RaS 2135 Napisano Nedelja u 12:30 Drug član, 759 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se u potpunosti, ali radi se na tome ! Ali da ne širim priču, od mene naklon do poda, i hvala ti što ovo svoje putešestvije deliš sa nama! Pratimo te i uživamo zajedno s tobom! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1642 Napisano Nedelja u 14:41 Drug član, 1329 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Mi uživamo svakako, koliko on uživa, to je znak pitanja. Deluje mi da ga Afrika i nije nesto oduševila.. ali ajde, nadamo se vedrijim izveštajima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7309 Napisano Nedelja u 15:55 MotoDJIR.com, 1408 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Gajo Sevojno said: Mi uživamo svakako, koliko on uživa, to je znak pitanja. Deluje mi da ga Afrika i nije nesto oduševila.. ali ajde, nadamo se vedrijim izveštajima. Čini ti se. Ja sam odusevljen Afrikom i ovim sto vidim ovde. Sve cu napisati na kraju i u knjizi, malo opsirnije. Samo sam premoren. 4500km za 8 dana. A sada dva dana odmora 10 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7309 Napisano Nedelja u 19:28 MotoDJIR.com, 1408 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Nedjelja je ujutro. Vozim kroz Mbabane i shvatam da osim na pijaci na kraju grada, nema nikoga. Tražio sam po gradu neki trg, znamenitost, zdanje ili tačku susreta. Dok još nije bilo društvenih mreža, a dvoje treba da se nađu, gde bi se ovde našli? Malo je bezveze da joj kaže: „Čekam te ispred Spara ili Kentucky Fried Chickena…“ I jednog dana kada pričaju gde su se smuvali, bezveze zvuči. E, to ovde nema. Osim nekih prodavnica, banaka, pijace, fast food lanaca i benzinskih pumpi ovde je sve obično. Nebitno. I nimalo romantično. Osim spomenika gospođi koja je neke godine pomogla nezavisnost Svazilenda. Idem dalje, lošim putevima, pore kojih se nalaze oronule ili nedovršene kućice, a onda naselje sa nekim ogromnim vilama, pa opet kućice i tako do granice. Cela država Eswatini ima cca 180km total. U daljini se vide planine koja su prirodna granica sa Mozambikom. Ne znam da li sam pisao, ali ne idem u Mozambik, više razloga, ali onaj najbitniji i najgluplji je da nemam mesta u pasošu za još jednu vizu. Zambija, Zimbabve i Bocvana su objasnili kako se široko ophodi sa stranicama u pasošu. Na ulasku u Južnu Afriku, temperatura je 34’C. Sve gori. Sve me boli. Baš me je stigao umor. Osećam vobling na prednjem točku. Jači nego normalno. Stajem. Prednja guma je prilično ispumpana. Gledam je i zagledam, ne vidim nikakav predmet. Dopumpam je i nastavljam dalje. Ceo dan vozim malo magistralnim, a malo i auto putem. Prelepi drvoredi, ravnice i ljudi koji pored puta prodaju predmete od drveta, banane, avokado. U nekim trenutcima je gužva velika. Počinje kiša, temperatura pada na 25-26’C i mnogo je lakše za vožnju. U slušalicama EKV, oblaci tamni, a u daljini, levo u daljini se vidi okean. Indijski. Stižem u grad Ballito, na samoj obali. Ovde sam naredna dva dana. Sutra dolazi Aleksa iz Johanesburga, donosi gume. Menjamo i pravimo plan. Vozićemo se zajedno naredna 2-3 dana. Za 8 dana od polaska iz Johanesburga sam prešao 4500km. Mnogo je. Malo smanjujem tempo i dnevnu kilometražu. 22 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 1024 Napisano Nedelja u 19:55 Ol' dirty bastard, 638 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Vise puta je pala kisa tu kod tebe za osam dana nego u Srbiji za celu godinu?!?! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vojakis 9 Napisano Nedelja u 20:25 U prolazu, 51 postova Lokacija: KRAGUJEVAC Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo putesestvije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7309 Napisano Ponedeljak u 08:18 MotoDJIR.com, 1408 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 15 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7309 Napisano Ponedeljak u 18:51 MotoDJIR.com, 1408 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Današnji dan je bio dan za odmor. Prvi dan od kada sam došao da ne ustajem u 7.30h, kao da idem na posao. Prvi dan kada sam polako doručkovao i uživao veći deo dana. Zadao sam sebi jači tempo i sada kada sam to ispunio, polako idem ka Cape Town-u. Imam još 12 dana do završetka rute i oko 4000km, što i nije strašno. A plan je da u Cape Town-u ostanem 2-3 dana. Popodne odlazim do servisa da zamenim gume, a na lokaciju dolazi Aleksa iz Johanesburga sa gumama. Menjamo gume, zadnje pločice i idemo ka smeštaju. Aleksa je sa mnom na vožnji naredna dva-tri dana. Planiramo da se spuštamo ka jugu i uživamo u ruti na kojoj je indijski okean na levoj strani. „A pogled se gubi negde daleko, ka istoku…“ Ballito je mali simpatičan gradić udaljen 50-tak km od velikog grada Durbana. Durban je veliki grad koji je naselila sirotinja i svi koji žele da uživaju životu su se preselili u okolna mesta, a jedno od tih je ovo i gde sam sada. Male ulice, tihe, sa strane mnogo kuća i raznog rastinja. Poneki automobil koji prođe i gomila baštovana koji sređuju već savršene travnjake, voćnjake i dvorišta. Sutra je sunčan dan i eto razloga za osmeh… 19 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćomi- 449 Napisano Utorak u 09:46 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan On 12/11/2024 at 9:51 AM, Marek1987 said: E tako se živi život! Nemam sta da dodam. Srecno i pisi malo o motoru kad uhvatis vremena. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7309 Napisano Utorak u 10:24 MotoDJIR.com, 1408 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7309 Napisano Utorak u 13:21 MotoDJIR.com, 1408 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Ćomi- said: Nemam sta da dodam. Srecno i pisi malo o motoru kad uhvatis vremena. Pisem o motoru, ali na kraju putovanja. Ne bih da ga ureknem ili okurazim. 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7309 Napisano Utorak u 19:34 MotoDJIR.com, 1408 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Celu noć je padala kiša. Ali jutro je pokazivalo da neće biti kiše tokom dana. Jeste bilo tmurno, a sparina od tolike vode je davala osećaj lokacije, okeana, Afrike… Krećemo kroz mala mesta ka Durbanu. Vijugavi putevi koji prolaze pored ogromnih plantaža banana. Veliki usponi, a zatim velike i duge nizbrdice. Ulazimo u Durban i ulicama koje baš nisu bile po navigaciji se krećemo i razgledamo grad. Tj. Onaj deo gde ima više ljudi, crnaca, indijaca. Ogromna pijaca je po celom gradu, na svakom ćošku. Ja kada vozim sam svi me gledaju kao svetsko čudo na motociklu, a sada kada nas je dvojica, verovatno misle da im se priviđa. Izlazimo iz grada i sve vreme vozimo uz okean. U daljini udaraju talasi, vetar se poigrava sa palmama. Prolazimo kroz mala sela, siromašna i vrlo prljava. Aleksin komentar: „Jedino ovde sirotinja može da živi na obali mora.“ U nekom trenutku stajemo u ribljem restoranu i uživamo u lokalnim specijalitetima. Sigli smo u gradić Port Sent John. Poznat po tome da je 1522 godine ovde prvi put potonu brod na obalama Afrike, koji je iz Indije nosio razne proizvode za Portugal. Sutra nastavljamo još malo ka jugu, ali više u kopno da bi Aleksi bilo bliže za povratak kući. Cilj sutrašnjeg dana je grad Mthatha, 284 km od trenutne lokacije. 23 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7309 Napisano juče u 12:48 MotoDJIR.com, 1408 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 9 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7309 Napisano juče u 19:22 MotoDJIR.com, 1408 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Jutro, negde pored okeana, vetar se jedva čuje, ali Sunce ulazi kroz male pukotine između zavesa sobe. Meni nepoznate ptice imaju svoj jutarnji vokalni performans. Miriše na lep dan. Aleksa ustaje iz kreveta, usporeno i teško. „Sale, bole me leđa, mnogo. Nije mi uošte dobro.“ On je imao tu boljku sa leđima, ali nisu bili ovakvi simptomi. „Ne mogu da nastavim dalje sa tobom, odavde mi je iole normalna pozicija da se vratim što pre kući. Moram kod doktora.“ Predlagao sam mu da ostavi motor ovde, da uzme avion iz Durbana, da se ne muči. Sve predloge i moju pomoć je odbio. „Sedam na motor i vozim, pa kako bude.“ Rastajemo se, on ide ka Durbanu i Johanesburgu, cca 700km Ja ka jugu, planiran grad Mthatha. Negde u planinama. Temperatura se sa jutarnjih 23’C popela na 36’C. Mnogo težak vazduh i sparina, Sreća je da su većina puteva bili po nekim prevojima i bez gužve pa je moglo da se vozi, a vetar je činio svoje. Ceo krajolik je podsećao na prenaseljene obronke Zlatibora. Dugački proplanci, visoka brda, a na njima načičkane male kućice u svim bojama. Deluju siromašno, a da većine njih ne vodi nikakav put. Mnogo vijugavih puteva, sa lošim asfaltom i previše ležećih policajaca. Na jednoj raskrsnici je bilo preko 40kom. Bukvalno na razmaku od po pola metra. Kao po šinama da voziš. Mali grad na obali mora Port St John, je bilo mesto za odmor. Riba, salata i malo pirinča. Pored mora sam. Treba iskoristiti. Sutra nastavljam dalje. Malo veći grad na obali mora East London. Specifično za celu Južnu Afriku, a i zemlje kroz koje sam prethodno prolazio je da svi taksisti voze neki mali kombi. Toyota. I mnogo su bezobrazni. Detaljnije ću pisati u knjizi, ali nikako nisu za svađanje i kačenje. Organizovano udruženje koji čuvaju jedni druge i svinose oružije. 13 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilosSani 149 Napisano juče u 20:42 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Beograd, Grocka Motocikl: Yamaha Xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan U East Londonu je fabrika Mercedesa, tu se proizvodi C klasa. Svrati ili prodji pored pa uslikaj da vidimo sta rade kolege Ziv bio Sale i samo napred!Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7309 Napisano juče u 21:15 MotoDJIR.com, 1408 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 32 minutes ago, MilosSani said: U East Londonu je fabrika Mercedesa, tu se proizvodi C klasa. Svrati ili prodji pored pa uslikaj da vidimo sta rade kolege Ziv bio Sale i samo napred! Sent from my iPhone using Tapatalk U Durbanu je fabrika Toyote i to Hiluxa. Pa da vidimo ciji je veći. Ako bude usput, naravno, da se malo ku…. pred koleginicama. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7309 Napisano juče u 21:22 MotoDJIR.com, 1408 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoranb 16 Napisano juče u 21:51 U prolazu, 7 postova Motocikl: Kawasaki ZR7 Prijavi odgovor kao problematičan Sale, vidim da se dobro snalazis na tim putevima. Bravo. A evo jos jedne sugestije koja ce ti se mozda svideti (kao i mnogim kolegama koji citaju). Naime, posto sam ziveo tamo dugo godina i vozio sam tada nov BMW 1100s, obisao sam celu obalu a i neke sporedne puteve koji su mnogo zanimljivi. Zato ti preporucujem da kod grada po imenu George skrenes na R62 koji ce te voditi do Cape Towna kroz raznolike lepe predele. A jedno od zanimljivih mesta na tom putu je Barrydale. E..tu se nalazi Ronijev sex shop. To je ujedno i odmoriste za bajkere a zanimljivo je da "gospodjice i gospodje" koje prenoce tu moraju da ostave neki deo svoje odece. Tako je postalo normalno da ostavljaju svoje "gachice i bruseve" koje gazda kaci na plafon bara. Evo da ne idem dalje ...pokusacu da zakacim mapu puteva i video sa YouTube da bi svi videli kako to izgleda. Pozdrav i srecno. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoranb 16 Napisano juče u 21:55 U prolazu, 7 postova Motocikl: Kawasaki ZR7 Prijavi odgovor kao problematičan SA-Map-Series-Route-62.pdf 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoranb 16 Napisano juče u 22:08 U prolazu, 7 postova Motocikl: Kawasaki ZR7 Prijavi odgovor kao problematičan https://youtu.be/5dDaAS5RSAw?si=YEcraDTBsKRbvrts 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7309 Napisano pre 18 sati MotoDJIR.com, 1408 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Druze, hvala za input. Pre pocetka putovanja sam ga stavio na lisu lokacija koje treba da se obidju. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoranb 16 Napisano pre 15 sati U prolazu, 7 postova Motocikl: Kawasaki ZR7 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Sale, samo napred, i ako ti zatreba nesto, javi. Pozdrav i srecan put! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7309 Napisano pre 11 sati MotoDJIR.com, 1408 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7309 Napisano pre 3 sati MotoDJIR.com, 1408 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Ovde u Africi je VEOMA bitno da se ima mnogo sredstava protiv komaraca. Iz Srbije sam poneo dobru zalihu Autana, a i tableta za aparat. Ovde sam kupio, po preporuci proizvod koji se zove Peaceful sleep. Sprej i stikovi. A i svaki dan popijem bar po jednu konzervu Schweppes Tonica Water(ima kinina, pa odbija komarce). Ovde su komarci toliko sitni da ih ne vidiš, ali „grizu“ kao veliki. Ceo dan je vodio po vijugavim putevima i predelima sličnim kao i prethodnog dana. Dugi proplanci, velike udoline i vrhovi nekih planina koji se tamo daleko susreću sa oblacima. A oblaci bezobrazni, prave piruete po nebu i čine da ceo pejzaž izgleda mnogo bolje. Šarenilo boja, zelena dole, u sredinu brao, a na vrhu plava i bela. Pored, a vrlo često i na putu, dosta domaćih životinja. Krave, koze, ovce. Šetkaju se slobodno, pa iako je put dobar za malo bržu vožnju, mora da se pazi. Šta zna krava šta je 120 km/h! Poslednja dva dana vozim po delu Južne Afrike koji se zove Eastern Cape, deo koji je najsiromašniji u ovoj državi. East London je poslednji grad u ovom delu. Meni lično ništa loše. Da, ima dosta sirotinje, ubrzanih burazera i uličnih prodavaca, ali predeli su kao nacrtani. Sutra nastavljam dalje, cilj sutrašnjeg dana je luka Port Elizabeth, a posle ulazim u najlepši deo koji se zove Garden Route. Kažu da predeli ostavljaju bez daha, a za one koji voze motocikle najbolji put na svetu. Moram da proverim tačnost informacija. 10 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...