boza_kg 6372 Napisano juče u 18:16 Ne silazi, 4710 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan E da, nerazrađen skuter neće baš pokazati pun potencijal, a nije baš ni preporučivo da ga se odmah maltretira brzinskim testovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrleUE 55 Napisano juče u 20:10 (promenjeno) U prolazu, 74 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Suzuki Burgman 400, 2004; Honda Integra NC750D, 2019; Prijavi odgovor kao problematičan U aprilu kada je bila promocija Zontesa u 3T-Racing u Balosavi sam vozio G i E modele 368. I ako su isti agregati, 368E je bio mnogo elastičniji i agilniji na gasu. Kad sam pitao u vezi toga odgovor je bio da 368G još nije bio razrađen i da ce biti kao E nakon toga. Takođe, zaštita od vetra na E modelu je bila daleko bolja. Došao sam sa namerom da kupim 368G ali sam otišao neodlučan. Odbilo me i to što je u tom trenutku rok isporuke za G model bio kraj septembra kad je već pred kraj sezone. Promenio juče u 20:11 član PrleUE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6372 Napisano juče u 20:16 Ne silazi, 4710 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege su već prijavljivali da Zontes živne nakon razrade i prvog servisa. Ne znam dal ima neko softversko ograničenje možda, ili sama razrada i prva promena ulja učini svoje, al kažu ljudi da ima razlike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3920 Napisano juče u 20:22 (promenjeno) Drug član, 1849 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj koji sam ja konkretno probao je imao oko 3700 km u Autoprometu ,to sam gledao pre vožnje da procenim zamor istrosenost materijala.Materijal i zavrsna obrada su mu na veoma visokom nivou jedno me se nije svideo kabal koji viri iz ručice gasa. Promenio juče u 20:23 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4627 Napisano pre 22 sati Drug član, 2910 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, boza_kg je napisao: Kolege su već prijavljivali da Zontes živne nakon razrade i prvog servisa. Ne znam dal ima neko softversko ograničenje možda, ili sama razrada i prva promena ulja učini svoje, al kažu ljudi da ima razlike. Svaki Zontes ima elektronsku blokadu tokom razrade. Blokada se skida sa završenom razradom agregata... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6372 Napisano pre 12 sati (promenjeno) Ne silazi, 4710 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam kupio svoje sokoćalo, tad je bio početak Euro5 standarda, sećam se da je prvo što sam zapazio - nema više ispucavanja sa starta. Imao sam pre toga stari Kymco GTi, isti kao kolega što pominje, taj je mogao da se ispali kao iz katapulta, odvrneš ručicu, a on ode u pm... A ovaj je mlak i lagano ubrzava do nekih 50 km/h, i tek tad prihvati gas kako valja. Tako je mapiran. Euro norme ebiga, štede ti gorivo, al guše makinu. Posle sam se navikao, pa mi je to OK. I nema razloga da se ispucavam pri kretanju pa koi moi, nisam na trkama. Euro 5+ je, cenim, samo još gori. Promenio pre 12 sati član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujke1 202 Napisano pre 6 sati https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 197 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, FreeBird said: Probao sam danas test ubrzanja do 120kmh. Kymco sa 28ks ide bolje nego zontes sa navodno 38ks (realno 30ks max). Do brzine od 0do 120kmh napravi razliku od 20m. Mozda je krajna brzina veca na zontesu nisam to probao. Ali probacu i okacicu snimak zontesa (2000km 368cc 38ks) i kymca( 80.000km 270cc i 28ks). Poredis konceptualno 2 potpuno razlicita skutera, imaju zajedno jedino cvt... i to sigunro ni blizu isti cvt tj stepen prenosa... Kymco ti je laksi koliko, 40ak kila... Realno ti konji preko cvt-a ne mogu toliko da dodju do izrazaja, medjuubrzanje sa suvozacem mozda moze da se oseti drasticnija razlika ovako porediti iz mesta ubrzanje dve konceptualno i generacijski razlicite masine... bar da poredis sa M ili D modelom to bi imalo vise smisla... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6372 Napisano pre 6 sati Ne silazi, 4710 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kymco GTi je lakši oko 12-15kg, ako je i toliko. Velik je to skuter, iako na slikama možda tako ne izgleda na prvi pogled. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujke1 202 Napisano pre 5 sati https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 197 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan Bozo mislim da nisi u pravu... ako je to onaj sto ima 16ice i ravan patos onda ima oko 40kg manje od G-a, e sad veci manji, duzi kraci to vec ne znam al sigurno je dosta laksi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6372 Napisano pre 5 sati Ne silazi, 4710 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Znam valjda, imao sam taki Oko 190kg sa punim rezervoarom je bio. Zontes 368g reklamiraju da je 203Kg sa tečnostima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujke1 202 Napisano pre 5 sati https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 197 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan Sad si me bas zaintrigirao, sigurno si ti blizi pravoj informaciji iz prve ruke al pogledacu bas posle kad budem pri kompu cisto iz radoznalosti da vidim u kg sta kazu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 1146 Napisano pre 5 sati Zainteresovan, 229 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym Cruisym 300 Alpha Prijavi odgovor kao problematičan Блажа др. скутера Kymco People GT 300i: 183 kg (neopterećen) Zontes 368g Težina (puna/vozno stanje): ~203 kg Suva težina: ~198 kg (navedeno) Specifična težina: 188 kg (bez tečnosti, navedeno) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6372 Napisano pre 5 sati Ne silazi, 4710 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa to je to otprilike. People Gti ima mali rezervoar od 9l, a Zontes veliki od 17l, pa se natankani više razlikuju, ali svakako nije to nešto drastično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FreeBird 216 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda, Suzuki, Yamaha, Triumph Prijavi odgovor kao problematičan Kad ugrabim prvu priliku organizujem druzenje gde ce moja ekipa (svi voze opake masine ali mnogi imaju i skutere) doterati masine i pravicemo neki uporedni test. Snimiti i okaciti. Ja nisam bas merodavan da ocenjujem...jer skuter vozim po gradu i relacija Obrenovac-Beograd. Ali vozim kao tinejdzer na redbulu....pun gas. I volim kada taj skuter ima performansi. Jer sa motorom po gradu ne mozes sto mozes sa skuterom. Do sad sam imao u klasi 300, beverly 350, sh300, downtown 350...a vozao x-max 300 400, kymco xsiting 400, aprilije... I Gti mi je najludji za grad. Iako je skuter ima adrenalina i brzine. Kad god sidjem sa njega okrenem se pogledam i kazem sebi...da li je moguce da je ovo skuter. Zontesa sam planirao za bar jednu duzu turu Albanija ,Crna Gora, Bosna...pa cemo imati pravi sud. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3920 Napisano pre 2 sati (promenjeno) Drug član, 1849 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, boza_kg je napisao: I nema razloga da se ispucavam pri kretanju pa koi moi, nisam na trkama. Euro 5+ je, cenim, samo još gori. Ja to ne bih nazvao ispucavanje.Startnost i međuubrzanje su prave reči ,jer to i nisu trkačke mašine da bi im davali hiperbole tog tipa tj. "ispucavanje". Startnost je bitna za bezbednost i bolju kontrolu u saobraćaju , kako bi se izvukao iz potencijalno neželjene situacije,tek onda dolazi osećaj u vožnji zbog ubrzanja. i c400 i vogi sr 4 su eu5/+ pa su startniji i bolji na među ubrzanju ,napominjem ZA MOJ OSEĆAJ.Budući kupci molim vas probajte sami više modela ako nemate iskustava. Konačna brzina je veća na E modelu a kazu i da je startniji.C 400 ima veću konačnu takođe. Promenio pre 2 sati član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujke1 202 Napisano pre 1 sat https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 197 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg Gde god pogledam Kymco pise dry 165kg, 172kg spreman za voznju bez goriva + gorivo (9L*0.7kg) sto mu dodje oko 180kg. Zontes je dry 198kg + tecnosti 203 + gorivo (17*0.7) oko 215kg. Tako bar kazu oficijalni manuali i chat gpt... Uostalom nije ni bitno, definitvno G model ne ide dobro kao drugi, dal zbog 15ice nazad, dal zbog guma, dal zbog tezine dal zbog visine, kako god definitivno ga svi drugi modeli zontesa siju pa sto onda ne bi i GTi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6372 Napisano pre 1 sat Ne silazi, 4710 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nije tačna ta informacija za 165 Kg, ima ih različitih po Netu, ali nije sad ni bitno, što kažeš. Samo sam onako reagovao jer znam da People GTi ima i gabarite, a i težinu, masivniji je i veći od Honde Sh ili Beverly-ja recimo, na koje vizuelno podseća. A objašnjavao je i Dare Satelis nedavno, kod skutera su prvo CVT, ali i zupčanici u transmisiji zaslužni za prenos snage, između ostalog naravno. Logično je da su 368G dizajnirali da bude svestran, i da može da se tera van asfalta i po težem terenu, pa da zbog toga moguće da nema tu "oštrinu" kao GT i gradski skuteri koji su samo za ulice i puteve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2947 Napisano pre 44 minuta Drug član, 1185 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg Gde god pogledam Kymco pise dry 165kg, 172kg spreman za voznju bez goriva + gorivo (9L*0.7kg) sto mu dodje oko 180kg. Zontes je dry 198kg + tecnosti 203 + gorivo (17*0.7) oko 215kg. Tako bar kazu oficijalni manuali i chat gpt... Uostalom nije ni bitno, definitvno G model ne ide dobro kao drugi, dal zbog 15ice nazad, dal zbog guma, dal zbog tezine dal zbog visine, kako god definitivno ga svi drugi modeli zontesa siju pa sto onda ne bi i GTi...Neka okači COC neko ko ima Zontes pa ćemo videti tačno. Tamo sve piše i mora biti tačno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6372 Napisano pre 24 minuta Ne silazi, 4710 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @Vujke1 nađoh stari print saobraćajne Piše 183 Kg, al mislim da je to bez goriva, al ko bi ga sad znao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...