Gaz 104 Napisano Jul 4, 2024 U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Razmišljam da zamenim duge, originalne, poluge sa kraćim iz prostog razloga što ove duge, fabrčke ionako koristim samo sa dva prsta. Zanima me savet iskusnijih vozača, da li je to uopšte pametno i kakav je osećaj? Tokom vožnje uvek držim po dva prsta na obe poluge "just in case", kapiram da niko nikad ne stiska kočnicu iz sve snage pa nema ni potrebe da je sa sva 4 prsta stiskam a kvačilo takođe jer "hvata" na pola, tačno kad poluga dodirne druga dva prsta. Hvala unapred na korisnim savetima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12936 Napisano Jul 4, 2024 Ne silazi, 7418 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa sad... Ne znam kako misliš da kontrolišeš kvačilo sa ovakvim ručicama. Ja koristim sve prste na kvačilu a bez kvačila nema šanse da kontrolišem motocikl. Nije kvačilo samo da se pusti i motocikl da krene pravo. Koliko sam radio vežbi na poligonu, što sam, što na kursevima, sa ovakvom ručicom bi crkao od muke. Doduše da li ćeš ti da se mlatiš par sati na poligonu ili kroz da se probijaš kroz saobraćaj, to ti sam najbolje znaš. Za kočnicu, pojma nemam... Istina je da se koriste samo dva prsta ali na ovoj ručici skraćuješ polugu pa ćeš ta dva prsta morati više da forsiraš. Sve u svemu, meni je ovo glupost i ne bih stavljao ovo. Pogotovo ne neke jeftine. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4605 Napisano Jul 4, 2024 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Bolja je poluga kad je fabrička ručica, ja tu ništa ne bi dirala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10549 Napisano Jul 4, 2024 Hronični Motociklopata, 7341 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Jedino za šta valjaju te skraćene poluge je kad motor padne smanjene su šanse da se polome, za sve ostalo su njesra, pogotovo za kvačilo, čista fizika, smanjenjem dužine poluge moraš jačom silom da deluješ na polugu, tj sam sebi si otežao obavljanje te radnje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...