Jump to content

Moto Zajednica

Obilazak Istre

Recommended Posts

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: DUCATI 1200S

razmisli skretanje kod Jasenovca i onda uz prelepu reku Unu Dubica, Kostajnica, Dvor, pa kroz Bosnu za Bihac i izadjes u Lici kod plitvickih jezera... i onda ti masta radi koliko hoces.

tu skratis dosadno autoput za cca 200 km, a plus dodas jos kilometraze a kraj prelep, samo uz Unu da ides pa je extra....😉

Promenio član sasa
  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: Tracer MT09

Sa auto puta BG-ZG isključiš se za Sisak, Pokupsko ( tu ima par km 3-4 odličnog makadama kroz šumu, ali vredi istrpeti zbog ostalog puta i lepih predela), Karlovac, pa starim putem za  Delnice, Rijeka, Opatija, Plomin,... odlični putevi možeš videti na street view. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Tracer 9
Pre 20 sati, sasa je napisao:

razmisli skretanje kod Jasenovca i onda uz prelepu reku Unu Dubica, Kostajnica, Dvor, pa kroz Bosnu za Bihac i izadjes u Lici kod plitvickih jezera... i onda ti masta radi koliko hoces.

tu skratis dosadno autoput za cca 200 km, a plus dodas jos kilometraze a kraj prelep, samo uz Unu da ides pa je extra....😉

Posle svega, deluje da bih možda baš ovako. Naime, za Istru je loša prognoza. Situacija je povoljnija južnije na Jadranu. Razmišljam da promenim plan u potpunosti. Da Istru odložim za 1. maj (ako bude lepo vreme), a da za Uskrs napravim krug preko Jadrana. . Da u četvrtak (sutra) stignem u Bihać, ili što bliže, da se u petak spustim na more i provozam Senj - Karlobag (koji svi hvale) i dalje dole dokle stignem, pa da se vratim Preko BiH.

Krenuo bih iz Novog Sada u četvrtak 11h, 12h..., a povratak bi bio u ponedeljak. Ima li predloga za ovu rutu? 

Da možda otvorim novu temu, da ovde ostane samo vezano za Istru?

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: DUCATI 1200S
Pre sat vremena, ninalara je napisao:

Posle svega, deluje da bih možda baš ovako. Naime, za Istru je loša prognoza. Situacija je povoljnija južnije na Jadranu. Razmišljam da promenim plan u potpunosti. Da Istru odložim za 1. maj (ako bude lepo vreme), a da za Uskrs napravim krug preko Jadrana. . Da u četvrtak (sutra) stignem u Bihać, ili što bliže, da se u petak spustim na more i provozam Senj - Karlobag (koji svi hvale) i dalje dole dokle stignem, pa da se vratim Preko BiH.

Krenuo bih iz Novog Sada u četvrtak 11h, 12h..., a povratak bi bio u ponedeljak. Ima li predloga za ovu rutu? 

vidim da ces mi na kraju doci jedno pivo za savet 😃

• Podržavam 1

• Drug član, 842 postova
  • Motocikl: -
Pre 2 sati, ninalara je napisao:

Jel se fokusiraš na Jadran ili bi obilazio i zaleđe/BIH?

Jel se fokusiraš na Jadran ili bi obilazio i zaleđe/BIH?
Računam da je bolje biti na moru nego na visini u ovo doba godine.

Hoću da iskoristim tih par dana da se dobro provozam i provedem. Deonice zanimljive za vožnju (bez radara koliko je moguće, dobar asfalt, krivine...), prirodne čari, dobra klopa, zanimljivi lokaliteti, gradovi...

Naginjem ka moru, ali nisam isključiv. Ovaj krug bih pravio samo motorom, ne bih ga vukao na prikolici.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

• Drug član, 842 postova
  • Motocikl: -

Računam da ne bi vozio više od 250-300 km po danu. Ne znam šta će  raditi u nedelju u  Hrvatskoj i Hercegovini, i ponedeljak je upitan za trgovine.

Pošto prognoza kaže da je neka kiša u petak, kreneš iz Bihaća, svratiš na Željavu (da malo ugrije preko Vrhovina i Velebita) i onda na Senj. Spavaš oko Zadra.

Po mom mišljenju posle Zadra to više nije to, sve dole do Makarske (ko voli nek vozi), ali subotu ostaviš za obilazak Splita i laganu vožnju do juga Dalmacije. Nedelju voziš Pelješac, Dubrovnik (ne bi trebalo biti mnogo saobraćaja u prvom dijelu dana) i onda preko Trebinja kreneš polako kući, spavanje oko Tjentišta/Foče. U ponedeljak se predomisliš i spucaš za Albaniju!

• Sviđa mi se 1

Za Istru sam imao info da će raditi, makar, kafići i restorani i tokom praznika. Verujem da će slična situacija sa radnim vremenom biti i po turističkim mestima duž Jadrana. Pomoglo bi da znam ako neće biti tako na ovoj turi.

• abc, 905 postova
  • Motocikl: BMW GS 1250 Adventure

Na moru za Uskrs počinje sezona tako da će većina restorana raditi.
Što se trgovina tiče tu će biti svega. Mislim da većina neće raditi. U ovom tekstu su linkovi na stranice trgovačkih lanaca sa radnim vremenima, pa možda pomogne.

WWW.INDEX.HR

TRGOVINE i šoping-centri prilagodili su radno vrijeme povodom nadolazećih uskrsnih blagdana.
  • Sviđa mi se 2

• abc, 905 postova

Na moru za Uskrs počinje sezona tako da će većina restorana raditi.
Što se trgovina tiče tu će biti svega. Mislim da većina neće raditi. U ovom tekstu su linkovi na stranice trgovačkih lanaca sa radnim vremenima, pa možda pomogne.

WWW.INDEX.HR

TRGOVINE i šoping-centri prilagodili su radno vrijeme povodom nadolazećih uskrsnih blagdana.

@ninalara jesi živ?
Ovo danas apsolutno nije bilo normalno!
Jesam, hvala na pitanju. U Mostaru sam, sutra planiram za Split, pa polako na sever. Čuo sam od drugara koji živi u Splitu da je bio jak jugo. Na to misliš?

• Sviđa mi se 1

• abc, 905 postova

Danas sam napravio krug po ruti koju si u početku planirao. Prekrasan dan za vožnju.
Evo i jedna slika, pogled sa Crvenog vrha na Savudrijsku valu ili po Slovenskom Piranski zaljev.

20c92bb9c1f30dddc0fe231cf947b2d9.jpg

• Sviđa mi se 8

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja