Jump to content

Moto Zajednica

prvi servis

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 268 postova

nadam se da ce ovo moje pitanje zanimati jos nekoga ko je u skorije vreme kupio motor ili planira da ga kupi.sta sve treba da urade u ovlascenom servisu kada motor doteramo na prvi servis?na sta treba obratiti paznju?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac
  Citiraj

nadam se da ce ovo moje pitanje zanimati jos nekoga ko je u skorije vreme kupio motor ili planira da ga kupi.sta sve treba da urade u ovlascenom servisu kada motor doteramo na prvi servis?na sta treba obratiti paznju?

meni su na skuteru promenili ulje,kociono ulje,svecicu,nastelovali karb,dotegli/proverili srafove..

sad,to je za skuter,za klasicni motor pretpostavljam da ima jos nesto (filteri?)

uradio danas prvi servis.promenjeno ulje iz masine,stegnuti svi sarafi,promenjen filter za ulje,ociscen i podmazan vazdusni filter,nastelovane kocnice,provereno ulje u kocionom sistemu,proverena struja,pritisak u gumama i same gume,podmazan lanac,sajle,dostelovan menjac,ociscen i nastelovan karburator,sve plastike dotegnute,podesene sve komande prema meni,malo omeksano vesanje,i ne znam ni sam sta jos.e da,nakacena i tablica.sve covek odradio danas uz moje prisustvo i jos sam imao vremena i za voznju.

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: Puh, Tomos automatic, Sym Husky 125, Suzuki GS500e ... itd 🎸🎸🎸

Ja sam cuo da posle prvog servisa motor ide bolje, brze kako vec ... Na pojedinim modelima postoje izvesne blokade koje serviseri skidaju, npr. blokada u usisniku ili izduvniku ili pa na karburatoru pa kao da nemas pun gas. Onda posle odredjene kilometraze oni to lepo skinu (jer se razradio motor)

• Drug član, 929 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0
  Citiraj

uradio danas prvi servis.promenjeno ulje iz masine,stegnuti svi sarafi,promenjen filter za ulje,ociscen i podmazan vazdusni filter,nastelovane kocnice,provereno ulje u kocionom sistemu,proverena struja,pritisak u gumama i same gume,podmazan lanac,sajle,dostelovan menjac,ociscen i nastelovan karburator,sve plastike dotegnute,podesene sve komande prema meni,malo omeksano vesanje,i ne znam ni sam sta jos.e da,nakacena i tablica.sve covek odradio danas uz moje prisustvo i jos sam imao vremena i za voznju.

I koliko te to zadovoljstvo kostalo?

Cinjenica da QingQi daje garanciju od samo 2.000 km ili 1 godinu na svoje motore (po sistemu sta pre izadje) deluje bas obezhrabrujuce na trenutne i buduce vlasnike. Razlog vise da sto pre naucis sam da obavljas neke stvari oko motora kao sto je recimo servisiranje. Sigurno ce ti to znanje dobro doci na putu pogotovo ako planiras da obidjes ceo svet  ;)

kostao me 35evra.zato sam i bio sve vreme pored majstora da vidim sta radi dabih posle mogao nesto i sam ako se nesto sitno desi na motoru.bolje ide svakako samim tim sto mu je promenjeno ulje i ocisceni filteri za vazduh i ulje.za blokade nista ne znam a mislim da ih na mom modelu ni nema.uglavnom sam zadovoljan i majstorom i radom mada sam i ja cuo mnoge prituzbe na majstore iz ns koji rade servise ovih motora.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja