boky70 19 Napisano juče u 19:37 U prolazu, 24 postova Lokacija: Kruševac Motocikl: Honda XL 600 V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan E drugari imam nedoumicu da li je to samo kod mog transalpa iz '90 ili j generalno kpd svih . Mislim da mi je velicina lancanika fabrička e sada 5. brzina 100km/h ide na 5000rpm ne znam kako je kpd vas ali je po meni ovo nenormalno veliki broj obrtaja , ima li pomoći da se regulise odnosno smanji broj obrtaja gledam kod drugih motpra jedva dodju do 3500rpm a isto idu 100km/h . Jedno vreme sam vozio 600vt i potrosnja goriva je bila pri ful opterecenju max 3.8l na 100km a xv600l mi trosi skoro 5l. Hvala na pomoci unapred lepo vreme i duge prelepe voznje da imamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2466 Napisano pre 20 sati Andragog, 5040 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ovde da saznas https://www.gearingcommander.com/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky70 19 Napisano pre 13 sati U prolazu, 24 postova Lokacija: Kruševac Motocikl: Honda XL 600 V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, srbac je napisao: Probaj ovde da saznas https://www.gearingcommander.com/ Koliko sam video ima razlike ako se izmene velicine lancanika i prednjih i zadnjih ali se dobija neka konačna cifra od 5. brina 100km/h oko 4100rpm . Hvala u svakom slucaju jos malo treba da radim veliki servis i zamenu lamela pa cu da se igram veliki pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1087 Napisano pre 11 sati Drug član, 1093 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam 2 kom, na 100km/h oba su bila na 5,000 obrtaja, to je fabrički. Potrošnja oko 5l 5,000 nije puno obrtaja, to je blizu idealnog, tj za taj agregat je idelno 6,000 obrtaja, tu mu je max obrtni moment. Ako mene pitaš, ja tu ništa ne bi diro, znaju inženjeri Honde šta rade. Produžavanjem prenosa dobićeš samo tromiji motor, a istu potrošnju ako ne i veću. Za motor je oprimalno sa stanovišta performansi i potrošnje da rad u području max obrnog momenta. Imao sam Vstrom 650, baš se oseti da voli da bude tu oko 5-6k, KTM 790 ispod 4k neće ni da ide, trza, buni se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano pre 29 minuta Zainteresovan, 620 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Obzirom da sam takodje imao 600 a sada 650 a i shadowku doduse 750, iako agregat je na istom prinsipu prenos samih zupčanika unutar mašine verujem da je različit, to što kaže i lemy transalp je na nekih 5k obrtaja moj sadašnji 650 malo ispod, na nekih 100-110 na sat potrošnja negde isto oko 5, i u tim obrtajima je mašina dosta mirnija nego na 3500-4000, verujem da se može lančanicima izregulisati malo krajnje brzine ali uzmi u obzir da je trandza relativno pitom, da ne kažem kilav motor i da će ti to više smetati jer ćeš izgubiti u startu i ubrzanju što ti je realno to potrebnije nego krajnja brzina pogotovu pri obilaženjima na magistrali. Prošle godine pri vožnji kroz Rumuniju gde je dobar deo bio auto-put bez problema sam bio na putnoj brzini oko 130kmh. Ne bih ja tu mnogo čačkao oko prenosa, ako si već u fazonu da ti treba nešto brže a ne voziš van asfalta razmisli o TDMu ili Varaderu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...