Kuratista 4 Napisano Februar 8, 2009 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Tragajuci za Afrikom, video sam ovu Yamahu na mobile i deluje mi udobno i mocno ( velika je sto odgovara mojim dimenzijama) a cena je veoma prihvatljiva.Tu i tamo nadjoh po nesto o ovom motoru na netu ali ne sve sto me zanima. Naj pre me interesuje potrosnja a onda i iskustva ljudi koji su ovaj motor vozili ili ga jos uvek voze!!! Vidim da postoji i neka, verovetno ustrojena verzija ovog motora od 27 kilovata, pa me interesuje da li je problem skinuti tu blokadu!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tdm 72 Napisano Februar 8, 2009 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: YAMAHA TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan E pa je sam vlasnik jedne takve lepotice. Moj je 94.god i ima 78ks. Koliko sam ja upucen, oni koji stizu iz Svajcarske su oslabljeni i imaju manje konja. Sta reci o motoru: imas i mladje motore(2000-02) za oko 3000€, a ovaj moj dodje tu negde oko 3000€( sve zavisi od stanja). To ti dovoljno govori o kvalitetu ove Yamahice.Rekao bih da je pravi pogodak yamahe po pitanju putne masine.Mislim da moze da se nosi sa Africom. Lako se vozi na otvorenom,po krivinama,planinama, po gradu onako( zbog velicine). Vrlo je udoban( ja sam imao vise tura od po 500+km i uopste nisam osetio umor u rukama,zadnjici,...).Potrosnja na mom je oko 7l u raznim rezimima voznje ( na otvorenom pri 90-100 km/h je 5,5-6l ). Mana mu je bucan menjac,tj kad se salta iz 2 u 3 brzinu nesto sklopne ( fabricki ). Takodje je malo tromiji ispod 3000 obrtaja,a iznad zver. Moze da ima povecani potrosnju goriva kad mu odu emuzione tube ( imas temu o ovom u garazi ). Evo ti specifikacije: http://www.bikez.com/motorcycles/yamaha_tdm_850_1993.php Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Februar 8, 2009 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan E HVALA TDM!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 443 Napisano Februar 8, 2009 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Dragi kuratista, vise i lepse ces se navozati sa tdm nego sa bilo kojim tog doba. Probao, vozio, ide odlicno, nije bucan. Ali malo je poskup za registraciju. Ima ih nekoliko u nasem gradu. Za tvoju visinu cool. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Februar 8, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Moj drugar je vozi od 92.- 93. (uzeo je novu) i dan danas je ispod njega. Gde sve nije bila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4756 Napisano Februar 8, 2009 Ne silazi, 5552 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao TDM `97. god i presao sa njim nekih 30000km+. Po meni odlican koncept motora. Kvalitetan, nikada mi se nista nije pokvarilo. Ima dosta tema o TDM-ovima pa da ne ponavljamo. Pretrazi malo po forumu. Meni je potrosnja bila 5,5-6,5l. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Februar 8, 2009 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Dali je moguce ispraviti rezervoar ako je udaren, odnosno dali u njemu postoji neki plasticni kao na nekim drugim motorima??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...