Kriza 0 Napisano Septembar 19 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, da li je moguće da karbonska kaciga spadne sa motora i pukne kao ledenica? Zna li neko da li je ovo normalno za karbon i šta da se uradi sa kacigom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6024 Napisano Septembar 19 Drug član, 4131 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Nema joj spasa.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kriza 0 Napisano Septembar 19 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan E svašta. Kaciga je jako skupa i da ovako završi na gluposti. Pukla je možda oko 2 cm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kriza 0 Napisano Septembar 19 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Septembar 19 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Karbon izuzetno savitljiv ali na udar katastrofa. Zato karbonske biciklove treba izbegavati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Septembar 19 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Brate, ne postoji nista bolje od karbona za bicikle. Za kacige ne znam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
h0use 270 Napisano Septembar 20 Svrati ponekad, 139 postova Motocikl: KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidi se lepo, ako je ovo napukla samo farba, namaži lak za nokte i vozi. Ako je pukao karbon, ta kaciga je za kantu jer više nema svoju strukturu u slučaju udarca, odradila je svoje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3086 Napisano Septembar 20 Drug član, 1058 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da..napravljena za jedan jedini pad, i tad da "upije" odnosno rasprši udar, usled čega dolazi do velikih deformacija, da što manje sile se prenese na glavu..Mada moguće da se jednostavno tako potrefio ugao, kao telefon hiljadu puta padne sa metar i ništa, jednom bukvalno sa par cm i frsne ekran.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9537 Napisano Septembar 20 Drug član, 1010 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Meni je neverovatno da karbon može da pukne od pada same kacige. Ako bi pucao tako lako pri stvarnom padu bi se raspala više od obične.Ali opet ne želim nikome da delim savete u vezi zaštitne opreme. Sent from my M2006C3MII using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3100 Napisano Septembar 20 Drug član, 2304 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, Kriza je napisao: Ljudi, da li je moguće da karbonska kaciga spadne sa motora i pukne kao ledenica? Zna li neko da li je ovo normalno za karbon i šta da se uradi sa kacigom? Na toj kacigi je pukao rekao bih zaštitni sloj farbe/plastike. Karbon je čitav...iskreno ne znam kako se karbon ponaša pri padu i da li može nakon toga da se koristi obzirom da je za klasične moto kacige pravilo jedan pad ćao pošto je nastala određena sila koja je apsorbovana od strane kacige. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksuzuki 650sv 626 Napisano Septembar 20 Zainteresovan, 507 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: suzuki sv 650 s,kawasaki z750,honda nsr 125 f2,cf450atv Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ima tako puknutu i mozda i jace i bila je cela samo je lak otpao nisam je koristio ali sam gledao dali je pukla nosam video razliku sem sto nije imala boje nisam nasao neke pukotine itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1488 Napisano Septembar 20 Drug član, 571 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, mick je napisao: Na toj kacigi je pukao rekao bih zaštitni sloj farbe/plastike. Karbon je čitav...iskreno ne znam kako se karbon ponaša pri padu i da li može nakon toga da se koristi obzirom da je za klasične moto kacige pravilo jedan pad ćao pošto je nastala određena sila koja je apsorbovana od strane kacige. Pad dok je tikva u njoj. Sama školjka može podnijeti još, ali je uložak kompresovan i ne radi kako treba. Jedan pad kacige sa motora ne bi trebalo da bude problem, mislim da na YT ima video od F9 na tu temu. Ovde ovo baš ružno izgleda, to bi trebalo da pogleda neko ko se razumije u karbon. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...