Jump to content

Moto Zajednica

K&N filter.......

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 318 postova
  • Motocikl: Honda vfr 750

Vreme je da zamenim filter vazduha pred sezonu,ali sam cuo da neki proizvodjaci filtera garantuju povecanje snage masine pri kupovini njihovog proizvoda.

Interesuje me:

Koji to proizvodjaci garantuju sem K&N i gde se mogu nabaviti.

Jos neki KONJ nije na odmet!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Postoje standardni K&N filteri (sa standardnim protokom vazduha) i performance priča. Ovi prvi samo imaju neograničen broj kilometara pred sobom uz propisno održavanje (sprej bla bla) i istu količinu protoka k'o fabrički. Ovi drugi imaju povećan protok vazduha ali sami po sebi samo useru rad motora i povećaju potrošnju. Stavljanjem performance filtera ulaziš u priču većih dizni za karbove (i/ili preštelavanje istih), veći izduv, veća potrošnja, itd itd...

Filter -oko 80E;

set dizni 250-350E; 

izduv 100-200E,

ruke majstora oko 100E.

Kad sve sabereš, dobiješ cifru koju kad bi dodao na svoj motor, možeš da kupiš mladji i jači, za toliko koliko bi dobio up-grade om ili čak bolje. E sad ako je ljubav prema sekti u pitanju, ništa nije skupo :D

Ako baš imaš neodoljivu želju da nešto promeniš na motoru, kupi neki glasniji izduv, on ''ne boli'' mnogo!

• Zainteresovan, 795 postova

ubacivanjem samo filtera nedobijas nista ;)

Ne bi se slozio sa vama. Najvise se snage dobija upravo na filter. E sada mozda ce da krene lose da radi motor pa ces morati i auspuh i mapiranje, ili igle i dizne da menjas. Dakle vise dobijes na filter nego na auspuh, kada gledas o dobicima, a naravno najvise kada odradis sve. A to je zbog povecane kolicine kiseonika.

Ali sve je to malo, mozda filter 2-3hp, auspuh 2hp, sve u kompletu mozda do 4-5hp ( recimo za jednog jednocilindrasa od 660cc). Vidi da li ti se isplati to.

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

Uh,ja tu ne bi nista dirao... ???

Smršaj malo pa će ići bolje... + od tih para koje bi dao na filter i ostale zajebancije, možeš da kupiš bar 2-3 rezervoara goriva.

• U prolazu, 56 postova

Ja se ne slazem sa vama. Ja imam na svom SVu K&N filter, sve ostalo fabricko. cak i auspuh. Znaci samo filter je stavljen K&N, a dizne, auspuh je fabricki. Moj motor ima fabricki 70 konja, ravno. A sa  K&N filterom 73,7. Znaci 3,7 konja sam dobio. Mereno da DYNO TESTU. Naravno zvuk je bolji, cuje se muuu, muuuuu. E, kad bi imao i dizne DYNO JET, i neki protocni top. To bi bio pun pogodak, ali i ovako nije lose.

A sto se tice filtera cini mi se da je 60e. i nikad ga vise ne menjas, samo ga peres. A pere se posle 10 000km. A menja se posle 100 000km.

I imas BMC koji su slicni  K&N filteru.

Eto, toliko od mene, pozdrav!

• Drug član, 1702 postova

Ja se ne slazem sa vama. Ja imam na svom SVu K&N filter, sve ostalo fabricko. cak i auspuh. Znaci samo filter je stavljen K&N, a dizne, auspuh je fabricki. Moj motor ima fabricki 70 konja, ravno. A sa  K&N filterom 73,7. Znaci 3,7 konja sam dobio. Mereno da DYNO TESTU. Naravno zvuk je bolji, cuje se muuu, muuuuu. E, kad bi imao i dizne DYNO JET, i neki protocni top. To bi bio pun pogodak, ali i ovako nije lose.

A sto se tice filtera cini mi se da je 60e. i nikad ga vise ne menjas, samo ga peres. A pere se posle 10 000km. A menja se posle 100 000km.

I imas BMC koji su slicni  K&N filteru.

Eto, toliko od mene, pozdrav!

Jel tvoja masina sa ubrizgavanjem?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja