Jump to content

Moto Zajednica

boky70

Članovi
  • Broj tema i poruka

    21
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu boky70

  • Rođendan 02.11.1970.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Kruševac
  • Interests
    Sport , provod , druzenje , uzivanje i odlicna voznja ..........
  • Motocikl
    Honda XL 600 V Transalp

Poslednji posetioci profila

1569 profile views

boky70's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

19

Reputacija u zajednici

  1. Ne kaze se Lekuona , ime mu je promenio drug komentator sa EURO SPORTA u Leucona tako da će možda i biti u Hooooooooondiiiiiiiiiiiiii .
  2. Znaci da on vozi traktor od motora čim toliko dim izasao
  3. Pozdrav bajkeristi , evo da se pohvalim i ja posto mi je sin proslog leta polozio za A2 i kupili smo kao početnički motor Keeway super shadow 250cm³ na kojem je ucio da ovlada voznjom i koji nas je odušvio kako voznim karakteristikama tako i ekonomičnošću , navozali smo se za sve pare tu jednu sezonu . E sada smo 20. maja usli u ozbiljniju mašinu Honda Transalp XL600V '90 god. Tako da je sin samo naprasno odlučio da napravi jednu turu do Zlatibora , Bajine Bašte preko Tare , pa nazad do Užica i potom da Kruševca odakle i počinje ta njegova prva veća avantura i to sam bez pratioca da mu bude lepse u društvu . Ceo put je protekao u odličnom vremenu i prelepoj vožnji , stičući prva veća iskustva u saobraćaju na lakim i teškim putevima jer bez obzira na iskustvo vožnja po deonicama koje su u izgradnji i po serpentinama od Zlatibora preko Tare do BB pa preko Nikolića brda i Zaglavka (selo) , kadinjače , čini mi se da je to jedna odlična tura i naravno prelepa za jednog novog vozača motora po gotovo što je mlad i neiskusan . Da skratim sve je prošlo perfektno tako da počinje da razmišlja o novoj avanturi ali će morati malo da sačeka dok prodje probna dozvola pa onda samo gas i lepo vreme . Prva slika je sa jednog dela gde je lep pogled sa Tare a drugih nekoliko slika su slike bivše mašine koja ga je uvela u svet motora i slike Transalpa koji smo sa radošću dovezli u naš dom . Veliki pozdrav za sve i želim vam lepe vožnje i prelepo vreme .
  4. Prelep put i preporuka za svakog ko nije vozio da obavezno prodje bar jednom . Veliki pozdrav za čarapana iz Zemuna .
  5. E drugari , sin je dosao pre pola sata sa voznje i odmah sam se dao u akciju malo sam na ručici zategao kontru bozira i izgubilo se struganje zupcanika sada prilično dobro ulazi u 1. stepen prenosa ma sta bre prenosa , u brzinu tako da je i to rešeno trenutno tako da seizvunjavam za uznemiravanje kolega transalpinista mnogo i idemo samo gas u nove doživljaje , sto je najbitnije sin je presrećan . Pozdrav za sve i prijatno veče slika je od našeg bivšeg lepotana i zasluzan je za svaki prelepi trenutak koji smo proveli na njemu a radi se o Keeway supershadow 250 koji je u rukama jednog predobrog čoveka koji će nastaviti da ga čuva i uživa bar 90% od našeg prelepog doživljaja sa ovim malim lepotanom .
  6. Pozdrav ponovo svim transalpinistima i sire , vec sam dao komentar o mom transalpu ali imam jedan mali problemčić oko kvačila pa bih da podelim sa vama i naravno ako neko zna resenje da se zahvalim unapred . Naime motor odlicno radi ali kada trebam da ubacim u 1. brzinu malo se vise čuju zupcanici i to samo na pocetku u ostalih 4 brzine je sve savrseno . E sada da li treba neko stelovanje ili nesto drugo . Rucica kvacila ima lufta pocetnog oko 1cm i da kazem hvata oko polovine hoda ali se to ipak desava da se ostre zupcanici samo prilikom ubacivanja u 1. Ako je neko imao takav problem i zeli da pomogne jos jednom hvala . Da zelim vam lepo vreme i prelepe ture pa da se vidjamo i uživamo .
  7. Honda Transalp xl600v 1990 ako neko zna gde mogu da nabavim regler ali za normalnu cenu , jer sin ce da pojede sve nokte ako ga uskoro ne sredim , hvala unapred
  8. 1. Godiste motocikla koji ste vozili: Tek kupljen1990 godiste Honda xl600v Transalp . 2. Vrijeme provedeno na motorciklu: Vreme provedeno na tek kupljenom Transalpu je oko 3sata . 3. Sta mi se dopada: Motor je kompaktna licnost ima sve atribute da moze da se kaze da je odlican , udoban , povozan i sve ostale epitete koje bih uputio . 4. Sta je moglo biti bolje: Poluga nazne kocnice je suvise blizu dekliju , i odnos menjaca i motora je nesto po mom misljenju malo neadekvatan jer 5 brzina , 5000 o/min 100 km/h da je malo manji cini mi se da bi bio jos rentabilniji za voznju to je nesto sto mi se manje svidja ali ok . 5. Moj utisak: Utisak je pozitivan maksimalno samo se nadam da cu uzeti mnogo mladji za jedno 5-7 god.
  9. Hvala drug i ja sam tvog misljenja velika pomoć
  10. Pozdrav drugari , mala pomoc oko odabira motocikla br. 2 za sina prvi je bio kinez keeway supershadow 250 koji je bio za 10ku . E sad se dvoumimo oko tri motorcikala 1. Transalp 600 2. Aprilia pegaso 650 3. BMW F650 Ajde malo preporuke a ja bih zeleo iskreno Transalpa . Nadam se da ne gresim dugi sam vozio VT600 shadow i bio sam prezadivoljan posle sam presao na VF750C jeste udobniji , veći ali sam se zaljubio u VT tako da mi je tesko da kupim bilo sta sto nije VT shadow ali sta je tu je mora da se privikavam na sve tipove . Prijatan dan svima i lepa i sigurna vožnja .
  11. Nije ni jedno pitanje glupo sve sam probao ali danas je kulminiralo 99% je cdi cas ima varnicu u vidu kao na upaljaču a cas nema , ovih dana idem kod jednog stručnjaka i nadam se defektaciji kvara . Hvala na odgovoru pozdrav .
  12. Pozdrav za sve forumovce i vozače mašina na 2 točka . Trebala bi mi pomoć da li neko zna gde mogu da nabavim CDI , karburator (NOV) i bombin za keeway supershadow 250 ili da li se moze sve to cdi i bombine da provere jesu li dobri . Imam neke lazne varnice ili cak nemam nista motor cas upali a cas nece . Hvala unapred pomagajte pocinje lepo vreme a meni je 53 hoću još jedno 30+god da uživam u prelepom sportu . Prijatno veče svima koliko vas ima
  13. Pozdrav drugari , počela je polako sezona da se po malo istera masina i uziva u lepim suncanim trenutcima , ali su i poceli neki problemi sa radom iste masine , ako bude neko imao volje da mi malo pomogne savetodavno bilo bi dobro ne toliko za mene koliko za sina jer on je taj koji ce preci oko 3500-4000km ove sezone a mozda i vise nadam se . Motor pali ali ubrzo pocinje neravnomerno da radi odnosno menja zvuk . Pozto je ovo sa dva cilindra da kazem prednji cilindar ne odradjuje dobro kada podignem kapu sa svecice i samo stoji na unutrasnjem obodu od kape vrh svecice onaj navojcic on sastavi rad kad upodem skroz ne radi kada skinem skroz kapu opet se ne menja nista i radi jedan zadnji klip. E sad pogledao sam koliko treba da bude omska vrednost bombine na forumu i neko je napisao da je na sekundaru potrebno 4om a na sekundaru izmedju 10-15om . Kod moje bombine je na strani gde radi dobro zadnji cilindar primar 4,1om , sekundar bez kabla 12.65Kom a na bombini za prednji cilindar primar 4,1om a sekundar 14,4Kom . Pa ako neko ima ideju da me usmeri ka srećnom kraju bio bih zahvalan i srecan sto mogu i ja da se provozam malo i uzivam u ovom lepom motoru . Veliki pozdrav za sve i lepa voznja kad god da idete .
  14. Hvala Mikamoto poceo sam sa rasturanjem sad je mašina trenutno na probnoj dasci i spremna da se rasklapa , nadam se da ću otkriti uzrok uskoro pa javljam sta je bilo ali se slazem da je neki ležaj u pitanju veliki pozdrav .
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja