Jump to content

Moto Zajednica

YAMAHA XT600

Recommended Posts

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: KLR 650
1 hour ago, aca-pn said:

Covek verovatno misli na novu Afriku.

Imao sam skoro sve jednocilindrase iz te ere, klr600 mi je najmanje legao od svih. Ne znam kakav je 650, ali ko je konstruisao klr600 sa gomilom lanaca u masini koji se vremenom istegnu i prave probleme nije mi jasno. Zbog toga je i masina ogromna i teska, ostala japanska konkurencija je to mnogo bolje napravila. Honda je imala problem sa podmazivanjem glave, suzuki sa korpom kvacila, jrdino mi se cini da yamaha nije imala nekih specificnih problema.

Meni je KLR prvi motor tako da na srecu nisam znao koliko su drugi motori bolji na putu i laksi za voznju. Od drugih sam cuo da je razlika izmedju 600 i 650 poprilicna (650 je navodno bolji mada se stariji kunu u 600) kao sto je i razlika izmedju prve i druge generacije KLR velika. Prva generacija je imala problem sa zatezacem lanca i to je resavano sa after market delom koji ovde nazivaju doohickey - malo redizajnirani zatezac i opruga. To je kawasaki navodno resio u drugoj generaciji pa zatezac nije pucao ali se desavalo da opruga oslabi pa je lanac cesto znao da se cuje. Ja sam na mom motoru (druga generacija) odmah zamenio taj deo za svaki slucaj. KLR takodje nema regulacioni ventil vec voda stalno kruzi kroz motor i hladnjak sto je problem kada je hladno posto se motor tesko zagreje. I tu postoji aftermarket modifikacija koja se zove thermo-bob (budza sa bajpasom i ventilom). Ove dve modifikacije su zajedno kostale oko $100 dolara i ceo dan pazljivog majstorisanja. Naravno, uradio sam jos gomilu drugih prepravki - od pletenih celicnih creva za kocnice do crash barova, skid plejtova, retrovizora, hendgardova, zastita za svetla i radijator, pojacanog subframe srafa....

Yamaha T7/660 su skoro savrseni motori ali kostali su puno vise i imaju losije sediste u odnosu na KLR za duza putovanja - bar za moje dupe. 

Promenio član deacon
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja