Jump to content

Moto Zajednica

PREVARA 100%

Recommended Posts

• Drug član, 3677 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

@Vandrokaš, @vasa.93 ti je samo pojasnio kako to funcioniše, kako ja to vidim.

Aj da uzmemo na primer pojam, lupam sad - Nikola Tesla. Ima mnogo zainteresovanih za registraciju domena pod njegovim imenom, iz različitih razloga. Državne uprave - Srbije, Hrvatske, USA, istoričari, naučne zajednice, lažne i prave patriote itd, kao i proizvođač električnih automobila ili prodavci bele tehnike... Ko odlučuje čiji je domen tesla.com?

Naravno, onaj ko ima najviše para. Ako se nije setio da ga kupi prvi, otkupiće od vlasnika jer mu taj domen vredi za biznis, šta god.

Ja, da imam više para od Ilona Maska, mogao bih da otkupim taj domen i da ga koristim za zezanje. Ne postoji neko centralno nad-telo koje deli pravdu, i odlučuje šta i ko može, da li je neki domen sličan poznatom brendu, naučniku, sportisti itd. To je sasvim i čista komercijala.

Naravno, nusprodukt svega toga je to što su moguće raznoznorazne malverzacije, koje prevaranti eksploatišu, ali to je nus-produkt.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2
Pre 9 sati, Vandrokaš je napisao:

Eeee, zašto se nastavljam i šta mi to treba ... verovatno zato što mi nešto smeta.

E pa to. Isto je i kod mene, zato pričamo. :)

Druže, razumem sve što pišeš. I ja sam tu gde i ti, i vidim sve što i ti, i ne sviđa mi se isto… Ovde, međutim, mi zaista nije namera da opravdam ili ublažim nešto o čemu i sam mislim da nije ispravno. Mogu da kažem da sam saglasan sa svim, osim sa ovim zbog čega sam se javio, a to ću da probam i da objasnim kratko.

Meni smeta kapitalizam, i propagiranje da veliki prosto mogu da stave tapiju na sve što žele, i da se zbog njih drugima ukidaju slobode. Ne mislim da ti to ciljano radiš, niti da uopšte razmišljaš o ovome na ovaj način, ali eto samo sam prokomentarisao taj deo.

Mogu samo da zamislim šta bih mislio o tome da moram da dokazujem nekome nešto svaki put kada želim da registrujem domen koji je, pazi sad - slobodan. Verujem da ti je poznata i ona priča o svetskom policajcu koji svugde uvodi domokratiju za opšte dobro… E, ja to ne želim, i mislim da možeš da shvatiš zašto.

Nisi me uvredio ničim, zaista. I nadam se da nisam ni ja tebe. Mislim da možemo da se razumemo, ali da eto imamo blago različite perspektive. :)

Boža je takođe dao odličan osvrt.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1111 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

@Gruja TS

uuupsss..Grujo ja ti se izvinjavam ako sam te uvredio ,baš bih voleo da dobiješ pravu stvar i da ne budem u pravu.Iskreno!

• Drug član, 1111 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Based on the information available, bmw-eu.com appears to have several red flags that suggest it could be a fraudulent website:The website bmw-eu.com has been flagged as highly suspicious and potentially fraudulent based on several analyses:

1. Low Trust Rating: Websites like ScamDoc give bmw-eu.com an extremely low trust score (2%), highlighting concerns such as its very recent domain creation date (less than a month old) and lack of identifiable ownership information【6】【7】.

2. Suspicious Practices: Common reports associated with potential scam sites like this often include misleading product descriptions, fake shipping notifications, and failure to deliver goods【6】【7】.

3. Lack of Customer Reviews: There is no credible feedback from users confirming successful transactions, which is unusual for a legitimate online store【6】.

Given these warning signs, it is advisable to avoid making purchases from this site. If you're looking for authentic BMW products, consider shopping directly through verified BMW dealers or official online platforms.

Promenio član Džim Džarmuš

• Svrati ponekad, 89 postova
  • Motocikl: TBD
Pre 16 sati, vasa.93 je napisao:

Meni smeta kapitalizam, i propagiranje da veliki prosto mogu da stave tapiju na sve što žele, i da se zbog njih drugima ukidaju slobode.

Kapitalizam je samo formalizovao i sistemski uredio to što tebi smeta i što je postojalo i pre kapitalizma: onaj najveći je uvek stavljao tapiju na sve što želi, a ti nisi ni imao kome da se žališ. Uvek je tako bilo, oda kada postoji ljudska zajednica, a i pre…

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Na koju foru da se provali da je sajt lažnjak? Osim presmešnih cena, sve ostalo je tu (ono Pay-pal, ispisani razni sertifikati za sigurnu kupovinu itd...)?

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2
pre 13 minuta, Kkovic je napisao:

Kapitalizam je samo formalizovao i sistemski uredio to što tebi smeta i što je postojalo i pre kapitalizma: onaj najveći je uvek stavljao tapiju na sve što želi, a ti nisi ni imao kome da se žališ. Uvek je tako bilo, oda kada postoji ljudska zajednica, a i pre…

A šta je bilo pre kapitalizma? Robovlasništvo? Oh wait…

• Svrati ponekad, 375 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger Sport 660
53 minutes ago, misa-pei said:

Na koju foru da se provali da je sajt lažnjak? Osim presmešnih cena, sve ostalo je tu (ono Pay-pal, ispisani razni sertifikati za sigurnu kupovinu itd...)?

Proveri ga npr ovde:

WWW.SCAMADVISER.COM

Check if a website is a scam website or a legit website. ScamAdviser helps identify if a webshop is fraudulent or infected...

Ovaj iz ove teme vec je ubiven, ali probaj bas njega da proveris. 

Mada po cenama je dovoljno, vidi se iz 'aviona'... Ako imas dodatnu sumnju, provuci ga kroz ovaj checker... 

• Sviđa mi se 2

Problem je, između ostalog, što domen može biti i pravi i sasvim regularan, mada je ovaj vlasništvo kineske firme, što je samo po sebi sumnjivo, ali da je sajt hakovan, pa da je podmetnut drugi sadržaj.

image.png.03bece57806ed46519baf00c9f95329e.png

Dok neko ne ukapira krađu, Abuse servisi odreaguju... već se dovoljan broj ljudi upecao.

U svakom slučaju, ako je neko na ovo naseo, moguće da mu je sad ukraden i broj kreditne kartice i cvc broj. Pa reagujte kod vaše banke za blokadu kartice i promenu.

• Svrati ponekad, 214 postova
  • Motocikl: F900 GSA
Pre 9 sati, misa-pei je napisao:

Presmešne cene bi trebale da budu dovoljan znak.

Ali imaš još par banalnih stvari ... tipa, pogledaš ono dole About us, pogledaj i formu za kontaktiranje, bilo šta gde možeš da vidiš neku mail adresu.

A ako nema ime firme i fizička adresa, vrlo je izvesno.

A i recenzije se vide kad su veštačke ...

Svašta ima, pa onda još i ove gore scamadviser aplikacije

• Sviđa mi se 2

Pa jednostavno, vodiš se logikom - ako nešto zvuči previše dobro da bi bilo istinito, onda najverovatnije i nije istinito.

I tragaš za dokazima koji bi te debelo uverili da jeste.

• Podržavam 1

• Drug član, 588 postova
  • Motocikl: -
Pre 12 sati, misa-pei je napisao:

Ja prvo pogledam kontakt.

Ako je samo mail, najverovatnije lažnjak.

Legalni imaju makar telefon za korisnički servis.

• Drug član, 588 postova
Pre 4 sati, boza_kg je napisao:

U svakom slučaju, ako je neko na ovo naseo, moguće da mu je sad ukraden i broj kreditne kartice i cvc broj. Pa reagujte kod vaše banke za blokadu kartice i promenu.

Ja sva plaćanja radim preko PP, nikan ništa ne kupujem direktno.

A i imam karticu samo za to, na računu držim koliko treba za održavanje računa i prebacim pare pred kupovinu.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Pošto oni u Kom-banku nemaju pojma (realno) i daju različite odgovore, da pitam ovde, sigurniji ste mi :D

Imam neku viza karticu za internet plaćanja. Koliko shvatam, samo ono što ja sa svog računa odobrim (e-bank, mob-bank), samo to može da se skida, jer je poseban broj karrtice. Da li negde, neko, nekako (osim da hakuje samu banku), može da vidi broj sa kog stižu pare na tu karticu i može li tako da "odobri" više sredstava?

Koliko ja shvatam, ne može, ali da opet proverim, pre nego što naručim nešto sa Temu.

• Drug član, 588 postova
pre 8 minuta, misa-pei je napisao:

Pošto oni u Kom-banku nemaju pojma (realno) i daju različite odgovore, da pitam ovde, sigurniji ste mi :D

Imam neku viza karticu za internet plaćanja. Koliko shvatam, samo ono što ja sa svog računa odobrim (e-bank, mob-bank), samo to može da se skida, jer je poseban broj karrtice. Da li negde, neko, nekako (osim da hakuje samu banku), može da vidi broj sa kog stižu pare na tu karticu i može li tako da "odobri" više sredstava?

Koliko ja shvatam, ne može, ali da opet proverim, pre nego što naručim nešto sa Temu.

Nije mi baš najjasniji ovaj dio, ali da probam. Pretpostaviću da pod "odobravanjem" misliš na novac koji si prebacio na tu karticu za internet plaćanje.

To je to. Kao što si rekao, niko drugi ne može da vidi odakle su pare stigle tu, osim ako hakuje banku. To bi bilo kao kad bi ti vidio odakle su poslodavcu stigle pare koje je on posle prebacio tebi kao tvoju platu.

• Sviđa mi se 1

Tako je. Temu plaćaj tako, ili PayPalom, sa uključenom potvrdom plaćanja, i siguran si.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 85 postova
  • Motocikl: '93. VFR750F
Pre 21 sati, Džim Džarmuš je napisao:

@Gruja TS

uuupsss..Grujo ja ti se izvinjavam ako sam te uvredio ,baš bih voleo da dobiješ pravu stvar i da ne budem u pravu.Iskreno!

Ma de si me uvredio, nisam ozbiljan naravno 😄

Moje vožnje (još uvek) ne zahtevaju navigaciju, a i navikao sam na telefon. I u kolima fabričku ne koristim, lakše mi ovu sa telefona. Gde nemam roming skinem offline mape pre puta i udri. 

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja