Jump to content

Moto Zajednica

Zastava - Yugo

Recommended Posts

• Drug član, 1012 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Ovo je neko 2000 to godiste? Vidim da su ubacili delove od razlicitih tipova juga. A to su radili tih ratnih godina. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 227 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900
13 minutes ago, Zarkela said:

Ovo je neko 2000 to godiste? Vidim da su ubacili delove od razlicitih tipova juga. A to su radili tih ratnih godina. 

Tako je, 2004. godište. 

Ima ne tako čest crni enterijer i plastične blatobrane oko točkova. Volan je od Lade

• Malinar u pokusaju, 1714 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Uh i moj 45 je bio crvene boje.

Prodje me jeza kad ga vidim, kvario mi se gde je stigao, za mene je zastava završena priča...

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 7454 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kako koji majku mu. Neki primerci su baš bili dobri i služili su lepo vlasnike a neki nisu valjali ni od prvog dana.

Baš blizu moje kuće bio je Zastavin servis i prodaja. Onako, ozbiljan veliki plac, sa objektima koji ni danas neki dileri nemaju. Sad je to sve propalo i uraslo u korov. Sve što je bilo vredno je odneto čak i kablovi iz zidova. Uglavnom, sećam se nekih anegdota na primer, neko je kupio čini mi se novog Keca kome su fabrički montirali svetla naopako :D

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Yugiša ima svoje pehove, odmah mi je zabola ručica za povlačenje sedišta i prozor nisam mogao da vratim (snađoh se - nedostaje malo iskustva). 

Prvi utisak standardica, nikad naći prvu, a tek rikverc, pa muka motati, ali kroz 20ak minuta smo se upoznali i srasli.

Uglavnom, sve mi je simpatično i nekako retro, pa ćemo da vidimo. Čovek treba samo da se navikne. 

Dođosmo kući iz Čačka, to mi je bio ozbiljan test. Najvažnije mi je bilo da vidim da to može da se vozi, da je bezbedno i da ne smetaš u saobraćaju. Moraš biti obazriviji nego inače, i sve to bude kako treba. 

Priča je da smo kupili od druge vlasnice koja ga je posedovala blizu 15. godina. Uredno ga je održavala i sačuvala svu dokumentaciju od kupovine. Yuga je dobila na poklon od brata i vezuje joj uspomene. Drago joj je što je baš nama prodala iako je interesenata bilo mnogo. 

Za sada, ćale će najviše njime da se zanima, pa ćemo da vidimo do koje mere ćemo da idemo sa sređivanjem 😁

U nastavku fotka Yugišin prvi susret sa liftom 🤣 Mala šala, ne doživljavam ga sa takvom emocionalnom povezanošću

IMG-20250118-WA0017.jpg

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1814 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Imas lik u Subotici koji pravi neke delove za Yuga, kreni od salterice i tako nekih stvari pa posle gledaj u kom pravcu mislis ici. 

• Hvala 1

• Astro Puki krsi sva pravila!, 945 postova
  • Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50

Ako vam je do crvene male kockice kupite Fiat Pandu ili Fiat Uno ,kakav Yugo :)

Promenio član punisa 16
  • Podržavam 1

12 hours ago, RankoBg87 said:

Imas lik u Subotici koji pravi neke delove za Yuga, kreni od salterice i tako nekih stvari pa posle gledaj u kom pravcu mislis ici. 

Za sada ćemo se držati fabrike, ide prvo na detaljan pregled mehanički da vidimo kakva je situacija. 

Voleo bih da mu unesem sportski duh, a sa druge strane žao mi je da mu narušim fabrički izgled. 

Prva stavka je rešena, da se nađe Yugo

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7454 postova
  • Motocikl: TDM 900

Koliko mi je žao što sam sa kolima prodao perfektne Intra T line felne. Bile su 14ice 6.5J. Legle bi mu perfektno. Dogovorili bi se lako.

Ovo za saltericu nista ne narušavas, menja se samo kobra dole u podu, precizniji i bolji hod. 

Drugar ima yuga za svaki dan ono boli ga uvo za sve i ima tako neke sitne stvari, olakšava koriscenje auta. 

9 minutes ago, RankoBg87 said:

Ovo za saltericu nista ne narušavas, menja se samo kobra dole u podu, precizniji i bolji hod. 

Drugar ima yuga za svaki dan ono boli ga uvo za sve i ima tako neke sitne stvari, olakšava koriscenje auta. 

Imam pitanje ako si probao taj hod, skraćeni, koliko je primetna razlika? Da li je baš, baš, kratak hod, ili je samo za nijansu kraći od fabričkog? 

Recimo, pošto sam probao 4 Yuga pre ovoga, ovaj ima za 50% kraći hod od svih ostalih. Moguće da mu je već nešto menjano, pa zbog toga pitam

Promenio član Luka9905

1 hour ago, Alekre said:

Koliko mi je žao što sam sa kolima prodao perfektne Intra T line felne. Bile su 14ice 6.5J. Legle bi mu perfektno. Dogovorili bi se lako.

Felne su prva stavka koju gledam 🤣

pre 41 minuta, Luka9905 je napisao:

Imam pitanje ako si probao taj hod, skraćeni, koliko je primetna razlika? Da li je baš, baš, kratak hod, ili je samo za nijansu kraći od fabričkog? 

Recimo, pošto sam probao 4 Yuga pre ovoga, ovaj ima za 50% kraći hod od svih ostalih. Moguće da mu je već nešto menjano, pa zbog toga pitam

Bude nesto kraci hod levo desno, napred nazad bas nece. Ali bude bolji osecaj jer nije tako gumenasto ko fabricki. 

Imaju i caure koje se zamene isto dole pa bude preciznije. 

• Podržavam 1

• Drug član, 1713 postova

Pa sad nije svaki muka i stajanje. Ja 2 god vozio dedinog juga, oko 90-91 godiste. Stajao jedno 5 pre toga. Tu po lokalu. Ubacio plin za 70 e i ubrzo probusio rez i vozio samo na plinu i zimi. Sada je vec za ozbiljnije potezanjen narocito oko mesta gde se kaci zadnji branik, tu zadrzava vodu izgleda i truli (hteo sam kuku sa stavim). Ali drugar mi rece da je to vise puta menjao na jugicu i da dan danas ima da se kupi isece i izvari. Sad skoro da ga pomerim, stoji bar godinu, na plinu upali odmah, jedino vidim curi antifriz na isparivacu, ne bi trebalo da je od mraza, moram to da rasturim da vidim ima tu nekih membrana verovatno. Imace za to vreme mi je stao samo zbog razvodne kape, to sam odmah ukapirao po simptomima. 300m od radnje, odem kupim, zamenim, 20 min posla sve ukupno, gas dalje nikakvi vise problemi. Srecno. Moja deviza je i dalje da svaka kuca treba da ima jednog juga za sve ono drugo za sta bi postedo skuplji auto (ako ga ima).

• Hvala 1

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Čaura šaltača kada se pojede dobija veći hod i ručica "leti" u svim pravcima i teško se ubadaju brzine-lek je ,,žumance" od kinder jajeta, idealno paše i rešava probleme, izmenjao sam ih dosta u ono vreme kada su jugići bili najčešći točkovi za momačku priču, samo se raseče i naglavi u dnu drške šaltača u tunelu kabine

Promenio član zodini
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Fasciniran sam koliko su delovi povoljni.

Evo računa, i sve je novo:
Crevo iberlaufa
Komplet filtera
Nove svećice
Razvodna kapa
Kablovi svećica
Kočiona tečnost
Dihtung motora

Cena, 5.700 dinara 🙂

Kočnice sa novim diskovima i pločicama, i sve za doboše, je otprilike 2.500 dinara po točku, hteli da zamenimo komplet kočenje ali je sve bukvalno novo i zaista nema potrebe.

Kolege, hvala vam svima na komentarima, savetima, predlozima i ponudama. Zaista je kupovina bila prava avantura.

Ide tema na Lock, a o daljem sređivanju možda jednog dana otvorim temu, jer bi ovde definitivno bio OFF.

Pozdrav i svako dobro!

• Sviđa mi se 2

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja