Jump to content

Moto Zajednica

Pozz ljudi imam 16 godina i trebam da kupim prvi motor za A1

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova

Pozz ljudi imam 16 godina i trebam da kupim prvi motor za A1.

Zelim da cujem vasa misljenja,iskustva i savete.

Nije da sam nov u svetu motora,cale me vozi na motorima od malena a i vozao sam od drugara neke motorcice malo a i tomosa sam imao 2 komada i izvozao ga svugde a i brzine i sve znam da menjam itd...Cisto da napomenem da mi nije prvi put da sedam na motor.

Idealno bi mi bilo neki motor naked,enduro ili touring, a nikako sportake jer me ne privlaci brzina vec uzivanje u voznji i da mogu da odem negde primer dajem do 200km...

isto da napomenem da imam 183cm i 87kg,

Gledao sam hondu varadera 125 i bio da probam ali za 2000 evra motor je bio u raspadnoj fazi bukvalno tako da pretpostavljam da za do 2500 pa nagore nema normalan a da ne pricam o tome da delovi nisu bas za moj budzet i to da je motor star 20+ godina.

Isto sam gledao hondu xr125l ali motor isto ima 20+godina i nema normalan kad sam iso da probam motor vuko ko da mu sipali vodu u rezervoar...(ne gledam brzinu ali motor je u 4toj brzini pod punim gasom iso jedva 50...Uglavnom nije bio u dobrom stanju)

Motor sam misleo da uzmem neki da me sluzi 2 godine jer bih sa 18 polozio i uzeo neki normalan motor enduro ali do tad da uzmem neki da se naucim da vozim,da je do 2000 evra.

I na kraju sam dosao do zakljucka da uzmem pedu tek 125 novu najverovatnije...

Sta vi mislite i da li imate neki motor da mi preporucite?

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6412 postova
  • Motocikl: CRF300L
On 3/23/2025 at 1:17 PM, Luka Janicijevic said:

I na kraju sam dosao do zakljucka da uzmem pedu tek 125 novu

To je uzeo moj bratanac tvojih godina prošle godine, ne skida se sa njega. Motor nije neki kvalitet, ali izgleda lepo sto je vama u tim godinama bitno i nije skup ni za kupovinu ni za održavanje.

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Bmw R1200RT

Moja ti preporuka isto Peda tek 125, isti sam uzeo sinu za prvi motor. Za sad bez problema, samo sipaj gorivo i vozi. Jos smo joj malo dodali smeka sa fejk auspusima i kofer. Ima slika u temi o Peda tek 125 /250. 

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000

Sve je stvar ličnog izbora. Ne znam dal ti neki choper igra neku ulogu, ja sam se navozao svojevremeno na sprint princu 125cc, a i šurak ga vozi. Nisam izgubio ni evro pri prodaji. Meni je bio lep, samo su vibracije bile malo jače jer sam ga vozao sa onim fabričkim plastičnim gumama.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja