Jump to content

Moto Zajednica

CFMOTO 800MT Explore - Dugoročni test

Recommended Posts

• Ne silazi, 5335 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 32 minuta, mali_zmaj je napisao:

@Marko86nf  gdje nabavljaš ulje,kad potrošiš? On line ili ima da se uzme kod nas?

Ako misliš na ulje za Scottoiler uvozi ga DD Moto, a mislim da ga i Plattner ima:

DDMOTO.RS

Scottoil biorazgradivo ulja za sve klimatske uslove je najnoviji produkt za podmazivanje lanca, kompatabilan sa svim SCOTTOILER sistemima za podmazivanje, funkcionalno na...
DDMOTO.RS

SCOTTOIL Plavo Ulje za vožnju u normalnim temperaturnim uslovima, posebne formule specijalno napravljene za korišćenje u SCOTTOILER sistemima za automatsko podmazivanje. •...

DDMOTO.RS

SCOTTOIL Crveno Ulje posebno je dizajnirano za toplije klimatske uslove, posebne formule specijalno napravljene za korišćenje u SCOTTOILER sistemima za automatsko...

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• prisutan, 1367 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Prodaju li oni i sistem za podmazivanje? Računam da da, kad i ulje prodaju!?

Upss ispravka, imaju sad sam vidio, na stranici, moram to malo proučiti!? Vidim set za zeleno ulje, ono, ovo.. 

Promenio član mali_zmaj

• U prolazu, 87 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT Explore

Imam 2-3 boce, ne pitaj kako... :)ali kad mi bude zatrebalo, ima ga na dosta mesta, ali meni najpovoljnije preko moje firme. Kad vam bude trebalo, pitajete, a ja ću vam reći koja bi cena bila, pa ako odgovara, ja nabavim.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Mali update posle 20.000 km. Ništa specijalno se nije dešavalo, sipao gorivo i vozio. U međuvremenu je guma došla na zamenu. Gume poručene i stižu u maju.

Sa motogume.rs imamo dobre prijateljske odnose i dogovorili smo još ranije da testiramo nešto od guma. U opticaju je bio turski Anlas, Metzeler, Avon, itd.

Međutim u međuvremenu je izašao novi Anakee Adventure 2 i logično je da nakon trenutnog Anakee Adventure nastavimo sa njegovim naslednikom i vidimo šta su unapredili, pošto je ovo trenutno jako dobra guma.

Juče (1. maja) istekao je besplatan period korištenja CFMOTO RIDE aplikacije te smo i tu produžili pretplatu na godinu dana.

Zaključno sa sipanjem neposredno pred 20.000 km, tačnije na 19.905 km potrošeno je ukupno 1038,80 litara goriva, što mu u proseku dođe 5,21 litru na 100 km što je manje - više isto kao i kada smo računali na 15.000 km (tada je prosečno bilo 5,28 litara).

BJBIKERS.COM

Dugoročni test koji vršimo na CFMOTO 800MT Explore još uvek traje i tokom aprila meseca dostigli smo 20.000 km i stoga vam se javljamo sa kraćim izveštajem.

• Sviđa mi se 5

Nije vezano za 800MT Explore, ali negde i jeste. Na 21.000 km zamenjene gume, pa da kažem koju reč i utisak o Michelin Anakee Adventure.

BJBIKERS.COM

Michelin Anakee Adventure je verovatno jedna od najupotrebljivanijih "adventure" guma i to ne bez jako razloga - nudi odlične performanse u širokom radnom opsegu.

Inače, kad sam skidao točkove da nosim da se zamene gume, primetio sam da CF nije štedeo na masti kod ležajeva i semeringa. Koliko sam video, ležajevi točkova su kineski. Proverio sam ih, nakon 21.000 km su bili u redu. Semerinzi takođe, nisu ispucali ili slično.

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

• Drug član, 2322 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Kada smo kod guma, zamenih i ja juce na svom Touring-u fabricke Maxxis posle 17000km

Hvalio sam ih i stvarno su se super ponasale po asfaltu, nijednom me nisu dovele u neku neprijatnu situaciju, nisu se cak ni potrosile nesto preterano, ali je izletelo nekoliko cvoruga na prednjoj i gomila ispucalih zica sa svih strana.

Nije bilo udarca, rupe, ivicnjaka. Na drugoj slici se vide zice kako vire, i tako skoro sa svih strana.
zasto se to desilo pojma nemam, kao da je neka fabricka greska.

Zadnja je bila ok ali sam preventivno i nju zamenio.

IMG_3093.jpeg

IMG_3094.jpeg

Promenio član Sharky - Alex
  • Sviđa mi se 2
  • Zbunjen 2

• Integrisan, 9820 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Žičano jezgro ti je ispucalo unutar gume, otud klobuk ili više njih, otud u vožnji može guma pući.

Klobuk može nastati iz tri razloga.

Prvi je kad se točkom udari u rupu, drugi razlog je kad se vozi na felni (bušne guma na drumu pa samo do vulkanizera da stigne) te u oba slučaja dodje do oštećenja žičanog jezgra.

Treći razlog je loš kvalitet gume od strane fabrike.

• Hvala 1

Pre 13 sati, Sharky - Alex je napisao:

Kada smo kod guma, zamenih i ja juce na svom Touring-u fabricke Maxxis posle 17000km

Hvalio sam ih i stvarno su se super ponasale po asfaltu, nijednom me nisu dovele u neku neprijatnu situaciju, nisu se cak ni potrosile nesto preterano, ali je izletelo nekoliko cvoruga na prednjoj i gomila ispucalih zica sa svih strana.

Nije bilo udarca, rupe, ivicnjaka. Na drugoj slici se vide zice kako vire, i tako skoro sa svih strana.
zasto se to desilo pojma nemam, kao da je neka fabricka greska.

Zadnja je bila ok ali sam preventivno i nju zamenio.

IMG_3093.jpeg

IMG_3094.jpeg

Nemoj me držati za reč, ali mislim da je bio neki opoziv za neke gume u CF-u. Sad da li za 800MT ili neki drugi ne znam, ali pozovi i pitaj. 

• Hvala 1

• Drug član, 2322 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Mislim da je bio opoziv za CST gume a za maxxis nije. 
Nema veze, uzeh metzeler tourance next 2, to sam uspeo da iskopam da neko ima na stanju.

Htedoh Bridgestone a41 ili T32/33 ali nema ih niko na stanju a sutra se ide za rumuniju

• Ne silazi, 3903 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

Ne znam kakve su nove SCT, ali ove što sam skinuo sa skutera 4-5 godina stare (tako da ne možemo pričati kakve su kao nove) su ubedljivo najgore gume koje sam ikada imao na motoru. 

Ne mogu da se setim dal je CRF300 došao sa CST, ono je bilo ok, ništa sjajno ali ni katastrofa. 

CST je okej, što kažeš, ništa sjajno, ali radi posao.

Maxis je solidna guma drži okej, a i kad je na granici da pusti baš lepo javlja.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja