misaaa 5 Napisano Octobar 27 (promenjeno) U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cao, kakva su vam iskustva sa motobruderom, tacnije sa njegovim stage tuningom i time, imam mt07 i uradio bi ovo na njemu Promenio Octobar 27 član misaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3089 Napisano Octobar 28 Drug član, 2295 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prošli motor radio kod njih svaka preporuka. Pogotovo što se te Yamahe klokuju kao lude. Imaju dobre mape za njih... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5319 Napisano Octobar 28 (promenjeno) Ne silazi, 4774 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Samo što bih uvek izbegao pops and bangs. To je nešto što svi izbegavaju, jer nije dobro. Postoji X senzora i mapiranje da se izbegne Pops and bangs kao nepovoljna pojava jer može doći do pregoravanja izduvnih ventila. Drugo što mi se ne sviđa kod moto brudera je ono "podešavanje" ogibljenja, gde na prvom snimku pokaže kako motor odskače, a prilično sam ubeđen da raspusti sve ventile pre snimanja. Vozio sam dobar deo tih motora što snimi i to nove motore i odmah da kažem da se serijski ne ponaša tako ogibljenje. Što se mapa tiče, koliko mi je poznato, mape kupuje od nekog Šveđanina i one rade okej. Promenio Octobar 28 član Jovan Ristic 5 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1221 Napisano Octobar 28 Zainteresovan, 510 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Složio bih se oko snimaka ogibljenja. Deluje neuverljivo. Ko želi da bude uverljiv, nabavi tehničku opremu kojom meri fizičke karakteristike, i to je transparentna priča. Ovo "klackanje" rukama...ne uliva poverenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 227 Napisano Octobar 28 Svrati ponekad, 129 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Vešanje nema bolje nego kad podesiš sam i onda odmah testiranje pa ponovo podešavanje. Mape bi trebalo da su od swedenfastbikez. 22 minutes ago, Jovan Ristic said: Samo što bih uvek izbegao pops and bangs. To je nešto što svi izbegavaju, jer nije dobro. Postoji X senzora i mapiranje da se izbegne Pops and bangs kao nepovoljna pojava jer može doći do pregoravanja izduvnih ventila. Drugo što mi se ne sviđa kod moto brudera je ono "podešavanje" ogibljenja, gde na prvom snimku pokaže kako motor odskače, a prilično sam ubeđen da raspusti sve ventile pre snimanja. Vozio sam dobar deo tih motora što snimi i to nove motore i odmah da kažem da se serijski ne ponaša tako ogibljenje. Što se mapa tiče, koliko mi je poznato, mape kupuje od nekog Šveđanina i one rade okej. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 583 Napisano Octobar 28 (promenjeno) Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nista radio kod njih ali sam planirao - ali ne ulivaju poverenje. Uglavnom su hteli da skinu katalizator uz mapu, a dosta su i skupi. Mene je najvise interesovalo peglanje trzanja EFi ubrizgavanja. Uopste mi ne odgovaraju na detalje koje sam ih pitao. A ni ne mere snagu, tako da nemate pojma sta je uradjeno. Za merenje snage ovo su rekli "nije merodavno svaki put pokazuje drugacije. Tako da smo odustali od kupovine (na dyno misle)" svasta, da dyno nije merodavan . Moguce da su im mape ok, ali opet. Ima li jos neko u okolini? Promenio Octobar 28 član Blackened 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5319 Napisano Octobar 28 Ne silazi, 4774 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, ni ja nemam poverenja u njih. Jer to šamaranje sa brojevima mi je hit. Negde sam čuo da tvrde da MT07 uz neki stage dobije 7-8 KS više. Da je tako, Yamaha bi ih lično povela da tjuniraju R7, jer za to povećanje snage od 7-8 KS moraš da radiš airbox, mapu, izduvni sistem, i to je minimum minimuma. Plus niko nema dokaz da ej za toliko povećanja snaga. A kad čujem "ugradimo i da puca na auspuh" digne mi se kosa na glavi. 2 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3089 Napisano Octobar 28 Drug član, 2295 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Jovan Ristic je napisao: Vidi, ni ja nemam poverenja u njih. Jer to šamaranje sa brojevima mi je hit. Negde sam čuo da tvrde da MT07 uz neki stage dobije 7-8 KS više. Da je tako, Yamaha bi ih lično povela da tjuniraju R7, jer za to povećanje snage od 7-8 KS moraš da radiš airbox, mapu, izduvni sistem, i to je minimum minimuma. Plus niko nema dokaz da ej za toliko povećanja snaga. A kad čujem "ugradimo i da puca na auspuh" digne mi se kosa na glavi. To mapiranje je više da se postigne veća responzivnost na gasu kao i onaj ubogi lag ili cim pri puštanju gasa. Ja sam moj TRK radio kod njih...bez ikakvih merenja i trica. Mapa i dekatalizacija su mi doneli zaista bolji odziv na gasu, lakše međuubrzanje, bolje su rešili hlađenje sa podešavanjem senzora, nisam imao missfire koji se često dešavao usled fabričke mape i euro normi. Definitivno je bilo razlike pre i posle...realno nisam gledao na snagu jer mi to nije bio cilj obzirom na 500cc ali u globalu dosta bolje, makar što se mog utiska tiče. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1189 Napisano Octobar 28 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan McM racing iz temerina ima valjak koliko me secanje sluzi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5319 Napisano Octobar 28 Ne silazi, 4774 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Rider000 je napisao: McM racing iz temerina ima valjak koliko me secanje sluzi... Da, oni to rade kako treba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 583 Napisano Octobar 28 (promenjeno) Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan E da, dobro si me podsetio. Tamo sam davno jednom sredjivao Transalpa XL600V, i majstor se ponudio da nasteluje karburator, pa je merena snaga pre/posle. Bio je lep dobitak kroz ceo opseg, bas dobro isao motor posle. Veoma pozitivno iskustvo sa tim majstorem. Sada ne znam jel radi mape za aktuenle modele. Raspitacu se. EDIT Odgovorili su mi, rade merenje 50e, ali ne rade chip tuning za novije motore. Promenio Octobar 28 član Blackened 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3089 Napisano Octobar 28 Drug član, 2295 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Blackened je napisao: E da, dobro si me podsetio. Tamo sam davno jednom sredjivao Transalpa XL600V, i majstor se ponudio da nasteluje karburator, pa je merena snaga pre/posle. Bio je lep dobitak kroz ceo opseg, bas dobro isao motor posle. Veoma pozitivno iskustvo sa tim majstorem. Sada ne znam jel radi mape za aktuenle modele. Raspitacu se. EDIT Odgovorili su mi, rade merenje 50e, ali ne rade chip tuning za novije motore. Eto rešenja...bruder ti uradi mapu a ovi drugi mere...taman napraviš nezavisni test...sa svojim novcem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 583 Napisano Octobar 28 (promenjeno) Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Da da , platim i merenje i mapu i ja da garantujem da ce biti kako treba? ovi se vise oslanjaju na skidanje katalizatora nego na mapiranje, i to peglanje trzanja, pitanje jel rese... 450e bese mapa. Promenio Octobar 28 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3089 Napisano Octobar 28 Drug član, 2295 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, Blackened je napisao: , i to peglanje trzanja, pitanje jel rese... 450e bese mapa. Pa rekoh da se rešava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 43 Napisano Octobar 28 U prolazu, 32 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi njega izbegavao. Pratio sam jedno vreme Shone NKT kanal i tamo sam saznao za moto brudera. Toliko "konjskih snaga" doda preko njegovog tuninga da mu u WSBK zavide. I sam način pokazivanja kako je naštelovao ogibljenje mi je smešan. Shone NKT nije ništa bolji. Glumi nekog profesionalnog vozača i uči druge kako da vozi a u jednoj vožnji sa Shone San-om je 5x zamalo ispravio krivinu. Sreća njegova da nisu imala kola u susret. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3089 Napisano Octobar 28 Drug član, 2295 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Dušan PN je napisao: Ja bi njega izbegavao. Pratio sam jedno vreme Shone NKT kanal i tamo sam saznao za moto brudera. Toliko "konjskih snaga" doda preko njegovog tuninga da mu u WSBK zavide. I sam način pokazivanja kako je naštelovao ogibljenje mi je smešan. Shone NKT nije ništa bolji. Glumi nekog profesionalnog vozača i uči druge kako da vozi a u jednoj vožnji sa Shone San-om je 5x zamalo ispravio krivinu. Sreća njegova da nisu imala kola u susret. Ako ti je šone san reper za bilo šta na dva točka onda batali celu priču 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 43 Napisano Octobar 28 U prolazu, 32 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, mick je napisao: Ako ti je šone san reper za bilo šta na dva točka onda batali celu priču Nigde to nisam rekao a ni napisao ako me sećanje dobro služi još uvek. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3089 Napisano Octobar 28 Drug član, 2295 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan To ja laički zaključujem iz tvog posta...inače matori bruder je lik koji iza sebe ima dosta godina na stazama za autotrke i nije mu stran tuning a to što stigne do nas kao neki internet kontent ne bih uzimao zdravo za gotovo...samo lični primer sve ostalo nix. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 583 Napisano Octobar 28 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, mick said: Pa rekoh da se rešava... Tebi je izbio katalizator, sto je protivzakonito :). Pitao bas konkretno to oko trzanja, nije znao da mi kaze jel se to resava i kako itd. Na osnovu komentara za dyno deluje da se ili ne razumeju ili ih ne zanima - pa je vise samo trgovina, ubace neciju mapu i kraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 43 Napisano Octobar 28 U prolazu, 32 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, mick je napisao: Ako sam lepo shvatio. Jedan npr Versys 650 iz salona izlazi sa lošom mapom goriva, sa lošom mapom paljenja. Sa limiterima snage, brzina i maksimalne brzine. Sa klapnom gasa koja se ne otvara 100% Sa nemirnim i nestabilnim radom u leru. Mene zanima zašto fabrika ne može da napravi tako dobru mapu nego mora da se ide kod moto brudera npr? Da li ih euro norme stvarno toliko ograničavaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3089 Napisano Octobar 28 Drug član, 2295 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Dušan PN je napisao: Mene zanima zašto fabrika ne može da napravi tako dobru mapu nego mora da se ide kod moto brudera npr? Da li ih euro norme stvarno toliko ograničavaju? Pravi sagovornik za tu temu ti je @Jovan Ristic ako ima vremena neka pojasni celu priču. Što se mene tiče...jeste euro norme prilično uništavaju dvotočkaše. pre 17 minuta, Blackened je napisao: Tebi je izbio katalizator, sto je protivzakonito :). Pitao bas konkretno to oko trzanja, nije znao da mi kaze jel se to resava i kako itd. Na osnovu komentara za dyno deluje da se ili ne razumeju ili ih ne zanima - pa je vise samo trgovina, ubace neciju mapu i kraj. Pazi...nakon dekatalizacije i ponovnog mapiranja ja sam prošao tehniki sa merenjem izduvnih gasova i legalno prošao...pitanje je koji je deo ''više'' zakonit ili protivzakonit. A dok o tome razmišljmamo...meni lično nije jasna svrha katalizatora kad recimo kod automobila imaš regeneraciju koja je u stvari praktično nasilno istovaranje napolje nakupljenih čestica iz motora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 583 Napisano Octobar 28 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Kako ti nije jasna svrha, drasticno smanjuje stetne gasove, oko 90%, i miris takodje - Ja sam probao bez katalizatora i kola kada sam tjunirao, i to pri ozbiljnom povecanju snage od 2.5x od fabricke, ali to toliko smrdi da nije normalno, mnogo zagadjuje bez katalizatora i ne mislim globalno, vec okolini je problem. Jos olovno gorivo da koristis, i za dozitnu robiju si Postoje visokoprotocni katalizatori, i sve ok, i velika snaga i ne zagadjujes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 43 Napisano Octobar 28 U prolazu, 32 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Blackened je napisao: Kako ti nije jasna svrha, drasticno smanjuje stetne gasove, oko 90%, i miris takodje - Ja sam probao bez katalizatora i kola kada sam tjunirao, i to pri ozbiljnom povecanju snage od 2.5x od fabricke, ali to toliko smrdi da nije normalno, mnogo zagadjuje bez katalizatora i ne mislim globalno, vec okolini je problem. Jos olovno gorivo da koristis, i za dozitnu robiju si Postoje visokoprotocni katalizatori, i sve ok, i velika snaga i ne zagadjujes. Vrv zato kad prođu stariji motori (CBR 900RR, R1 99, Diversion 600 itd..) osetim miris benzina dok na noviji ne? Do koje godine nije fabrika bila previše ograničena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 227 Napisano Octobar 28 Svrati ponekad, 129 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Katalizatori i EU norme apsolutno ograničavaju snagu koja može da se izvuče, na niskim obrtajima svi novi motori imaju trzanja jer su smeše tako siromašne da to nije normalno. Fabrika može da uradi bolju mapu, više konja, više obrtnog, ali ne sme jer neće moći da prodaje motore u Evropi posle. A što se tiče zagađenja, Taylor Swift je u 2022. godini zagadila planetu 1000 puta više nego običan evropljanin smrtnik. I to je samo jedna osoba u nizu sa mlaznjacima, a gde su fabrike bez filtera i ostali, mnogo veći zagađivači su i oni 20 godina stari dizeli što puše i plavo i belo i crno. Sve se svodi na lični izbor. Hoćeš da zagađuješ ili ne? Smeta smrad ili ne? Mada, kada je mapa dobra, vrlo malo bi trebalo da se oseća, nije kao kod karburatora pa nalije litar goriva u cilindar. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6308 Napisano Octobar 28 Enduraš, 6363 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Garaza mi je u podrumu, pa kad god hocu da se vozim moram dole da upalim motor i izvezem ga uzbrdo. Dok sam imao katalizator apsolutno nista se nije osećalo, kad sam zamenio fabrički top i stavio bez katalizatora, itekako se oseća. Motor je sa ubrizgavanjem euro 5. Pritom nije menjana mapa, samo top. Tako da katalizator sigurno radi ono cemu je namenjen 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...