom smeru, možda i nasilnička vožnja...). U slučaju da je teže oštetio imovinu, nesrećom nekome načinio tešku telesnu povredu, nesreća imala smrtni ishod, finansijske posledice bi samo rasle i rasle...

Državni budžet će svakako napuniti, ako je to poenta, ili misliš da su kazne nedovoljne i da takve treba kazniti i cenom sopstvenog lečenja?

Razmišljanje ti nije dobro i nije primenljivo jednako na sve. Primera radi, šta da vozač automobila, npr. početnik, prođe na STOP kao da ga nije bilo, motociklista se zakuca u njega i prođe sa teškim povredama, kako ga kazniti cenom sopstvenog lečenja? Ne mogu da kažem da je to nešto drugačiji, povlašćeniji, prekršaj u odnosu na ovaj što je učinio motociklista. Ili pak da uzmemo istu situaciju samo da zamenimo uloge, koje lečenje bi platio vozač kombija da je prešao u suprotnu traku i udario motociklistu?

Zakon postoji, može se pooštriti, ali ne baš i koristiti da nas izuzima iz osnovnog prava na lečenje kao osiguranika. 🙂

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 89 postova

@Luka9905 Hvala ti na argumentiranom odgovoru.

Nisam nigdje napisao da bi uskratio nekome medicinsku pomoc ili pravo na lijecenje, koje je temeljno ljudsko pravo.

Samo sam zelio otvoriti pitanje : "Ako neko svjesno i tesko krsi zakon - je li u redu da troskove njegovog lijecenja u cijelosti snose svi?"

Kazne postoje, ali jesu li one dovoljne da odvrate od takvog ponasanja one najneodgovornije?

Na kraju, novcane kazne cesto daju za pravo onima imucnijima da rade sto ih je volja, jer im ne predstavlja problem platiti koliko treba.

A kad se sranje desi - u istome redu za medicinsku pomoc stoji i obijesni vozac i bolesno dijete.

Hvala jos jednom na argumentiranom odgovoru.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1138 postova
4 hours ago, balinjera said:

Samo sam zelio otvoriti pitanje : "Ako neko svjesno i tesko krsi zakon - je li u redu da troskove njegovog lijecenja u cijelosti snose svi?"

Apsolutno jeste u redu i tako treba da bude.

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 523 postova
  • Motocikl: V2- americki
Pre 19 sati, balinjera je napisao:

Interesantno...onaj obijesan motociklist je znači mali čovjek, sklon greškama pa je u redu da svojom objesnom vožnjom direktno smanji prava onog malog čovjeka u kombiju koji vozi po zakonu ili svih ostalih malih ljudi koji voze po zakonu.

Čudna logika moram priznati.

Čovjek ili jesi ili nisi, nema to veze sa državom niti političarima.

Budite promjena koju želite vidjeti u svijetu. Samo na to imate pravo.

Ajde da ti ne dizem cenu, al moram odgovoriti! Jel vas ima vise, ili je samo jedan? Pratim tvoje pisanje i nisi koherentan u mislima! Sta ti u stvari zelis i hoces? Decko napravio gresku, jbg desava se svima. Ja sam zadnji put olizao asvalt sa 30 kmh  u raskrsnici. Jel trebalo da me ostave bez saniranja povreda( nisam ni trazio pomoc, samo se malo izgulio). Kakve male ljude pominjes? Svi imaju prava i obaveze! Jel treba na kraju godine da trazimo povracaj uplata za zdravstveno ako nismo koristili njihove usluge? Mozda da trazimo ljudima na nosilima dokaze o uplati istog( ne starije od 30 dana)?

• Svrati ponekad, 163 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Bezveze gubite energiju na raspravu kada sistem ostaje takav kakav je - svi plaćaju, svi se leče, bez obzira da li je neko sebe povredio ili mu je to neko drugi učinio.

A te priče "ja da sam XY, ja bih uradio to i to" su besmislene.

Živi bili svi i bezbedno vozili

Promenio član markommarko
typo
  • Podržavam 1

• Drug član, 1464 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Da smo reagovali na svaku nepravdu odmah i jako ,ne bi sad imali masu ljudi bez empatije koji nisu u stanju  da promišljaju.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 2800 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

A da se vratimo na temu...

Ima li vesti o momcima ? Koliko sam shvatio, prvi je očešao kombi, a drugi je teže povređen ?

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja