Arakis 5761 Napisano Octobar 31 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dajte svoj komentar isključivo ako ste vozili ili posedovali ovaj motocikl. Nipošto nikakve komentare u stilu "čuo sam", "rekli su mi" i slično. Odgovorite na sledeća pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima biće istog trenutka obrisan. 1. Godište motocikla koji ste vozili: Navesti tačno godište motocikla koji ste vozili.. 2. Vreme provedeno na motociklu: "Posedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka" 3. Šta mi se dopada: "Odlične kočnice i dobra zaštita od vetra." ili "Sjajan za duža putovanja, odličan položaj vozača, mala potrošnja" ili neko može napisati i par pasusa ako želi, tim bolje. 4. Šta je moglo biti bolje: "Prednja kočnica ima loše doziranje i slaba zaštita od vetra" ili nešto slično u stilu prethodnog pitanja. 5. Moj utisak: Vaš mali review. Tu sad može svašta da se napiše, da se detaljnije objasne i opišu stvari iz prethodne dve stavke i da se još malo priča o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i može se dati i neka ocena i recimo preporuka za kupovinu. Takođe, ovde bi bilo dobro da onaj ko je proveo više vremena sa motorom napiše na šta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o održavanju... Najlakše vam je da uradite copy-paste sadržaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vaš odgovor: [b]1. Godište motocikla koji ste vozili:[/b] [b]2. Vreme provedeno na motociklu:[/b] [b]3. Šta mi se dopada:[/b] [b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b] [b]5. Moj utisak:[/b] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 611 Napisano Octobar 31 (promenjeno) Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Iako pre samo godinu dana nisam mislio da ću to uraditi, promenio sam kategoriju motora i sa maxi skutera sam prešao na adventure/touring motor. Vratio sam se na menjač . Ovome su i u mnogome kumovali ćerka i žena koji su mi postali saputnici i razlozi više za putovanja motorom. To je i najvažniji razlog za prelazak na veći motor. Elem, pre 10-ak dana sam se ponovio i uzeo F900 GS Adventure. Sa obzirom da je to i ovogodišnji model i uzet nov, prva stavka u opisu i ne može biti drugo do 2024. Vreme provedeno je čitavih 10-ak dana ali sam prvi servis na 1.000 km uradio pre 2 dana. Šta mi se dopada? Rano je za ozbiljan odgovor na ovu temu ali ubedljivo najjači utisak je: kako se ovaj motor lako vozi!!! Neću preterati kada kažem da kao da mi je neko usuo 30% više znanja, sigurnosti i veštine vožnje motora. Rezervoar je velik i juče sam sipao nekih 20l u njega. Pokazao mi je range 517 km . Za vikend sam bio u peščari sa ženom. Prošli smo onaj razvaljeni put kroz peščaru i na ovom motoru je to čak i zanimljivo. Šta je moglo bolje? Videćemo, ali ono što sam odmah primetio da motor ne ljubi baš niske obrtaje. Ispod 2.000 obrtaja treba biti spreman na kvačilo i nižu brzinu u svakoj situaciji. Možda će malo to omekšati sad kad se razradi malo ali verovarno je i stvar privikavanja. Kao i količina vetra na gornjem delu tela i kacigi. To mi je posle visokog vizira na prošlom motoru baš novost i već gledam da stavim veći vizir. Za neki prvi utisak ... motor je visok i težak, ali imam utisak da se to jako lako hendluje. Uzeo sam motor koji je već bio u salonu, tako da nisam imao izbora oko konfigiracije. Brane u Raduloviću konfiguriše motore sa maksimalnom opremom uglavnom, pa tako i ovaj ima valjda sve što može da ima. Iako sigurno ne bi sve to stavio na motor, nemam ništa protiv što ovaj ima sve ovo što ima. E da ... potrošnja za ovih 1k km. Između 4,5 i 6. Ovo 6 sa sva 3 kofera, ženom i mojom malenkošću, pun rezervoar i vožnjom 90-110 km/h. Nije bilo autoputa ni 1km. Tamo će sigirno biti oko 7 na 130. Ali jedan podatak dosta govori ... motor je težak 250 kg (bez opreme i bez putnika). Eto ... dosta za prvi put. GS i GSA su dosta slični pa zato i oba motora zajedno u ovoj temi. Nadam se da će se još "posednika" pojaviti ovde. Pa da razmenjujemo iskustva, dobre i loše strane, savete ... Ako nekog nešto interesuje, tu sam ... Pozdrav svima Promenio Octobar 31 član Vandrokaš 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 135 Napisano Novembar 1 U prolazu, 80 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan U zdravlje da te služi i dobro došao u sektu ha ha ha. Šala naravno, mislim da je BMW sa ovom 900-icom uradio ozbiljno dobar posao i jedino što ne kapiram kako su uspeli da im motocikli i od 900 ccm i od 1300 ccm teže skoro isto ?! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Novembar 1 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Da iskomentarišem "sa strane". Slab kočioni sistem, prednja klješta su dvoklipna i nalik na zadnja od R1250, uz to ni ne rade baš dobro. Prednji točak od 21 inča sa mekanim i šaroliko zategnutim žicama. Moguće procurivanje prednjih štapova i kvašenje kočnica. Kilometraža ispod 7.000km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igorm79 4 Napisano Novembar 1 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Imam f900 gsa od svibnja ove godine i presao sam 12.000km pa mislim da mogu nesto reci o njemu... Dobre strane: - veoma, veoma udoban za vozača ( za suvozača tek solidan) - upija odlicno neravnine, rupe, loš asfalt - lako se upravlja - odlična pozicija sjedenja - skromna potrošnja za ovu grdosiju - ima dosta elektroničke opreme - veoma precizan mjenjač i odličan kvikšifter Lose strane: - dosta grije. Ljeti bez moto pantala zaboravi na voznju - loša gornja zaštita od vjetra (nisam našao produzeni vizir na after marketu) - težište je prilično visoko a međuosovinski razmak dug, tako da za samopouzdano rolanje po garaži i parkingu, te motanje punog zaokreta treba malo da se navikne... Rezima: Odličan motor sa jedinom meni ozbiljnijom manom - isijavanje toplote po gradu u ljetnim danima ( ja živim u mostaru gdje su službene dnevne temparature u srpnju i kolovozu 38-40c najnormalnije) 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 611 Napisano Novembar 2 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Poručio sam veći vizir. Kada stigne, prenosim utiske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2520 Napisano Novembar 9 Drug član, 1071 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan On 1. 11. 2024. at 21:46, igorm79 je napisao: Lose strane: - dosta grije. Ljeti bez moto pantala zaboravi na voznju - loša gornja zaštita od vjetra (nisam našao produzeni vizir na after marketu) - težište je prilično visoko a međuosovinski razmak dug, tako da za samopouzdano rolanje po garaži i parkingu, te motanje punog zaokreta treba malo da se navikne... Rezima: Odličan motor sa jedinom meni ozbiljnijom manom - isijavanje toplote po gradu u ljetnim danima ( ja živim u mostaru gdje su službene dnevne temparature u srpnju i kolovozu 38-40c najnormalnije Na voge 900 ,sa kojim ovaj bmw deli agregat , zagrevanje motora je reseno sa apdejtom softvera 4.4 verzija.Tako pise po forumima,nisam testirao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Novembar 13 Zainteresovan, 644 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan On 11/1/2024 at 7:22 PM, đunta said: Da iskomentarišem "sa strane". Slab kočioni sistem, prednja klješta su dvoklipna i nalik na zadnja od R1250, uz to ni ne rade baš dobro. Prednji točak od 21 inča sa mekanim i šaroliko zategnutim žicama. Moguće procurivanje prednjih štapova i kvašenje kočnica. Kilometraža ispod 7.000km. Znaci jedino sto valja na nemcu je kineski agregat? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12511 Napisano Novembar 13 Ne silazi, 7314 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih ozbiljno razmislio a umesto ovog pazarim stari F800GSA. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 611 Napisano Novembar 13 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan "Znaci jedino sto valja na nemcu je kineski agregat? " Ja se ne bih baš složio sa tim. Ali sa obzirom da sam do sada prešao s njim tek nekih 1.600 - 1.700 km ostavljam prostora za promenu mišljenja. Igor ga vozi celu sezonu pa baš nije rekao da ništa ne valja. Upravo suprotno. Motor se vozi odlično i moja sva dosadašnja iskustva su odlična. Jedina moja zamerka (do sada) je na zaštićenost od vetra oko glave. Ali sa ovolikim vizirom, ne vidim kako bi moglo biti bolje. Ali to ćemo zameniti pa onda videti kako je ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 135 Napisano Novembar 13 U prolazu, 80 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Što bi reko moj pok.deda: "Mnogo smo mi Srbi gadljivi na skupo i kvalitetno" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Novembar 14 (promenjeno) Zainteresovan, 644 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je bilo vise malo zezanje da unesemo hijerarhiju i zivinu :D. Vozio sam F800GS 5 godina, i za sada oko 5000km na F900GS (bez A). Ja sam se srodio sa tim motorom na prvi pogled, i na prvih 100m voznje, i prakticno posle 10 minuta provedenih na demo motoru resio sma da ga je to to. Pre njega sam vozio 3 godine R1200GS ali sam ipak, poucen iskustvom sa F800GS, resio da se downsizujem iz cisto licnih potreba i afiniteta. 1. Godište motocikla koji ste vozili: 2024 2. Vreme provedeno na motociklu: cca 5 meseci i oko 5000km 3. Šta mi se dopada: Manje-vise sve. Vrlo lagan motor (pogotovo posle R1200GS). Ja nisam nesto gabaritan pa mi je masa velikog GS-a predstavljala prepreku u nekoj meri da uzivam sa njim onako opusteno. Agregat (iako je kinez) ponasa se po svim mojim ocekivanjima. Nisam primetio ovo grejanje koje se pominje, a vozio sam ga letos i na +39C. Za moj ukus vrlo zivahan, i zanimljiv motor Zvuk je donekle upitan iako je Akrap na njemu, jer lep zvuk dolazi tek preko 5-6000rpm. To je sada reseno sa link-pipe i uklanjanjem rezonatora, i sada GRRMI Izgled, subjektivna stvar, meni veloma lep motor... U voznji se ponasa ocekivano i predvidljivo, ima sve moguce elektronsko-mehanicke pomagace za voznju (Engine brake force aka slip clucth, traction control, cornering abs, 5 modova voznj, mislim i wheely control cak itd...) Laganiji od r1200gs pa samim tim i nestabilniji ali i osetno zanimljiviji U blazem offroad-u je vrlo kontrolabilan, lagan za manevrisanje na gotovo svim brzinama. Meni licno ne odgovara pozicija stajanja kada se ide uzbrdo. Rezervoar naglo postaje presirok i jako mi je tesko da se drzim kolenima makar koliko... (verovatno subjektivna stvar) 4. Šta je moglo biti bolje: Zastita od vetra, ali da napomenem da ovaj problem imam samo na autoputnim brzinama. Sve ispod cca 120kmh je odlicno sa fabrickim povisenim vizirom. Autoput 120+ nije Sediste bi moralo da bude mekse. Lako je reseno gel jastukom, ali i dalje ne kapiram koncept. Svi novi modeli (r1300gs, f900gs(a), f800gs) imaju veoma tvrda sedista, a pogotovo f900gs i pogotovo u verziji sa niskim sedistem 5. Moj utisak: Sad ovde ne znam sta treba da pisem Poredjenje F800GS (2008-2012) vs F900GS: obozavao sam F800GS, a F900GS me podseca na njega u velikoj meri, ali u jos boljem i modernijem izdanju. Cini mi se da je "kinez" subjetivno laksi, snazniji sigurno jeste, a da li je udobniji ne znam (verovatno ne, u najboljem slucaju da su slicni). Sto se tice potencijalnih kvarova i fabrickih gresaka: vidim da se tu i tamo desava curenje viljuske (ali bez objektivnog objasnjenja kako je vozen motor), relativno cesto pucanje instrumets tower-a, uglavnom na hard offroad voznjama sa raznim navigation ciglama okacenim na nosac za nav itd. Za druge ucestale stvari nisam cuo (pratim neku internacionalnu FB grupu gde ima ljudi sa svih stran sveta). Vreme ce pokazati sta tu valja a sta ne, medjutim BMW daje 5 godina garanciju bez ogranicenja kilometraze, a meni je max 5godina do sada da sam na jednom motoru, tako da nesto ne razmisljam o tome. Eto nemam inspiraciju za dalje, ako nekoga zanima nesto spec rad sam da odgovorim ako znam. I par slika za kraj: Promenio Novembar 14 član supatje 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 611 Napisano Novembar 14 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan @supatje evo imam ja pitanje :-))) Da li imaš M Endurance lanac i ako ga imaš, koliko često ga održavaš (čistiš)? Kao i svaki drugi ili ... ? Dodao bih nešto oko sedišta. Na GSA je sedište deblje, tapaciranije. Probao sam i ja bio GS i skoro sam siguran da je sedište bilo dosta, dosta tvrđe nego na GSA. Nisam nigde napomenuo svetla, koja su mu odlična. Još da dodam i komentar. Brat mi ima R 1250 GS. Probao je i ovaj moj. Kaže da je menjač na 900 osetno bolji i precizniji. Fali samo konja svog ... A 'fala unapred za lanac. P.S. evo da stavim i ja sliku koju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Novembar 14 Zainteresovan, 644 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan @Vandrokaš nemam M Endurance chain. To je bilo u konfiguratoru vezano za Enduro Package, a njega nisam hteo. Koliko sam cuo, neki kazu da se taj lanac ne podmazuje, drugi kazu podmazuje se isto kao i obican A ne bi me cudilo da je to standardni zlatni DID lanac samo marketinski proglasen za nesto spec. Isto kao sto i F900GS reklamiraju kao offroad motor, pa onda ljudi kukaju sto puca svasta kad grune motor od 220 kila na zemlju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 611 Napisano Novembar 14 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Moj motor ima 246 kg. Sa koferima sigurno preko 260. Sad za vikend, kad sam bio u Bgd, ostao mi je na ulici nekoliko sati, i stavio sam onaj veliki lokot na prednji disk. I, naravno, zaboravio na njega. Zapakovao se, seo na njega i krenuo. I naravno prednji točak zapeo (nisam ni 2 km/h išao). Iskrivio mi se motor skroz i naravno da nisam mogao da ga zadržim i od određenog nagiba mi je pao na stranu na beton. Imam crash barove kao što se vidi. Apsolutno nikakvog oštećenja na motoru nema. E sad, naravno da nije isto ovo i kad padneš na offu ... ali me je ovo ipak prijatno iznenadilo. Škola? Kači podsetnik za katanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2520 Napisano Novembar 14 Drug član, 1071 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Vandrokaš je napisao: Moj motor ima 246 kg. Sa koferima sigurno preko 260. Sad za vikend, kad sam bio u Bgd, ostao mi je na ulici nekoliko sati, i stavio sam onaj veliki lokot na prednji disk. I, naravno, zaboravio na njega. Zapakovao se, seo na njega i krenuo. I naravno prednji točak zapeo (nisam ni 2 km/h išao). Iskrivio mi se motor skroz i naravno da nisam mogao da ga zadržim i od određenog nagiba mi je pao na stranu na beton. Imam crash barove kao što se vidi. Apsolutno nikakvog oštećenja na motoru nema. E sad, naravno da nije isto ovo i kad padneš na offu ... ali me je ovo ipak prijatno iznenadilo. Škola? Kači podsetnik za katanac. To ti je taman protiv uroka si ga "overio",na tome da ostane. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2693 Napisano Novembar 14 Drug član, 1627 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam se i ja zeznuo, znam da je tu i stojim pored pricam s ljudima, pozdravljamo se i vratim se u nazad, napukao blatobran, posle sam ubacio i potsetnik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeraNS 4 Napisano Ponedeljak u 18:52 U prolazu, 5 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900GS Prijavi odgovor kao problematičan @supatje 2 pitanja: Gde si nabavio link-pipe? Koji crash bar si montirao? Crna varijanata mi se bas dopada, nisam imao prilike da je vidim uzivo. Probao sam onu sucmurasto zutu kod dilera ali sam na kraju uzeo trophy... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6018 Napisano Ponedeljak u 22:02 Drug član, 4124 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Trophy je Mama.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Utorak u 10:27 (promenjeno) Zainteresovan, 644 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan @PeraNS neces verovati, linkpipe sam uzeo na Temu za cca 5000rsd (pashe od F750, F850, F900GS adv...) Materijal vrhunski, jedino su usrali gornje kacenje. Ide metal na metal pa zvechi... Mora se prepravi da moze da se uglavi fabricka gumica sa rezonatora, i onda je top. Crashbar je Wunderlich Ultimate, takodje pashe od F750GS, F850GS... Sto se boje tice, gledao sam uzivo trophy i sao paolo, i odlucio da uzmem crni (jedini koji nisam video uzivo). Sve tri boje mu leze do jaja. Zakljucak je da koju god boju da sam izabrao, kada vidim neki drugi imam utisak da si se zajebao sto nisam tu Pre prepravke: Posle prepravke: Promenio Utorak u 10:32 član supatje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...