Rade koenig 1052 Napisano Septembar 9 (promenjeno) Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Cao drugari, da pocnem izpocetka. Kupih transalp 650 2007 godiste pre 2 meseca kako sam ga kupio sa malim problemima i potrebom za odrzavanjem koju isti nije dobio u startu me je kostao jos 300eur plus registracija gume itd.. uglavnom on je sad u dobrom stanju ali ja nisam, u kom smislu se sigurno pitate. Nekako me je tu smorio i izgubio sam zelju i volju za njim. put do crne gore bio do pola top a onda bez jednog cilindra do tamo i nazad je bio katastrofa put je trajao oko 14 sati do Beograda. Karburator prelivao veliku kolicinu goriva u jedan cilindar i trosio je oko 10l. Kako sam pre njega vozio ajmo reci jace motore i sa 4 cilindra, prelazak na dva je za mene bio sok zbog raznoraznih zvukova i putne brzine koja se sa 140 -150 spustila na 100 do 110km/h. lanac se cuje, motor se cuje auspuh se cuje i sa fabrickim vizirom je tu i vetar i to lep. Stavio sam ga na oglas i resio da ga se resim za smesne pare, izgubio bih dosta. Onda se pojavila moja savest koja mi je rekle ne seri majmune i daj mu jos jednu sansu. Kako sam popravio sam sve sto je bilo problem za svaki slucaj svecice itd. Ipak i pored pljuvanja sopstvenog motora na oglasu bjb niko me nije podrzao konkretno u tome sto govori da jako gresim i tako resih da odbijem 345 ponuda koje sam imao u 4-5 sati od kad sam ga zakacio na oglas i da ga privremeno deaktiviram i dam ovom tzv magaretu jos jednu sansu. Ta sansa se ogleda u putu koji ce se desiti sad u cetvrtak ujutru kada cu poci sa njim od Beograda do Foce, tacnije konjicki klub Velenic ,toplo porucujem destinaciju svima sa enduro motorima jer je neverovatna. Od foce vas ceka los put i vodene prepreke do etno sela u trajanju 40-50km. Ali zato na kraju vas ceka raj na zemlji. Bio sam vise puta kako sam, tako i sa porodicom ali djipom, mozda moze i sa nekim malo visim autom da se izadje sve dok nema snega... Tako da sam resio da ovde okacim od cetvrtka slike i put kako stici kao i sve sto lepo moze da se vidi usput. Osim ukoliko me magare opet izda pa ga zapalim na pola puta i vratim se kuci peske... Ali aj da verujem forumasima da se to nece desiti jer je to motor koji gazi sve... Onda ostaje da od cetvrtka pratite desavanja i da li cu odustati ipak od Transalpa ili ce mi uci pod kozu kao mnogima na ovom forumu. Promenio Septembar 9 član Rade koenig Greska u modelu motocikla 16 2 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1824 Napisano Septembar 10 Zainteresovan, 372 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pravda za Transalp! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Septembar 10 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Hehehehehehe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10462 Napisano Septembar 10 Hronični Motociklopata, 7313 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Bez uvrede, ali nije Trandža kriva za to što je nestručni ljudi "popravljaju" , to je dokazano dobar motor, čekamo rasplet 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12514 Napisano Septembar 10 Ne silazi, 7319 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan TransAlp je legendaran motocikl. Nije retkost da ga je i policija u nekim država koristila. Pa i oni prvi modeli od 600 kubika se još uvek kotrljaju putevima. Ajd sad, ne koči, ne skreče ne juri po današnjim standardima ali uskoro će 40 godina kako su ti motocikli na drumu. Ljudi moji, ČETRDESET GODINA. Ja sam siguran da će se voziti i za POLA VEKA. Pa sad vi uporedite šta se danas i kako kvari u odnosu na te starije motocikle. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
waterman 170 Napisano Septembar 10 Svrati ponekad, 176 postova Motocikl: Yamaha xj 900 S Prijavi odgovor kao problematičan Prvi put čujem za ovaj motor ovako nešto loše . Imao sam onog transalpa 600 četiri godine i nikakav kvar , čak ni svećice nisam menjao. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tifoso 14 Napisano Septembar 11 U prolazu, 48 postova Lokacija: Сингидунум Motocikl: HONDA XL 650 V TRANSALP Prijavi odgovor kao problematičan Драго ми је што повлачиш речи са друге теме и одустајеш од продаје након повратка у престоницу колега. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 593 Napisano Septembar 11 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam imao takve avanture sa Transalpom XL600V neposredno posle kupovine. Na prvom duzem putu za Grcku: - Crkao CDI pri povratku na pola puta, palio/gasio se cesto i povremena voznja na jednom cilindru - Pukla sajla kvacila (voznja bez kvacila 100km, sa par zaustavljanja) - Crkla sajla sata (brzinometar) A kasnije posle 2god - Vrhunac, prednja unutrasnja guma otisla pri vecom brzini, kliznula felna samo u stranu i pao. Ali sve se to resilo, ipak je stariji motor. Imao osecaj da sam jedno sa motorom, koliko je udoban i komforan i sposoban za sve. Pomislim kako bi bilo dobro da ima isti takav samo da je skroz nov i da ima tubless gume. Mozda XL750 ispuni to kasnije. ili RR CB500X. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6005 Napisano Septembar 11 Drug član, 3008 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ti stvarno sve to, osim CDI računaš u kvarove? To je neodržavanje, nije motor kriv. Guma se dešava i kad se vraćaš od vulkanizera. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Septembar 11 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Video oglas i rekoh, nije moguce da je vec uspeo da proda. I treba mu dati sansu, bice to dobar motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Septembar 12 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Lose vreme u foci ucinilo je da odlozim put. Neka teme svakako cu ici pa cu je azurirati. E SAD ONO STO SVE ZANIMA ODLUCIO SAM DA SE NE RASTAJEM OD TRANSALPA I DA MU DAM SANSU. PONUDE SU BILE OD BAS DOBRIH DO 1000L RAKIJE. UKUPNO OKO 45 PONUDA AKO SAM DOBRO BROJAO Imam motor koji je ok i trazen najmladja 650tica uvek na oglasu jer je 2007 godiste. Pa da pocnemo putesestvije ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 260 Napisano Septembar 12 Fat and furios, 592 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan Dobra odluka, čekamo utiske sa puta 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1140 Napisano Septembar 12 Zainteresovan, 574 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio 650, proputovao Hr, BiH, Reli Makedonija, Reli BJB Srbija...kad bi mi neko ponudio put oko sveta i da biram motocikl za taj put to bi sigurno bio Transalp 650! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 593 Napisano Septembar 12 (promenjeno) Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, misa-pei said: Ti stvarno sve to, osim CDI računaš u kvarove? To je neodržavanje, nije motor kriv. Guma se dešava i kad se vraćaš od vulkanizera. Ne znam sta si hteo da kazes komentarom, nema nekog smisla. Polovni stariji motor, uvek ima vece sanse da se nesto desi, sitnice, samo sam naveo slicno iskustvo. Promenio Septembar 12 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...