Jump to content

Moto Zajednica

Kupujem Kawasaki ER5 ili Hondu CB500 ili Suzuki GS500

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova

Pozdrav svima!

U potrazi sam za nekim od motora: Kawasaki ER5 / Honda CB500 / Suzuki GS500.

Zainteresovan sam samo za dobre primerke koji nemaju redukovanu snagu (posedujem A kategoriju).

Ukoliko prodajete neki od ovih motora ili slično, značilo bi mi da mi date što više informacija.

Hvala unapred!

Dušan Stojanović

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2685 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda PC43

Ja sam prodao pre 2 nedelje.

I kao što sam napisao u tvojoj temi o predstavljanju, gledaš da bude u što boljem stanju. E sad, ako se razumeš, super. Ako ne, kači oglase koji ti se sviđaju, pa da komentarišemo ! :)

Btw, moj primerak uopšte nije bio "lep na oko", ali sam u svakom trenutku mogao sa njim npr "u Rijeku, na kafu". Toliko sam bio siguran...

Samo polako, i bez žurbe.

• Sviđa mi se 1

• Andragog, 5104 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

CB500  PC26, PC32 ti je najbolji od tih sa spiska ali nije najlepši :oda2:

To ti je polovina CBR1000F 😆

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 1

• Integrisan, 7654 postova
  • Motocikl: TDM 900

Sve su to manje više slične sprave i sve su se dobro pokazale. Doduše treba uzeti u obzir da su to motocikli stari plus minus 20 godina i često prelaze iz ruke u ruku.

Ja sam 6 godina vozio ER5, od klinačkih dana kad sam imao 500 din. za benzin pa smo kasnije putovali na njemu, tadašnja devojka sadašnja supruga, napakovani sa tri kofera i tank torbom. Verzija sa 25kw iako sam imao punu A kat. 

Kod tog motora mora da se obrati pažnja na sistem napajanja gorivom i zaptivke cevi na kućištu termostata. Kupiš sva nova creva (kvalitetna) za benzin i vakuum, dve zaptivke za kućište termostata, šelne, ugradiš na creva metalne brze spojke, elektroventil i time si ER5 spremio za još 10 godina upotrebe. 

Najpametiji savet, ne juri određen model nego uzmi onaj koji je u najboljem stanju. Ako je malo skuplji ne žali da daš 100 200 evra više.

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 302 postova
  • Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g.

Po mom iskustvu,Kawasaki bi izbacio iz kombinacije,zbog tri lanca u motoru,a ostali su solidan izbor

• Hvala 1

• U prolazu, 0 postova

Pozdrav dobri ljudi!

Izdvojio sam nekoliko motora koji mi deluju interesantno. Puno bi mi značilo vaše mišljenje o tome koji uzeti.

1) Suzuki SV400N

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Suzuki SV 400 N, 2000. godište, Naked, vozilo prešlo 43000 km, Paraćin. Cena 1.600 € - Motori - Polovni Automobili

2) Suzuki GS500

Suzuki Gs 500 A2, 2003. godište, Naked, vozilo prešlo 42000 km, Užice. Cena 1.400 € - Motori - Polovni Automobili

3) Kawasaki ER5

Kawasaki Er5, 2002. godište, Naked, vozilo prešlo 49999 km, Bor. Cena 1.800 € - Motori - Polovni Automobili

• Drug član, 1591 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

GS500 i Er5 izgledaju dobro, onaj prvi nisam ni otvarao, njega bih izbegao čini mi se da je ređi model kod nas.

Er5 meni izgleda baš dobro, rekao bih možda i previše, ali to se neće znati dok se ne vidi uživo. GS500 slabije poznajem pa ne mogu da mu sudim.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Hvala 1

• Drug član, 1108 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000, Honda Rebel 125, Automatik A35.

Honda CB500 CB 500, 1998. godište, Naked, vozilo prešlo 59157 km, Novi Sad. Cena 1.900 € - Motori - Polovni Automobili

Meni ovo deluje zanimljivo, imao sam CB500 sa full oklopima i bio sam prezadovoljan. Da ja biram izdvojio bih je ispred ER5 i GS500.

Po meni najlepsi naked do 500 je CBF500. Srećna kupovina kako god odlučiš.

• Hvala 1

• Drug član, 1591 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Uf lepa Honda ali neregistrovana, raspar gume za... Offroad? Zadnji lančanik meni ne deluje da je u odličnom stanju. Inače lepa Honda, ali meni ovo deluje kao motor kome treba još 500 evra da može da se vozi, iskreno.

Ako pare nisu problem, da, Honda u toj klasi verovatno najbolja, ima i par konja više.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 335 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125

Dve godine vozio gs500, mislim da je najjeftiniji za odrzavanje (vazdusara, nema hladnjak, ventilator, termostat i ostalo), moj glas ide za njega, pogotovo noviji model (lepsa linija, boje, i korman umesto heblova na starom modelu). On je na A2, on ima i nazad disk a er5 nema, i bas se vidi razlika kad kocis zadnjom i menjac je meksi na gs-u- to je moje zapazanje, drug imao kawasaki, pa smo se menjali cesto kad se vozimo. Hondu nisam vozio.
Kod njega izmedju ostalog zagledaj dihtung na poklopcu, da nema gore ulja oko njega. Vile su napred mekane, bas propada, ali to resava drugo ulje u viljuskama. I slavinica za gorivo im je slaba strana. Potrosnja oko 5 u gradu, na otvorenom 4-4,5.

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja