dimac 987 40 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam ga dobro razumeo..Mislim da jesam. Zasto te cudi? Pa nije od zlata, ako je tako uopste se ne isplati da se pravi jer ce jedan kofer da izadje preko 200e. Verovatno nisi razumeo, mozda tabla 200cmx100cm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Februar 3, 2009 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan JAo moj lapsus! Da dva METRA sa METAR.. Izvinte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan JAo moj lapsus! Da dva METRA sa METAR.. Izvinte Brate, je l' verujes da si me preseko! :D Uhhh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Februar 3, 2009 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Sad nesto racunam.. Iz jedne table ispadnu dva kofera ko moja! 45x35x22... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan I dalje je dobra cena ako znas dobro napraviti. Cekam kako ce izgledati oni koje Vanja pravi, siguran sam da ce se moci uporediti i sa renomiranim proizvodjacima. Evo moje situacije. Na zalost, ja nisam imao puno vremena za razmisljanje, pa sam uglavnom koristio materijal i alate koje sam nasao u garazi/radionici i nosace koje sam dobio od D&K. Nosaci na motoru: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Dodaci na koferima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Februar 3, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan To je dobra cijena ,ja sam isti platio u NS oko 3500 din. @zakarus Za nosace moras uzeti celicne L profile i trake ,od alu nemas koristi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo se vratili , hteo sam da napravim gomilu izmena na nosacima, ali nije tako ispalo. Naprimer, nameravao sam da suzim konstrukciju na motoru za oko 6-7 cm sa obe strane, jer ceo nosac je plastificiran, pa mu toplota od auspuha ne bi smetala. Dobio bih na stabilnosti, i na aerodinamici koja je ovako itekako bila narusena tacno za toliko. Ovo znam zato sto sam na spoljasnjoj ivici kofera imao gustu traku musica sirine oko 7-8 cm. Inace, jas sam bio bas zadovoljan sa koferima. Uz nekoliko izmena, ja sam nameravao da ih ostavim za buduca putovanja. Evo, kako je to izgledalo na motoru: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Februar 3, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Joseph, bilo bi dobro napraviti kukice na poklopcima tako da tu moze da se postave vrece za spavanje i sator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam, ali na kraju nije bilo potrebe. Sator i vreca su bila odlicna potpora za ledja. Naravno, da sam imao suvozacicu, drugacije bih razmisljao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Februar 3, 2009 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Evo grube skice materijala iz jedne ploce: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Februar 3, 2009 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice kukica za kacenje satora itd, mislim da je bolje praviti ih na stranicama nego na poklopcu, jer onda kofer ne moze da sluzi kao ugodna stolicica u kampu ovako moze i dalje da se sedi na njemu Kod Alposa cak ni ne treba jer izmedju poklopca i kofera ima dovoljno mesta da se provuku pak tregeri, posto su ivice poklopca ispupcenije u odnosu na samu kutiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Februar 3, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su moji stari koferi ,ukupna sirina je oko 95cm i to je super sirina , kod postavljanja treba svakako gledati svaki centimetar ,sve ispod 100 je O.K. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan E sad, interesuje me gde naci one coskove i kopce za kofere? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Februar 3, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Kopče imaš u Uradi Sam (Novi Beograd i Ada Huja) http://www.uradi-sam.co.yu/index.html, imaš i u Kralja Petra dve prodavnice koje prodaju materijal za tapetare i tašnere, a mislim da imaju i neke vrste ćoškova. A moguće je da ima i u Merkuru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan @Zakarus Profili trebaju da su od celika,ko sto Vanja rece, jaci su i lakse se vare! Kukice na samom koferu a ne na poklopcu su jako lose resenje, jer za svako otvaranje kofera moras da raspakujes sve sto si napakovao na vrh kofera! @GS Vanja, zasto hoces da varis kofere? Cuo sam dve price, jedna je da je var aluminijuma krt, i da pri malim deformacijama lako puca, dok drugi kazu da nema frke. Varenje aluminijuma je skupo. Resenje sa L profilima mi se dopada, zato sto bukvalno svuda mozes opraviti kofer posle ostecenja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Februar 3, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan A i kvalitet vara zavisi od legure odnosno kvaliteta materijala. Ima u Dimitrija Tucovića radnja u kojoj vare sve materijale, ali tu nije samo puko varenje, već izrada koje se oni verovatno neće prihvatiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Bez varenja i sto prostije cini ovu pricu zanimljivom, jer svako, ko je malo vest, za malo novca moze da dobije jaaaaako dobre kofere! Mozzda kada bi se omotac napravio iz jednog dela, ali tu mora da se napravi radijus savijanja, pa onda postaje dno problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Februar 3, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan I moraš da imaš mašinu za savijanje lima (deda mi bio limar, pa znam ponešto). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Ma to moze da se odnese kod nekog, nije skupo, gotovo za par min Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam nesto racunao da mi gabaritna mera na Stromu bude 110, sta mislite o tome? kada sam skicirao sada stavio sam da mi sirina kofera bude 30cm. Vanja rece da je kod njega 95cm i na slici izgleda bas taman, moracu sutra da uzmem metar i da vidim kako bi to izgledalo od prilike na Stroma. dane@, koja je od prilike sirina kod Kome? Po mojoj racunici ne bi trebalo da bude vise od 70e za oba kofera sa sve pivom ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma... Idi na Touratech-ov sajt pa pogledaj kolika je sirina onih od 42 litra Napravi u tim dimenzija, sigurno postoji razlog zasto ih oni prave tako, a prave ih jako dugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma... Idi na Touratech-ov sajt pa pogledaj kolika je sirina onih od 42 litra Napravi u tim dimenzija, sigurno postoji razlog zasto ih oni prave tako, a prave ih jako dugo Ma nesmem ni da stavim mnogo siroke da se ne zaglavim negde izmedju kola kad prolazim kroz guzvu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Februar 3, 2009 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Moji su veceras savijeni iz jednog djela i vjerovatno ih necu variti ,majstor mi je rekao dati neke alu zakivke. Pravim osmougaone ,slicne ovim na slici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Februar 3, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Tako savijeni su i čvršći nego na četiri mesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...