Jump to content

Moto Zajednica

Paljenje skutera preko zime

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Aprilia SR GT 200

Pozdrav ljudi,

Pitanje,koliko cesto palite vase motore zimi.
Ja sam bio u nekoj guzvi i "zaboravio" na svoj motor.
U pitanje je Aprilia SR GT 200 Replica te sam rijesio da ga upalim malo da odradi.
U prilogu ostavljam video paljenja 

Takodje sam i misljenja da ne treba drzati puno goriva u njemu,jer je jelte plasticni rezervoar a i stajace bar 3-4 mjeseca pa nema smisla da ostaje pun.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 872 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Skroz cudno paljenje kad nema zvuka anlasera. Ko traktorče. 😀 

Inace kod EFI agregata nema potrebe paliti preko zime da "odradi". Izvadis aku ili ga nakacis na punjac povremeno i dosta... 

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 1

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3683 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
37 minutes ago, dejoking said:

Pozdrav ljudi,

Pitanje,koliko cesto palite vase motore zimi.
Ja sam bio u nekoj guzvi i "zaboravio" na svoj motor.
U pitanje je Aprilia SR GT 200 Replica te sam rijesio da ga upalim malo da odradi.
U prilogu ostavljam video paljenja 

Takodje sam i misljenja da ne treba drzati puno goriva u njemu,jer je jelte plasticni rezervoar a i stajace bar 3-4 mjeseca pa nema smisla da ostaje pun.

Ako nemaš nameru da se voziš, nema razloga da pališ motor tokom zime.

Možeš eventualno jednom mesečno da priključiš neki automatski ("pametni") punjač da malo dopuniš akumulator.

Ako ga ipak pališ, ostavi ga da radi dok ne postigne radnu temperaturu pre nego što ga ugasiš.

Edit:

Odgovorio ti kolega dok sam kucao.

Promenio član zika56
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 3 postova

@zika56 @Rider000Motor je kupljen nov ljetos a ima i garanciju tako da ne planiram vaditi akumulator bar jos godinu dana zbog garancije.A on ima neku kombinaciju anlasera i alternatora u jednom,znam da je bez cetkica jer ima start stop,ne znam zasto su to ubacili,tj bar mislim da je tako ispravite me ako grijesim.
Ali da,zvuk paljenja jako cudan i nema skoro nikakvih vibracija.A sta znam meni ostala navika da palim od starih masina,ja sve masina sto imam upalim da odrade 😃,pozdrav 

Promenio član dejoking

• Drug član, 872 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Da taj sistem paljenja je i na Hondi PCX...

Garancija nema nikakve veze sa vadjenjem akumulatora... Bar ne kod normalnih dilera...

Tim povremenim paljenjem samo akaš akumulator i agregat bzvz, aku se nece dopuniti radom u leru, a ulje u agregatu ce da poprimi kondenz/vlagu u se... U sustini nece mu biti nista od par puta ali svejedno ne dobijas nista...

• U prolazu, 3 postova

@Rider000Za punjenje nisi upravu,digne na 15V u leru sto mu je i max  ,a ovo za kondenz nzm bas,pustim ja njega da digne radnu temperaturu i odradi tipa 20 minuta pola sata a i svakako ide novo ulje na proljece cim krene sezona.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja