Jump to content

Moto Zajednica

Nova kaciga

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: BMW R 310 R

Zelim da kupim novu kacigu .Pocetnik sam i zelim da uzivam u voznji nazalost nosim naocare .Iz Beograda sam nekako mi se svidaju ove Flip Up da li pametno njih uzimate .I ima li ih novih recimo do 150 eura kupiti kod nas .Hvala.

Da li da sacekam sajam posto pocinje od 20 tog hoce li tamo biti povoljnih kaciga..?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 30 postova

Sačekaj sajam pa redom, gledaj i probaj više modela. Dok ne naðeš adekvatnu, nosi na glavi koji minut da vidiš da li te stišće ili imaš lufta.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 297 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650

prije mjesec dana skontam da mi trebaju neke sitnjarije i jos da obnovim neke komade opreme pred sezonu, posjetim dva onlajn shopa da vidim sta ima, bukmarkujem sta sam izabrao i tek prije 2 sedmice nadjem vremena da posjetim obje prodvanice i uzmem sve to. u prodavnicama skontam sve poskupilo 25% u odnosu na dvije sedmice prije toga. bas jako zelim da vjerujem da nije fazon dizanja cijena pred sajam pa lupanje nekih sajamskih "popusta"

ali da ne idem u off, mislim da za te pare ti izbor pada na acerbis, mt helmets ili ls2... od tih je najbolja ona koja ti najbolje pase

Promenio član Efendija Skalin
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

HJC uvek uzeti u obzir kad se gleda kvalitet po pristupačnoj ceni.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2539 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow
pre 1 minut, Mitar014 je napisao:

Koju cenu ocekujes?

U Moto Landu je 74.900 ali je nemaju na stanju, sve ispod te cene mi je OK.

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 121 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT
Zelim da kupim novu kacigu .Pocetnik sam i zelim da uzivam u voznji nazalost nosim naocare .Iz Beograda sam nekako mi se svidaju ove Flip Up da li pametno njih uzimate .I ima li ih novih recimo do 150 eura kupiti kod nas .Hvala.
Da li da sacekam sajam posto pocinje od 20 tog hoce li tamo biti povoljnih kaciga..?
Ja sam imao istu dilemu i u tom trenutku limitiran budžet koji je bio oko te neke cifre. Išao, gledao probao i odlučio da uzmem FF kacigu. Uzeh LS2 Storm koji i dalje nosim. Nijedna Flip Up tog cenovnog ranga mi nije delovala kvalitetna kao FF, koje su mi delovale kao bolji izbor za dati novac. Svakako imam i dalje u planu da uzmem neku Flip Up, ali sada imam i veći budžet i mnogo bolju izbor.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2539 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow

Ima odlicnih kaciga do 150-200e, HJC i LS2, cak i nekih "jacih" brendova.👌

Ja jeden g..., hocu jednom da imam laganu karbon kacigu😁

Svakako moras da probas da li odgovara tvom obliku glave i naravno gledaj broj zvezdica na testu.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 26 postova
On 15. 3. 2025. at 14:29, Ultralaki je napisao:

Zelim da kupim novu kacigu .Pocetnik sam i zelim da uzivam u voznji nazalost nosim naocare .Iz Beograda sam nekako mi se svidaju ove Flip Up da li pametno njih uzimate .I ima li ih novih recimo do 150 eura kupiti kod nas .

Bez 500 evra nećeš kupiti ozbiljnu flip up kacigu.To što imaš dioptriju nije velika prepreka koja treba da te obeshrabri.

Neki proizvođači kaciga ih prave sa "pripremom za naočare" gde se ostavlja prostor za ram naočara.

Moja preporuka ti je HJC RPHA 90 ili SHOEI Neotec 2 ( imaš ih trenutno na popustu ). Tu su oko 60000.oo.

Možeš da prođeš i sa 200 eura ali to su kante.

Kako hoćeš-tvoj izbor ali nemoj da te neko ubeđuje da za malu kintu možeš da.kupiš nešto ozbiljno. To NEMA !

• Hvala 1
  • Zbunjen 1

• U prolazu, 26 postova
pre 32 minuta, Bojan_Jgd je napisao:

I bez 15.000€ nema dobar motor, jel? Mislim, da ga ne laže neko slučajno 😁

Vozim na flip up kacigama preko 15 godina.

Znam o čemu pročam. A ti ???

• Drug član, 1118 postova
On 3/15/2025 at 2:29 PM, Ultralaki said:

Teško da ćeš kupiti baš za 150€ ali od tih jeftinijih a dobrih kaciga pogledaj Caberg Levo Sinar. Dobra je kaciga. Ovo slobodno pogledaj na kupujemprodajem. Ima ljudi koji ih dovlače i po ok cenama.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 26 postova
pre 19 minuta, Efendija Skalin je napisao:

pa nije covjek bzvz napisao koliki budzet ima, pretpostavimo da ima svoje razloge

Zato i kažem. Samo će da baci pare. A to će da shvati već na prvoj vožnji kad kaciga pocne da zviždi i da mu duva .

Po meni bolje još malo love da sakupi pa neku solidnu integralnu. Jeftinije su,tiše i što je najvažnije bezbednije.

Njegov je izbor. Kako hoće. Nemoj posle da bude " niko mi nije rekao" i " nisam znao ".

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 26 postova
pre 27 minuta, Bojan_Jgd je napisao:

Ja od juče. 

Onda,nemoj davati savete. Decko je tražio pomoć. Zašto da kupi nešto što nije dobro. Prvenstveno mislim na bezbednost. A gde je sve ostalo...

• Haha 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 83 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

Sacekaj sajam bice popusta sigurno.Ne moras da kupujes flip up kacigu zbog naocara mozes I full face,cak smatram da ti je bolje zbog sigurnosti,same tezine kacige  I manje kostaju.cepaj na sajam I probaj sto vise modela koja ti bude najbolje odgovarala tvom obliku glave uzimaj.svi prodavci znaju koja velicina ti odgovara barem oni sa kojima Sam se ja susretao.Necu ti pisati kupi ovu onu marku kacige,gledaj da I'ma najnovije sertifikate iz bezbednosti a I baci pogled na sharp test bezbednosti.svako Dobro pozz

• Hvala 1

• Ne silazi, 7637 postova
  • Motocikl: TDM 900

Istina je da dobra flip up nije jeftina a da bude relativno tiha, koliko toliko lagana i kompaktna.

• Svrati ponekad, 86 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Ja kad sam kupovao kacigu, od starta sam zeleo flip up i mislio sam da je to laganica, medjutim meni nije bas bilo lako da pronadjem model koji mi odgovara. Otisao u jednu radnju i svasta probao, nista skoro ne odgovara, svakoj nesto fali. Odem kuci, pa krenem google, youtube i naravno BJB, i shvatim da ne moze niko da mi preporuci kacigu, vec moram sam da probam i da vidim sta mi odgovara. Na primer do tad nisam znao da postije kacige, za ovalnu glavu ili okruglu... Naravno, poslusao savete drugih vezano za kvalitet itd.. Nakon toga gledao Schuberth c5, odgovarala mi je, a i nije, nekako se nisam prijatno osecao u njoj, a ni cena mi nije bas bila prijatna.. Tada je bila blizu 600. Schoei zulja na celu opasno... Nolan, shark, ls2... Nista... I jedina kaciga koja mi je legla kako treba je bila HJC. I kupim u Louis u nemackoj HJC i91, platio tada oko 290 koliko se secam, vidim da je sad oko 220... Za sada sam zadovoljan, mislim da je tiha, susti ali ne puno (sve suste), jedino je malo poteska 1800gr😵‍💫.. Koliko para toliko muzike. Tako da se slazem sa @Alekre

Moj savet, probaj sto vise kaciga, i kad nadjes onu koja ti odgovara, nosi je sto duze na glavi pre nego sto je kupis..

Moja zena kupila istu kao ja, sve super u radnji par min. Krenuli na prvu voznju, nakon 45 min toliko veliki bolovi u glavi da joj bilo muka. Reko ajd slosilo joj se. Sledeci put isto. I mi kuci i skontamo da je kaciga.. Samo sam po milimetar udubio tvrdi stiropor na mesto gde su slepoocnice i vise nema problema. 

Srecna kupovina

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1118 postova

@Vujka

Nije samo težina problem. Tj. ne mora da znači da ako je teža da automatski mora da bude veliko opterećenje. Zavisi i id tipa motora (u smislu kako držimo glavu), zavisi od rasporeda mase kacige, aerodinamičnosti.

Što se tiče audio izolacije. I tu nije pravilo da je recimo full face tiša od flip up. Čak i u istom cenovnim rangu. Skoro sam sa drugarom baš to komentarisao. Ja vozim Caberg već godinama jer mi odgovara oblikom. Vozio me je kao suvozača i tada sam nosio Scorpion 1000 (kaciga je maltene nova i moja je veličina). Tiši je Caberg. Sa Scorpionom čujem lepo sve okolo a sa Cabergom ne. E sad, može da bude da je i do komunikacije koju imam u Cabergu pa jače prileže na ušnu školjku tu gde su mi slušalice pa je zato tiša. 

Tačno je da će naći bolju full nego flip za iste pare ali može da se nađe na KP odlična nova Flip kaciga za 200-250€. Lično sam više za tu varijantu jer što se mene tiče mnogo je praktičnija flip up i ne bih se vraćao na full.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 86 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

@Bojan_Jgd

Ima smisla to sto kazes za tezinu.. Ja kad kazem da je poteska, misllo sam u odnosu na druge koje sam gledao... 

Promenio član Vujka
  • Hvala 1

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: DUCATI 1200S

zbog naocara budi bas obazriv, jako bitan momenat, ja sam se tako zeznuo, sad vozim bez naocara i moram kupovati novu, naravno i cena igra bitnu ulogu.

bez naocara, Krenuo za Leskovac , stigao u Budimpestu, tatko, sto golema ova morava ☺️

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja