Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM 125 - 10V

Recommended Posts

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Odradio kompletan servis, vidio sam da bolje prihvata gas (valjda mu prija ulje) danas posao do Kotora, i uz pomoc nizbrdice i dobrog zaleta kazaljka brzinomjera dosla do 110 km/h sto je maksimum maksimuma za ovakvu masinu.

Mogu reci da uopste ne izgleda sigurno i stabilno pri toj brzini.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08
Aj brate tu ti nesto nestima da ide 85km/h ja sam polagao na tom cudu.

kad sam ga malo stisnuo isao je 80km/h u trecoj brzini na nekih 9/10 hiljada obrtaja pa ti gledaj pored toga imao je oko 100km u sebi bio je glanc nov.

To mi je jako cudno..Varadero 125 ima 15 KS i ide 120 kad je na nekih 12000,a to je 1000 rpm u crvenom..A tek cetvrtom moze da dogura do 80,90..

Aprilia RS 125 ide 160 petom brzinom kad je uklucen power valve i kad je otvorena,pa onda ne znam koliko bi isla trecom.. ali to je otprilike negde kao i ovo cudo.

Ne verujem da qinqui ide toliko.

Da razjasnim neke nedoumice. Krenimo redom.

Po instrumentima je ovako:

Obrtomjer do 11.000 o/min., crveno na 10.000 o/min.

Brzinomjer izgraviran do 140 km/h :?

Po instrumentima prije servisa jedva je dolazio do 9.000 o/min.

Sada se bez problema zakuca u 10.000 o/min (ovo mislim u voznji, a ne na turiranje u mjestu).

Kada prebacujem u veci stupanj tu izmedju 9.000 i 10.000 o/min. a put je ravan (nema uspona ili nizbrdice) kazaljka dodirne brojku od 100 km/h, ali je ne predje. (pored Tivatskog aerodroma)

kazaljka obrtomjera je na nekih 8.500 o/min.

Ovo 110 km/h po brzinomjeru sam napravio na putu prema Kotoru.

Kada se spustas niz Trojicu ima jedan dugacak pravac sa poprilicnom nizbrdicom.

Kazaljka obrtomjera je bila blizu crvenog polja (10.000 o/min.) i zato sam rekao da je ta brzina maksimum koji se moze izvuci iz Qingqija.

Realno:

Vjerujem da je brzina manja, da za sve brzine preko 80 km/h brzinomjer drasticno laze. Inace izmedju 70 km/h i 90 km/h kazaljka brzinomjera uvjek vibrira.

Dakle, sve sto sam rekao je bilo po Qingqijevim istrumentima, fabricki tockovi i gume, tako da je sve to bazdareno za te dimenzije.

Kada uporedjujes Varadero 125 i Qingqi 125 ispada da je realno ovo sto sam napisao.

Sa Apriliom nema smisla porediti, to je sportski dvotaktas koji je po performasama svjetlosnu godinu ispred Qingqija.

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Uporedio sam ga s Apriliom jer ona ima performanse koje je naveo Aarnold..mislim daleko od toga da ne znam kako ide 4T 125 i 2T :D..

U poredjenju s Varaderom sasvim realno..

Ali da trecom ide 80,90 cisto sumnjam..

Slazem se s tobom.

• Svrati ponekad, 161 postova

Ma sto se tice kineza kao sto svi znamo da oni imaju jeftinu radnu snagu!!!Znate sta ocu da kazem...Licno ja sam imao scooter sia moto 100cc i vozio sam ga od 2001 god do prije 3-4 mjeseca kad sam ga prodao. Sa njim sam prosao 17000km i ni jedan ozbiljan kvar nisam imao na njemu da sam morao da trazim majstora. Jedini kvar mi je bio sto se pokidala sajla od gasa i sto mi je zacepio karburator zbog moje nepaznje, mislim nisam ga palio 5-6 mjeseci a rezervoar pun goriva. To je moje iskustvo sto se tice kineza. A ti covek sto prodajes ako ga jos uvijek prodajes posalji mi na mail par slika, da li je padano sa njim, km koju je presao, da li je registrovan i sve to sto bi i ti pitao kada bi kupovao motor. Ja sam iz cg pa mi ne bi bio problem da dodjem do bd da ga pogledam pa ako mi se svidi i kupim ga ;)

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

Jel zna mozda neko koliko se u Srbiji krecu cene novog Qingqi 125 ccm motora? Polazem na njemu i zadovoljan sam sa motorom.

Posto sam totalni pocetnik mislim da mi veci motor netreba a hteo bih da kupim nekog jeftinijeg kineza. Cuo sam da se krecu oko 800 do 1000 evra.

Ako neko zna please help! :) Moze i polovan ako neko zna nekoga ko prodaje, a moze i Keeway.

Hvala!

• Zainteresovan, 925 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Jel zna mozda neko koliko se u Srbiji krecu cene novog Qingqi 125 ccm motora? Polazem na njemu i zadovoljan sam sa motorom.

Posto sam totalni pocetnik mislim da mi veci motor netreba a hteo bih da kupim nekog jeftinijeg kineza. Cuo sam da se krecu oko 800 do 1000 evra.

Ako neko zna please help! :) Moze i polovan ako neko zna nekoga ko prodaje, a moze i Keeway.

Hvala!

Konkretno taj model kosta 990 evra a prodaje ga firma iz Novog Sada (link dole). Ja sam isto polagao na tom motoru i mislim da je dosta solidan za moto pocetnika.

http://www.qingqi.co.yu

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

kineski skuter, 150ccm i 12.5 ks koji sam ja vozio je ishao 120km/h kad zalegnesh izvuche i 130 ali je tad u crvenom...

mogu samo da kazhem da je fenomenalno ishao do 90 posle malo razvlachi do 120km/h ali nije strashno...

skuter je onaj veliki R6 i da napomenem kad sam ga kupovao probao sam 3-4 ista i ovaj moj je najbolje ishao i chak jedan od njih nije mogao ni punih 100km/h da izvuche...

Posto ima interesovanja za ovaj motocikl evo da dodam u ovoj temi i spisak kvarova koji su me zadesili sa ovim kinezom (na predjenih 9.000 km)

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=5551.0

takodje, uporedih ga i sa Yamahom YBR

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_content&task=view&id=178&Itemid=38

Izgleda da je ovaj moj bivsi motocikl kao model otisao u istoriju.

naslijednik uopste ne izgleda lose, drugaciji dizajn oplata (moderniji  :o ),

naprijed dupli diskovi i upsade-down viljuska, nazad disk, gume izdasnijih dimenzija...

qm125-2d.jpg

Cjena? ostala slicna, odnosno 1.300 eura.

Da, sada se zove QM 125 - 2D

• Drug član, 2265 postova

Ovo je model koji je bio (i jos uvek je) aktuelan za 2008. Takodje postoji i verzija od 200ccm koji nije bila aktuelna na nasem trzistu, za 2009 cemo jos videti. Takodje pojavljuje se novi model sa vetrobranom slican ovom i u verziji od 250ccm.

Inace, na ovom modelu su ispravljene mane proslog modela.

Dakle, prednja viljuska je bila previse meka, a prednja kocnica bez bilo kakvih povratnih informacija, pa se vrlo lako dogodi da sasvim slucajno zabodete sirenu do prednjeg blatobrana, tako da iako izuzetno lagan i korektan za pocetnike, moze da bude i vrlo opasan. (ne znam kako je na Yamahi i da li pati od istih problema)

Osim toga motor je vrlo nestabilan pri vecim brzinama i gume  jako lako popustaju i desava se da zaleluja bilo prednjim ili zadnjim tockom. Ovo je bi takodje trebalo da je stvar proslosti jer su gume znatno vecih dimenzija i ozbiljnije sare.

Osim toga kvalitet izrade mi se cini dosta bolji, i obzirom na poboljsanja u potpunosti opravdava visu cenu.

Maksimalna brzina koju sam dostigao na ovom motoru je nesto malo ispod 100kmh, ali da bi se dostigla ta brzina za neko normalnije vreme potrebno je koristiti 4-ti stepen prenosa, jer se u petoj stice utisak da jedva dostigne i 80kmh, a cetvrtom stize skoro do maksimalne 4-5kmh nize.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja