Jump to content

Moto Zajednica

Prerada cilindra, glave, klipa Tomos

Recommended Posts

• Ne silazi, 4807 postova

Ево, овај цилиндар је у фази рада. Има доста у Скопљу који оживљавају Томосе а чак и фризирају.1bb5f001b5323a11112ca69c90703421.jpgbb1b83cd7b43b095d5d72afef84d7b38.jpg865fcf62793fef0bc57fe83a5b422267.jpg5658d02173779ae8e2b507e8a7054bdc.jpg81e95bb390d59822c503bedae2af87c0.jpg

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6559 postova
  • Motocikl: konzerviran

Sve je to super...živne Automatik dobro, a onda te prevremeno zajebe klipnjača ili neki od zupčanika u menjaču.

Jes' lepo dok ide, ali ovime može da se bavi samo neko ko zna i ume da se pozabavi sa njime kad krene da ebava (a ebavaće pre ili kasnije).

Napraviti ovako nešto nekome ko ume samo da zavrće gas...eto ga već isti dan da kuka kako više neće da ide kako je išao...

• Sviđa mi se 1

Ако се поштују сва правила механике(која треба да се знају) нема шта да зајебе. Овај аутоматик се обраџује за градски фазон, колко да се Априлије боје кад га чују

• Sviđa mi se 1

Sve je to super...živne Automatik dobro, a onda te prevremeno zajebe klipnjača ili neki od zupčanika u menjaču.
Jes' lepo dok ide, ali ovime može da se bavi samo neko ko zna i ume da se pozabavi sa njime kad krene da ebava (a ebavaće pre ili kasnije).
Napraviti ovako nešto nekome ko ume samo da zavrće gas...eto ga već isti dan da kuka kako više neće da ide kako je išao...
Иначе потпуно си у праву, 2Т агрегат требаш знати возати, има нека правила која мора да се поштују, ако не, оде воз

• Svrati ponekad, 386 postova
  • Motocikl: MT 07
Pre 15 sati, Krokodilo je napisao:

Ево, овај цилиндар је у фази рада. Има доста у Скопљу који оживљавају Томосе а чак и фризирају.1bb5f001b5323a11112ca69c90703421.jpgbb1b83cd7b43b095d5d72afef84d7b38.jpg865fcf62793fef0bc57fe83a5b422267.jpg5658d02173779ae8e2b507e8a7054bdc.jpg81e95bb390d59822c503bedae2af87c0.jpg

Ovo je već prava nauka i potrebno je puno znanja, iskustva i alata

• Sviđa mi se 2

Ovo je već prava nauka i potrebno je puno znanja, iskustva i alata
Алата има, искуства и знања такоџе. Има много опција и нивоа да се "наоштри" Томосаки, од градских варијанти до хоби екстрема. За несречу нисам сликао какве све ствари нисам радио, додуше тада није било мобилних.

• U prolazu, 45 postova
pre 6 minuta, Krokodilo je napisao:

Алата има, искуства и знања такоџе. Има много опција и нивоа да се "наоштри" Томосаки, од градских варијанти до хоби екстрема. За несречу нисам сликао какве све ствари нисам радио, додуше тада није било мобилних.

Dođe mi da kupim novi Tomos iz fabrike i odma da ga prerađujem ali nažalost nema više fabrike srušili je da bi otvorili tržni centar...idioti

• Sviđa mi se 1

Јесте идиотизам, Томос је само требао да прати модерне трендове и да тера даље. APN 4/6 је био и остат че легенда, Томос 4 и његове варијанте исто, па и Електроник 90. Имао сам сваки Томос и жао ми је када се подсетим да је на граници да остане само сечање. Са Томосом Колибри - Џуџаро дизајн, прошао сам 120 000км, ремонтирао и продао, савршено унапреџење је био тај А5 агрегат.

• U prolazu, 45 postova
pre 23 minuta, Krokodilo je napisao:

Јесте идиотизам, Томос је само требао да прати модерне трендове и да тера даље. APN 4/6 је био и остат че легенда, Томос 4 и његове варијанте исто, па и Електроник 90. Имао сам сваки Томос и жао ми је када се подсетим да је на граници да остане само сечање. Са Томосом Колибри - Џуџаро дизајн, прошао сам 120 000км, ремонтирао и продао, савршено унапреџење је био тај А5 агрегат.

Po meni najlaksii najlepsi tomos za sredjivanjr su apn 4 apn 6 i automatik a3

Pre 19 sati, Krokodilo je napisao:

Yes.

Zato ih imam 3. 

Za jedan imam 2 mašine E-90.

Jedna lagano naturpijana, a druga usis na blok sa lamelama.

Yes.
Zato ih imam 3. 
Za jedan imam 2 mašine E-90.
Jedna lagano naturpijana, a druga usis na blok sa lamelama.
Рото диск, опасна ствар која омогучава савршено тачно усисавање.

pre 1 minut, Krokodilo je napisao:

Рото диск, опасна ствар која омогучава савршено тачно усисавање.

Da, ali nemam znanja

Da, ali nemam znanja
У фабричкој варијанти имаш репер тачка за намештање, у другом случају треба компаратор и мерење почетак и дужина усисавања и сл.

pre 7 minuta, Krokodilo je napisao:

У фабричкој варијанти имаш репер тачка за намештање, у другом случају треба компаратор и мерење почетак и дужина усисавања и сл.

Gledao sam na Grobniku, raspitivao se, pratio i odlučio da to ipak nije za mene.

Vozim se po gradu i okolici i dovoljno mi je i ovo. Moram misliti i na trajnost, jer danas naći blokove E 90 ili ctx je nemoguća misija

• U prolazu, 45 postova
Pre 13 sati, sale600 je napisao:

Gledao sam na Grobniku, raspitivao se, pratio i odlučio da to ipak nije za mene.

Vozim se po gradu i okolici i dovoljno mi je i ovo. Moram misliti i na trajnost, jer danas naći blokove E 90 ili ctx je nemoguća misija

Upravo motam FB grupe i naidje mi blokovi za e90 bez i jednog lezaja u njoj ispolirana 450e obe 

450€....strašno, šta reći.

..a može lako da se ispostavi da nisu ni za krivi Q..jer su na primer pozicije ležajeva proširene.

• U prolazu, 45 postova
pre 3 minuta, pronto je napisao:

..a može lako da se ispostavi da nisu ni za krivi Q..jer su na primer pozicije ležajeva proširene.

Ne znam nisam zagledao u kakvom su stanju jer nemam e90 nazalost ali jeste puno za blokove cak ni lezajeva nema ali sta je tu je ima jedan iz Obrenovca prodaje 2kom e90 imas na oglasima nazovi pa pitaj jel ima delove neke

Hvala, ali nije to meni potrebno. Pomenuo sam eto, jednu čestu situaciju. Može i takav blok da se upotrebi, takav oštećen (ne tvrdim da je taj od 450€ oštećen)...ali je potreban malo veći mašinski zahvat, a pitanje legalnosti obaška (mislim na broj, saobraćajnu..itd).

p.s neko bi ga samo izkirnerov'o, možda zalepio ležaj...i teeeraj Mile, pa pukni kod drugog.

• U prolazu, 45 postova
pre 9 minuta, pronto je napisao:

Hvala, ali nije to meni potrebno. Pomenuo sam eto, jednu čestu situaciju. Može i takav blok da se upotrebi, takav oštećen (ne tvrdim da je taj od 450€ oštećen)...ali je potreban malo veći mašinski zahvat, a pitanje legalnosti obaška (mislim na broj, saobraćajnu..itd).

p.s neko bi ga samo izkirnerov'o, možda zalepio ležaj...i teeeraj Mile, pa pukni kod drugog.

Imao sam prilike da vozim e90 ali nisam mnogo je 450e za blokove ne znam da li mogu od apn da se stave 

Све се то среџује, и искривљеност и лежишта лагера.

• U prolazu, 45 postova
pre 1 minut, Krokodilo je napisao:

Све се то среџује, и искривљеност и лежишта лагера.

Sredi se ali ne moze biti isto kao fabricki liveno...mislim na kvalitet

Imao sam prilike da vozim e90 ali nisam mnogo je 450e za blokove ne znam da li mogu od apn da se stave 
Не може, веча је радилица, и распоред брезона за цилондар и главу је шири.

Sredi se ali ne moze biti isto kao fabricki liveno...mislim na kvalitet
Може, може. Ови блокови су били криви и под цилиндра и измеџу, па је све то среџено.b1ff8b75a469219d84a1b11e5a1e231e.jpg

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja