Jump to content

Moto Zajednica

Podrška studentima Farmaceutskog Fakulteta

Recommended Posts

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: Yamaha mt-03

Dragi ljudi, 

Danas sam išla da pružim podršku i čuvam studente Farmaceutskog fakulteta u Kumodražu za vreme blokade. Popričala sam sa njima i potrebna im je pomoć pretežno vikendom jer tada nisu tu profesori i ostali iz okoline koji ih u toku radne nedelje štite.

Imam kontakt za eventualnu organizaciju, a generalno je dovoljno da nas bude 5 do 10 jer skoro svaki dan imaju pokušaje probijanja, a pomalo su odsečeni od drugih lokacija. 

Ko je u blizini ili može da dodje na tih 15-30 minuta, više je nego dobrodošao 💜

Ja ću biti tamo svakog vikenda od 11:30, javite se ako ste u mogućnosti da pomognete. 

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 460 postova
  • Motocikl: Magare (F800ST)

Поштоване колеге,

Моја супруга (стални сувозач) је запослена у Апотеци Београд.

Од пролећа крећу са недостатком лекова и кашњењем плата и кашњење се само продужава.

Тренутно им се дугује 3 плате, хоће да их приватизују.

Да апсурд буде још већи, од Нове године до после средине јануара им ни књижице нису биле оверене па је на интервенцију синдиката Солидарност и притиска оверен од стране РФЗО да би тек после менаџмент уплатио (ваљда) обавезне доприносе.

Формирали су нови синдикат Опстанак (стари компромитован и сарађује са менаџментом ради сопствене користи а не за запослене) који у недељу, 02.02. прави протест испред апотеке 1. Мај (код Лондона).

8b4fdc2bc343fded35081daf9a519658.jpg

Молим да се придружите сви који су у могућности да апотеке не постану кладионице и да сачувамо ово мало здравља које имамо.

Да напоменем да само државне апотеке праве разблажења јаких лекова за терапију за децу (приватним се то не исплати па и не раде) и једини издају помагала за одрасле на рецепт (пелене и слично). Нисам стручњак да објасним све предности али приватизација ове виталне установе отвара врата дивљању цена лекова, потпуно укида социјални аспект апотекарских установа и препушта га тржишној утакмици а по ценама у радњама видимо куда то води.

Ако пост није на правом месту - молим јавите ми да отворим нову тему овим поводом.

Државна апотека школује и обавља стручну праксу свим фармацеутима и техничарима на завидном нивоу јер је примарни циљ да пацијент оздрави а колега/колегиница научи а не тржиште и зарада.

Видимо се…

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 6

• Drug član, 2361 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 4 minuta, N e g r o je napisao:

Поштоване колеге,

Моја супруга (стални сувозач) је запослена у Апотеци Београд.

Од пролећа крећу са недостатком лекова и кашњењем плата и кашњење се само продужава.

Тренутно им се дугује 3 плате, хоће да их приватизују.

Формирали су нови синдикат Опстанак (стари компромитован и сарађује са менаџментом ради сопствене користи а не за запослене) који у недељу, 02.02. прави протест испред апотеке 1. Мај (код Лондона).

8b4fdc2bc343fded35081daf9a519658.jpg

Придружиће се и студенти Фармацеутског факултета.

Молим да се придружите сви који су у могућности да апотеке не постану кладионице и да сачувамо ово мало здравља које имамо.

Да напоменем да само државне апотеке праве разблажења јаких лекова за терапију за децу (приватним се то не исплати па и не раде) и једини издају помагала за одрасле на рецепт (пелене и слично). Нисам стручњак да објасним све предности али приватизација ове виталне установе отвара врата дивљању цена лекова, потпуно укида социјални аспект апотекарских установа и препушта га тржишној утакмици а по ценама у радњама видимо куда то води.

Ако пост није на правом месту - молим јавите ми да отворим нову тему овим поводом.

Државна апотека школује и обавља стручну праксу свим фармацеутима и техничарима на завидном нивоу јер је примарни циљ да пацијент оздрави а колега/колегиница научи а не тржиште и зарада.

Видимо се…

1. mick (nedelja podrška Apoteke Beograd, subota Farmaceutski najverovatnije)

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 460 postova
  • Motocikl: Magare (F800ST)

2. Negro (заборавих да покренем списак)

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: Yamaha mt-03

3. 4FoxSake (nedelja podrška Apoteke Beograd, subota Farmaceutski) 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 77 postova
  • Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK

Planiram svakako, ako se nešto promeni javljam na vreme.

3. 4FoxSake (nedelja podrška Apoteke Beograd, subota Farmaceutski)
4. Peppermint (subota i nedelja Farmaceutski)

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja