Jump to content

Moto Zajednica

VOGE 625 DSX 2025. Da ili Ne?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: Yamaha Thundercut

Postovane kolege,vec neko vreme razmisljam o kupovini novog motocikla.

Moj problem je sto mi se dopadaju turing masine,ali sa druge strane zbog posla retko vozim dalje,te bi u praksi naked neka varijanta bila savrseno resenje. Bio sam u Barelu,gledao Tracera, mt07....danas isao da pogledam KTM DUKE...I Ugledah u prodajnom delu Voge 525 dsx.....motor mi se dopao vizuelno i iz bliza i iz daleka. Izgleda odlicno. 

Posle razgovora sa prodavcem predocio mi je ovaj gore pomenuti 625dsx...4 god garancije....cena sa koferom 6900e. Sve to mi je bilo vrlo promamljivo.

Pogledah nekoliko recenzija...sve mi se cini da nije losa kupovina...kakva su vasa iskustva sa Voge brendom....i sta mislite o ovom modelu?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 266 postova
  • Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21

Po meni, ti novi brendovi su OK za novac koji dajes. Medjutim, mislim da bi prodaja mogla biti problem, odnosno, pad cene bi bio drastican. Pogledaj na oglasimoa koliko kosta tako neki Voge nakon 1-2-3 godine pa ces dobiti okvirnu sliku. 

Ja sam za 7300 uzeo godinu starog Transalpa. Nije da ih ima u izlogu za uzeti za te pare, ali pretpostavljam da moze da se ceka da naleti

• Drug član, 2664 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading...
Pre sat vremena, pedjazz je napisao:

Postovane kolege,vec neko vreme razmisljam o kupovini novog motocikla.

Moj problem je sto mi se dopadaju turing masine,ali sa druge strane zbog posla retko vozim dalje,te bi u praksi naked neka varijanta bila savrseno resenje. Bio sam u Barelu,gledao Tracera, mt07....danas isao da pogledam KTM DUKE...I Ugledah u prodajnom delu Voge 525 dsx.....motor mi se dopao vizuelno i iz bliza i iz daleka. Izgleda odlicno. 

Posle razgovora sa prodavcem predocio mi je ovaj gore pomenuti 625dsx...4 god garancije....cena sa koferom 6900e. Sve to mi je bilo vrlo promamljivo.

Pogledah nekoliko recenzija...sve mi se cini da nije losa kupovina...kakva su vasa iskustva sa Voge brendom....i sta mislite o ovom modelu?

Sasvim solidan motor za taj keš...ne bih bežao od toga. 

To me i buni,na razne strane svi hvale kvalitet ovih masina,a opet je cena toliko niska da ni mt07 yamahin kosta prilicno vise...znam da tek treba da pokazu svoje...ali bas zato sto se probijaju na trziste ne bi trebali da fulaju sa kvalitetom...pored toga 525 dsx u svojoj klasi najprodavaniji u Italiji koja je veliko trziste....

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 143 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300

S obzirom da sam poslednjih godinu dana pratio oglase, a posebno taj 525DSX, mogu da potrvrdim da se nijedan nije zadrzao vise od sedam dana na oglasima. Oglasene cene su bile u proseku oko 20% nize od novog u salonu. Naravno, to su uglavnom bili motori do godinu dana starosti i nijedan nije stigao ni do 5000km. Tek se pokazati ove i sledece sezone koliko im pada vrednost.

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 4065 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Svim novim motorima pada vrednost. Logično je. Što bi neko kupio onaj malo korišten, umesto novog, ukoliko nije osetno jeftiniji?

Slabo pada cena starijim polovnjacima, koji su već izgubili vrednost, pa i nema gde više da pada 😁

• Podržavam 1

• Drug član, 1409 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Dve godine je čovek prodavao polovan motor sa cenom 21% višom od tržišne.Na kraju ga je prodao 25% ispod početne cene.Izgubio dve godine i još 4-5% ..

Ovo može i u nerealne cene motora temu..ali ako ti je realna cena prodaces motor bez obzira da li je to kinez ili ne.

Kad izadje iz salona to je 20%dole hteli mi to da priznamo ili ne.

To pravilo je bilo urušeno kad nisu stizali novi motori u koroni ,ali sad to nije više slučaj.

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 7

Pre 1 sat, Korto Malteze je napisao:

S obzirom da sam poslednjih godinu dana pratio oglase, a posebno taj 525DSX, mogu da potrvrdim da se nijedan nije zadrzao vise od sedam dana na oglasima. Oglasene cene su bile u proseku oko 20% nize od novog u salonu. Naravno, to su uglavnom bili motori do godinu dana starosti i nijedan nije stigao ni do 5000km. Tek se pokazati ove i sledece sezone koliko im pada vrednost.

Sada se postavlja pitanje,zasto se prodaju za tako kratko vreme od izlaska iz salona. Ocigledno da vlasnici ih brzo izgustiraju.

• BJB Maxi Scooter Club, 6141 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Razlozi mogu biti razni:

1. izgustiraju ih, 

2. Ne odgovara im tip motora

3. Kupili a nemaju vremena za vožnju koliko su mislili.

4. Žena kljuca iz dana u dan.

5. Hoće jači motor

6. Prosto, nije se našao u moto priči, sad bi da kupi čamac recimo...

7. dodati po želji...

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

• U prolazu, 70 postova

Ako ti se motor sviđa i zadovoljava tvoje potrebe, te ti odgovara cijenom, dužinom garancije - nema razloga da ga ne kupiš.

Možda ti legne da ga voziš u zdravlju do kraja moto karijere, bez potrebe da ga ikada promijeniš za nešto drugo.

Kineske kompanije saturiraju tržište sa motorima, svake godine izbacuju nove modele, malo poboljšane - i tako sami ruše cijene svojih polovnih motora.

A preduslov za sve gore navedeno je da se broj vozača motora dosta povećao.

Navike su se promenile za sva motorna vozila,telefone ,ljudi brže menjaju sve.

Ne bas brzo kao ja ..ja imam drugih problema🤣

• Podržavam 1

pre 11 minuta, boza_kg je napisao:

Kao i mnoge druge. Puni su oglasi skoro novih Hondi i Yamaha, kao i ostalih. Koleza @Džim Džarmuš recimo, je izgustirao i BMW i Hondu, dok si rekao keks.

Istina.

Honda mi nije legla -iskrslo da je  prodam za  koliko  sam je i kupio.

Bmw mi je legao-prodat posle godinu dana jer sam hteo jači (greška)

Kupio jači shvatio da mi je prejak i da dosta jurcam..

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 2
  • Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 6141 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

@Džim Džarmuš

Sve legitimno i pošteno rečeno (napisano) Kod nas oduvek postoji fama da čovek mora kao prstom u pekmez da ubode šta mu leži zanavek. Brate, za svoje pare imaš prava da probavaš dok ti ne dosadi na bilo koji način...

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 5648 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
2 hours ago, boza_kg said:

Svim novim motorima pada vrednost. Logično je. Što bi neko kupio onaj malo korišten, umesto novog, ukoliko nije osetno jeftiniji?

Slabo pada cena starijim polovnjacima, koji su već izgubili vrednost, pa i nema gde više da pada 😁

Osim Vstromu :lol3:

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 227 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX

Imas temu o 525 gde ima dosta da se vidi. Gledajuci recenzije o 625 moj utisak je sledeci. Da kupujem sad motor mozda bih isao na 625. Ali obzirom da vozim 525 ne vidim puno poentu za prelazak na 625. Voleo bih da probam pa da donesem sud. Ovo ostalo o cemu se raspisalo prezvakano sto puta.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Pre 2 sati, alexanto je napisao:

Razlozi mogu biti razni:

1. izgustiraju ih, 

2. Ne odgovara im tip motora

3. Kupili a nemaju vremena za vožnju koliko su mislili.

4. Žena kljuca iz dana u dan.

5. Hoće jači motor

6. Prosto, nije se našao u moto priči, sad bi da kupi čamac recimo...

7. dodati po želji...

Ovo pod 4 je cesto prisutno... jednom poznaniku je posle skoro deceniju gospodja rekla ....ili motor ili ja....on joj odgovorio...do veceras odluci gde ces da te vozim,kod sestre,majke ili nesto trece i razvede se covek . Potom je ziveo dosta srecno.😄

• Sviđa mi se 3
  • Haha 6

Pre sat vremena, Don_Kihot je napisao:

Ovo ostalo o cemu se raspisalo prezvakano sto puta.

Istina, secam se da si ti bas pisao kad si uzeo voge 525 , da si previše jurcao sa prethodnim motorom) i da ti je voge taman mera.

• Svrati ponekad, 286 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX
8 hours ago, srbac said:

Od kog proizviđaća je lanac na Voge motociklu?

Nebitno, kad u servisnom uputstvu pise da ga treba 6 x dotezati u prvih 10000 km i na toj km zameniti 😁 ili mi se ucinilo da sam tako procitao 🙃,  al stvarno tako deluje tegljenje na 500, pa na 1200, pa na 1800 km . Mozda je moja greska sto ga pretezno vozim u S modu, al to ne bi trebalo da bude probl. na 47 njegovih ks 🤔

• Drug član, 2664 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading...
pre 7 minuta, VELJA YZ 250 je napisao:

Nebitno, kad u servisnom uputstvu pise da ga treba 6 x dotezati u prvih 10000 km i na toj km zameniti 😁 ili mi se ucinilo da sam tako procitao 🙃,  al stvarno tako deluje tegljenje na 500, pa na 1200, pa na 1800 km . Mozda je moja greska sto ga pretezno vozim u S modu, al to ne bi trebalo da bude probl. na 47 njegovih ks 🤔

Lanac je potrošna roba kao guma i kočione pločice, troši se onako kako ga koristiš...lanac dotežeš po potrebi a manje po servisnom uputstvu jer nije isto voziti motor u ravnici i u planinskim predelima. Opterećenja su drugačija pa se tako i lanac konkretno troši kroz istezanje.

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 286 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX

Ma salim se ja za servisno uputstvo, a za sada mi je to jedina zamerka na komplet nov motor, to sto stvarno deluje da je lanac mnogo loseg kvaliteta.

• Drug član, 1070 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Bilo je već opširnih tema na kineske motore. Pored Voge, pogledaj i CFMoto 700. Meni se više dopao od Voge, nekako je delovao kvalitetnije što se tiče plastika. Za agregat, ne znam. Ako se gleda agregat onda mi nekako SVT 650 preovladava.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja