m.milivojevic 1891 Napisano Nedelja u 22:48 Drug član, 1118 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Hello hello! Evo mene opet! Posle ITA22 i ITA23, na red je došla i '24-a. Septembrenje polako postaje tradicija, s tim što ove godine idem malo dalje. Zbog nemogućnosti da se uklopim sa drugarima (a ponajviše zbog dana odmora - @ProMaster @Krmco, @Nenadbg88, @Darko Mihajlovic), nažalost i ove godine krenuh sam iz BG-a. Spreman, izađoh malo ranije sa posla i gaaaass! Kao i uvek, dosadna vožnja autoputem kroz RS, CRO i SLO sa usputnim, tradicionalnim stajalištima. Lipovljani, točiono mesto 2 U SLO sam prijatno iznanađen brigom o motociklistima: Sa obzirom na planiranu rutu, ove godine sam se odlučio da "početna tačka" bude Gorizia (Gorica) - Italija. Gorica se pod današnjim nazivom slovenskog porekla javlja u spisika iz otprilike 1000. godine. Grad je vekovima pripadao posedima porodice Habzburg, da bi posle Prvog svetskog rata pripao Italiji. Na kraju Drugog svetskog rata jugoslovenski partizani su pokušali da u Gorici uspostave svoju vlast, ali su ih u tome, kao i u slučaju Trsta, sprečili zapadni saveznici. Mirovnim ugovorom iz 1947. g. Jugoslavija je dobila istočni obod grada (oko bivše železničke stanice). SFR Jugoslavija je na svojoj strani granice je u periodu od 1950-e izgradila grad - Novu Goricu. Izbor smeštaja je za prvu noć pao na porodični hotel u samom centru grada. Današnja ruta: P.S. Za rubriku "Verovali ili ne", sektaš krenuo samo sa topcase-om 23 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 1891 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Drug član, 1118 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Znam da mi je plan malo "nategnut" jer ovog puta idem dalje, pa sam već od BG-a znao da moram da se u dva dana prebacim do jezera Como gde se nalazim sa zetom koji kreće iz Frankfurta. Ove godine nisam planirao da vozim Dolomite i italijanske Alpe. Ha, 'čuj mene... nisam planirao! Kao nužno zlo, do ITA sam došao autoputem. Najbrže je, a ITA? Prelepa u ovo doba godine, kao uvek. No, Iz Gorice? Kuda? Pa zna se. Planiniceeeee, prevojiii Dolomitskim stranputevi! Prošao sam ih već nekoliko puta i to u različitim smerovima. Tolmezzo, Ampezzo, Forni di Sopra... Passo Mauria, prirodna granica Furlanija-Julijske krajine i Veneta -> konstantno pratim put oznake SS52. Lagani spust ka Lorenzago di Cadore. Lozzo di Cadore, Pieve di Cadore, Borca di Cadore, San Vito di Cadore. Lepo mi je. Pevam, smeskam se... Želim da prozujim kroz Dolomite, i već znam da nemam vremena da svratim na moj omiljeni Giau Pass (ostavljam za povratak), pa skrenuh desno. Hop-cup, evo ga... Falzarego Pass. Sledeću pauzu sam planirao u Val Gardeni, te samo svirnuh par puta skupini na raskrsnici Falzarego Pass-a i produžih ka San Cassiano-u i La Villi @ProMaster Corvara! Blizu je Val Gardena. BAM! Bandera! Zatvoreno (od 08:30-16:00), planina je rezervisana za bicikliste. Jedina opcija je ka Bruniku, što i učinih. Ne. Nisam se pokajao (jeste da neplanirano napravih 100+ km), al' priroda je prelepa. Pola 2, a ja tek sam na pola puta... Ovih 100+ stvarno nisam planirao. Nebitno. Uživam i dalje! Sledeći u nizu je Passo del Tonale. Vožnja u oblacima Vožnja kroz Nacionalne parkove Pian di Gembro i Sant' Antonio Ski centar Aprica Ta daaam! Stigoh u Bellano. 40-ak minuta posle mene stiže i zetko. Pravac smestaj, raspakivanje, presvlačenje i šetnja po varošici. Sutra je novi dan a kako mi se čini... neće biti baš tako lepo vreme... *Umesto da prodjem "crvenom linijom" morao sam obići iznad. Google Maps MAPS.APP.GOO.GL P.S. izvinjavam se na kvalitetu i bojama slika, nisu ovakve u realnosti, ali sam smanjivao rezoluciju, kako bih mogao da postujem, te sam izgubio na kvalitetu... Promenio pre 5 sati član m.milivojevic 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 1891 Napisano pre 5 sati Drug član, 1118 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto sam i pretpostavio... Danas ćemo da kisnemo. I to žestoko! Za danas samo Splungen Pass (Granica ITA i CH) i Oberalppass. Ne vredi, nemoguće je voziti dalje, a sa obzirom na to da se oblaci spajaju sa zemljom, odlučismo da završimo za danas. Prvobitno smo planirali da se prebacimo malo dalje, ali kiša nas je tako kupala, da smo morali da potražimo smeštaj u Andermatt-u. Veoma je nezgodno kad kisneš, nemaš smeštaj i tragaš za hotelom u jednom od najskupljih gradića u CH... Nebitno. Šetnja po kiši, od vrata do vrata hotela, tražeći najjeftiniji smeštaj. Sasvim slučajno odabrasmo Hotel Bergidyll. A unutra... riznica. Tokom snimanja filma "Goldfinger", Sean Connery je spavao u Bergidyll-u. Recepcionarka nam je dala sobu br. 7, ali čistačica nije istu pripremila, te su nas prebacili u jedinu, koja je spremna. Soba 21. Soba u kojoj je spavao Sean Connery. * Anegdotica iz hotela: Oktuda Sean Connery i ekipa u ovom hotelu? Prosto i jednostavno. Englezi su i niko nije hteo da im izda hotel za potrebe snimanja. Niko sem tadašnjih vlasnika Bergidyll-a. Sutra je novi dan... nastavljamo dalje! 4 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...