Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Tracer 7GT 2024

Recommended Posts

  • Ne silazi, 4697 postova
  • Lokacija: Srbija, Padej
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Vidim da nema tema za novije Tracer 7 verzije, doduše nema ni neke velike razlike u odnosu na prethodne generacije. Tako da ako neko od admina smatra da treba da se prebaci u Tracer 7 temu, neka se to slobodno uradi.

 

Na testu smo imali Tracer 7GT. Od trenutno aktuelnih i popuralnih motocikala iz Yamaha ponude, Tracer 7 je nedostajao u našoj zbirci testova. Pre nego što krenete sa čitanjem testa, par  reči ukratko.

 

Agregat standardno odličan. Vozio sam se sa saputnicom, nešto stvari u koferima, vuče sasvim solidno u svim brzinama, održava brzinu od 130 km/h bez problema, dovoljno snage za preticanja, mala potrošnja (prosek oko 5,3 litre, na auto putu 5,8 litara, na međugradskim putevima oko ili ispod 5 litara). Vibracija nešto malo, uglavnom na jačim ubrzanjima.
 

Razlika u odnosu na standardni Tracer 7 je što Tracer 7GT ima kvik šifter.

 

Iznenađujuće upravljiv. Iako ima teleskopsku prednju viljušku (sa podešavanjem) prilično je stabilan i čvrst, a upija neravnine sasvim lepo. Meni sa suvozačem nisu bila potrebna skoro nikakva podešavanja. Jedina zamerka je što bi zadnji amortizer mogao imati "remote adjuster" zadnjeg amortizera, jer je ipak reč o turing motociklu sa koferima, opterećenje se često menja te ima potrebe za promenom podešavanja predopterećenja opruge.

 

Mesta na motoru ima sasvim dovoljno iako nije nešto gabaritno velik. Vozač i suvozač se lako smeste. Položaj sedenja sasvim okej, opušten, uspravan. Sedište je dodatno poboljšano u odnosu na običan Tracer 7, ali smatram da bi moglo biti udobnije i da su se mogli ugledati na sedište na Tracer 9GT+ koje je besprekorno.

 

Kočnice dobre, sa 80 - 0 km/h se zaustavi za 21 metar. 

 

Cena 10.890 EUR, ulazi u kategoriju skupljh turing motocikala. Poredeći sa Versys 650, Strom 650, V-Strom 800, QJMOTOR SRT700, Benelli TRK702, Tracer 7GT je više sport turing. Sa cenom ulazi u kategoriju sa V-Strom 800, ali po vožnji i položaju sedenja prilično razlikuje od V-Strom 800, tako da ako se neko dvoumi, najbolje je probati oba motocikla.

 

Ko voli da čita, detaljniji tekst je na linku:

 

BJBIKERS.COM

Test je konačno je došao kada smo iz Yamahe Barel na test dobili Tracer 7GT za koji se motociklisti često odlučuju za prvi putni motocikl

 

  • Sviđa mi se 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 7 postova
  • Lokacija: BG
  • Motocikl: u potrazi

Ako je navedena cena za GT model kao sto je testiran sa ovom lepom plavom, sa kompletom kofera, QS, stitnici ruku, ne znam da li je bas skuplji... Vise ni kinezi nisu prejeftini...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 663 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Yamaha FZ6S na drumu, Suzuki GSX750F u srcu

Bio sam na test vožnji skoro i cena 7GT je 10.500 evra i to kao na nekoj akciji. Cena klot modela je 9500 isto na akciji. Ko voli opremu apsolutno je GT bolja opcija.

 

Pitao sam i za cenu opreme kada se kupuje pojedinačno kod njih malo je reći da su bolesne. Štender 300 evra, nosač zadnjeg kofera 250 evra, da ne spominjem QS, bočne kofere i ostalo... 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja