malitomic 1951 Napisano Februar 9 Drug član, 1275 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Jovan Ristic je napisao: Regulator pritiska je jedna od stvari koja zna da zeza na pumpama za SV650 - V-Strom druge generacije. Inače lepo si sredio rezervoar! Hvala Regulator pritiska koji je bio na ovoj pumpi je toliko korodirao da nisam smeo da rizikujem da li će da radi i posle čišćenja od korozije. Evo od juče stoji u limuntusu i to je čudo jedno kakav je sad, sija kao nov. Nadam se da ce ovaj kineski, korektno da radi. Pumpa bi trebalo da je dobra, od nekog kao poznatog proizvodjaca sa dugom tradicijom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1951 Napisano Februar 9 Drug član, 1275 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam uradio skoro sve zamišljeno a vezano sa servisiranje ovog motora. Da bih završio priču sa ubrizgavaljem goriva skidam air box i dolazim do dizni. One izgledaju super i ni na njima ni ù crevima koje dovode benzin do njih nema tragova stroke. Svakako se biti donesene u servis na testiranje i eventualno čišćenje. U air boxu primećujem na dnu poprilično ulja, potpuno čistog. Moje mišljenje je da je motor prepunjen uljem na poslednjem servisu(verovatno i jedinom), pa je malo bljucnuo gore 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1951 Napisano Februar 9 Drug član, 1275 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Sledeće šta sam uradio je ispuštanje antifriza i ispiranje sistema čistom vodom. Dok je hladnjak prazan dobra je prilika da se on odvoji radi skidanja i zamena svećica. I one su fabričke verujem, lepo izgledaju 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1951 Napisano Februar 9 Drug član, 1275 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje u vezi materijala? Antifriz koji? Rado bih neki automobilski, jeftiniji su, veća ponuda Ulje? Znam da ce biti Silkolene, da li Polu sintetiku ili full sintetiku, gradacija 10w40 zar ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3354 Napisano Februar 9 Drug član, 1940 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Antifriz, Valeo Protective 100, ima drecavo zeleni i crveni, gledao sam sta pise i sve isto, nisam video da ima neke razlike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GunnerHan 109 Napisano Februar 9 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Beograd, Vladičin Han Motocikl: sv650s Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo i detaljno, samo napred! Biće kao nov.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2081 Napisano Februar 9 Drug član, 1076 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, malitomic je napisao: Ulje? Znam da ce biti Silkolene, da li Polu sintetiku ili full sintetiku, gradacija 10w40 zar ne Isto pitanje kao i kod mene. Silkolene to je sigurno jer je već četvrti motor u koji ga sipam i nemam zamerke a cena je prihvatljiva. Mislim da ću polu sintetiku jer smatram da ima sve što treba jednom motoru za normalnu upotrebu. Ovo sam napisao misleći i na tvoj i na moj motor. 10W40 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1736 Napisano Februar 9 Drug član, 828 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Polu sint 10 40 sipaj. Svaka čast za rad,biće to odlično sve za narednih 100 000km 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5558 Napisano Februar 10 Ne silazi, 4927 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, malitomic je napisao: Danas sam uradio skoro sve zamišljeno a vezano sa servisiranje ovog motora. Da bih završio priču sa ubrizgavaljem goriva skidam air box i dolazim do dizni. One izgledaju super i ni na njima ni ù crevima koje dovode benzin do njih nema tragova stroke. Svakako se biti donesene u servis na testiranje i eventualno čišćenje. U air boxu primećujem na dnu poprilično ulja, potpuno čistog. Moje mišljenje je da je motor prepunjen uljem na poslednjem servisu(verovatno i jedinom), pa je malo bljucnuo gor Nemoj da te iznenadi čisto ulje u airbox-u. Ako je motor vožen nizbrdicama na puštenom gasu, zna da preko oduška vrati malo ulja ili uljnih isparenja u airbox. Tako se uglavnom i dogodi da "potroši" ulja, u stvari na motornom kočenju ga malo vrati gore. P.S. mada kad pogledam slike od ranije, ne znam da li je bio motor uspravan kad si ga slikao, ali je prozorčić za ulje pun ulja, tako da si možda u pravu da je prepunjen. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5558 Napisano Februar 10 Ne silazi, 4927 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, malitomic je napisao: Pitanje u vezi materijala? Antifriz koji? Rado bih neki automobilski, jeftiniji su, veća ponuda Ulje? Znam da ce biti Silkolene, da li Polu sintetiku ili full sintetiku, gradacija 10w40 zar ne Ipone jako dobro radio posao. Ako se ne varam ključa tek na 136 stepni, koristio sam ga na stazi dok nisam nabavio rashladna sredstva koja su race aproved. Imaj na umu da V-Strom 650, kao i SV650 jako kasno pale ventilatore. Tako da bih izbegao automobilske antifrize. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5558 Napisano Februar 10 Ne silazi, 4927 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, RankoBg87 je napisao: Antifriz, Valeo Protective 100, ima drecavo zeleni i crveni, gledao sam sta pise i sve isto, nisam video da ima neke razlike. Bavio sam se jedno vreme time da li boja antifriza ima ulogu. Na kraju sam došao do zaključka istog kao i ti: ako su hemijski sastavi isti, sipaš bez obzira na boju (sastav piše pozadi na etiketi). Jedni proizvođači boje u ovu, drugi u onu boju. Ne može čovek da pohvata šta i zašto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3354 Napisano Februar 10 (promenjeno) Drug član, 1940 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Jovan Ristic je napisao: Bavio sam se jedno vreme time da li boja antifriza ima ulogu. Na kraju sam došao do zaključka istog kao i ti: ako su hemijski sastavi isti, sipaš bez obzira na boju (sastav piše pozadi na etiketi). Jedni proizvođači boje u ovu, drugi u onu boju. Ne može čovek da pohvata šta i zašto. Zeleni je G11 a crveni je kao G13. Godinama ga koristim u autu, bas drzi temperaturu i od kad nejga koristim nemam problema sa temperaturom/ Napisao sam njega posto dosta njih koje znam ga koristi i kazu da nemaju problema ni sa delovima u masini ni sa grejanjem iste. Valeo Protectiv 100 G11 je žuta koncentrovana tečnost za zaštitu od korozije i mržnjenja i hlađenje motora. Koristi se u koncentraciji 1:1 za temperature od -35°C do +150°C ili u koncentraciji 1:2 za temperature od -20°C do +140°C. Promenio Februar 10 član RankoBg87 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1951 Napisano Februar 10 Drug član, 1275 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan @Jovan RisticOdlično zapažanje imaš, prozorce stvarno jeste puno i kad motor ravno stoji, otud i moja sumnja da je prepunjen. Malo ga nagnem na levo i vidi se nivo, znači ima 200-300ml viška. Da ne idem dalje u istragu, ali moguće da si mu zamenili ulje, ali ne i filter ulja, kao što nisu ni f.vazduha, a nalili punu dozu, ko će ga znati 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1951 Napisano Februar 10 Drug član, 1275 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Odneo sam dizne u servis na proveru i predamnom ih je momak stavio na aparat i testirao. Da se ja pitam, ja tu ništa ne bi diro Razlika u punjenju posuda oko 2-3%, rekao bih da lepu maglu bacaju. I on kaže da je u principu ok, ali bi mogli da urade servis čišćenja i zamene sita i gumica, i da bi trebalo da se vrednosti potpuno izjednače.. Ja mislim da će samo da ih zapakuju u istu kesicu u kojoj sam ih doneo i da naplate 2000din. Srećan ja, srećni oni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1140 Napisano Februar 10 Drug član, 594 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan U koji servis nosiš dizne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1951 Napisano Februar 10 Drug član, 1275 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan pre 50 minuta, kole24 je napisao: U koji servis nosiš dizne? SELP • Turbo Servis Beograd https://search.app/7f7tu2YPDb9C2aWs9 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 491 Napisano Februar 11 Zainteresovan, 432 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan On 2/9/2025 at 6:58 PM, malitomic said: Pitanje u vezi materijala? Antifriz koji? Rado bih neki automobilski, jeftiniji su, veća ponuda Ulje? Znam da ce biti Silkolene, da li Polu sintetiku ili full sintetiku, gradacija 10w40 zar ne U japance uvek fabrika sipa etilen glikol, to je zelene boje. Imaš paraflu g11 on je taj. a ulje koje hoćeš 10-40, 10-50, 15-50. Nećeš pogrešiti ni da sipaš plavi antifriz to je najčešće g 11 ali kod drugih proizvođaća je to monoetilen glikol(naprednija formula). 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1951 Napisano Februar 11 Drug član, 1275 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan FEBI G12 Antifriz 1.5L FEBI G12 Antifriz 1.5L SEARCH.APP FEBI G12 Antifriz 1.5L po super ceni. Dostava širom Srbije! Platite karticom ili pouzećem. Naručite online ili... Kupio Febi G12. Imam ga u kolima I nema problema. Pravicu mešavinu sa destilovanom vodom 1:1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13562 Napisano Februar 11 Ne silazi, 7582 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan FAM Kruševac, 300 dinara litar. Evo ga kod mene, sve super a i što ne bi bilo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18275 Napisano Februar 11 Integrisan, 5435 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Mannol. Samo jeftino. Ne pecam se na marketing. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7786 Napisano Februar 11 Drug član, 3208 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, malitomic said: FEBI G12 Antifriz 1.5L FEBI G12 Antifriz 1.5L SEARCH.APP FEBI G12 Antifriz 1.5L po super ceni. Dostava širom Srbije! Platite karticom ili pouzećem. Naručite online ili... Kupio Febi G12. Imam ga u kolima I nema problema. Pravicu mešavinu sa destilovanom vodom 1:1 I antifriz i ulja su im na jako dobrom glasu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paf 248 Napisano Februar 12 (promenjeno) U prolazu, 46 postova Lokacija: Zadar Motocikl: V-Strom 1000 XT Prijavi odgovor kao problematičan Aloo,sve super odradjivas...,posto sam ja Stromovac,ali kad vidim taj filter zraka,paa svjecice...ma jesi ti siguran da taj Strom ima 10802 KM... Promenio Februar 12 član Paf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1951 Napisano Februar 12 Drug član, 1275 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Paf je napisao: Aloo,sve super odradjivas...,posto sam ja Stromovac,ali kad vidim taj filter zraka,paa svjecice...ma jesi ti siguran da taj Strom ima 10802 KM... Siguran sam da nisu nikad menjani ni filter ni svecice. Svaki ssraf na motoru sam ja sad prvi put odvijao. Takodje je sigurno da kilometraza nije dirana, što će reći da mozda ima i 110802km, ko ce ga znati Gazda u oglasu napisao da ima 15000, taj je tek lud 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1951 Napisano Februar 12 Drug član, 1275 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Nego, stigle su dizne Omasio sam u proceni da nista nece dirati. Ipak jesu. I to su ih bas cackali da na jednoj jedan deo nedostaje. Vidim na nekom crtežu da je to ustvari sito/filter goriva, na gornjem delu tela dizne. Stavili su i nove Oring gumice koje su dosta tanje od originalnih pa i tu sumnjam da moze da pušta gorivo. Zvao sam ih, rekoše da dodjem da to srede.. Džaba štampani izveštaj da su uredno prošle test po svim parametrima, kad se ovako pokake u svoj rad 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1951 Napisano Februar 13 Drug član, 1275 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Dok ne stignu dizne sa popravke lečim stres kupovinom Iako uopšte nije sigurno da će ovaj motor ostajati kod mene, narucujem par stvari koje ovakvom motoru bas nedostaju. Stitnici rucki i rajseri volana, da ga primaknu vozacu, su te dve stavke. Brat Alija naravno ima lepu ponudu.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...