Nimmin 6732 Napisano Novembar 13, 2013 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, nije samo zbog jačine, dobilo bi se još malo i na izgledu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pecaross 14 Napisano Januar 14, 2014 U prolazu, 94 postova Motocikl: Kiwi speed125 Prijavi odgovor kao problematičan Poceo sam da pravim neki slican kofer i neznam de mogu da dadjem neku slicnu kopcu u Novom Sadu, ili u Srbiji negde ..jel moze mala pomoc? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Januar 15, 2014 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo ovde - http://www.metalika-kacin.com/sr Katalog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Januar 15, 2014 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se zapljunem da ne izgubim temu kad budem resio da pravim. Inace, sjajnih ideja ima i svaka cast za vec uradjene kofere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1045 Napisano Januar 15, 2014 Drug član, 1076 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Poceo sam da pravim neki slican kofer i neznam de mogu da dadjem neku slicnu kopcu u Novom Sadu, ili u Srbiji negde ..jel moze mala pomoc? Ja kupio u Merkuru, dve u kompletu su negde oko 200 din, imaju ovaj jezicak za zakljucavanje. Jedva sam i ja nasao, sve sam tezge na buvljaku obisao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gajdar 174 Napisano Jul 16, 2014 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS SE 800, Honda 125 Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima koji su dali savete i uputstva. Iščitao sam ovu temu, stranicu po stranicu i krenuo na posao... Kako izgledaju alu koferi sa što manje novca? Onako amaterski...? Odeš kod ćaleta u radionice i izabereš od metalnih profila otpatke. Na osnovu njih nacrtaš skicu i isečeš profile. Ja sam imao sreće da to budu alu profili i da jedan od njegovim majstora zna da to vari. Isekao sam ram za kofere i takođe roštilj da napravim galeriju za zadnji plastični kofer. Onda sam od neke bačene kancelarijske stolice skinuo naslon za ruke. Puna tvrda plastika. Jako a može da se buši i brusi. Stara limena ploča za kačanje alata može da posluži kao dno. Sad to i ne mora biti dobra ideja. Ja sam prvo mislio da je to pametno da bude provetreno ali bolje pun lim da se ne praši. Onda je došlo vreme da potrošim pare. Kupio alu lim debljine 1mm i oni mi isekli i savili. Platio sve to 4000 dinara. Pošto je i poklopac od istog tankog lima i da se ne bi krivio ako se neko nasloni za ispod poklopca sam našao ostatke laminata, isekao i zalepio silikonom. Tamo gde sam planirao šarke savio sam lim do unutra za svaki slučaj da drži laminat a i da imam za šta da učvrstim šarke. Onda zaključavanje... Komšija bacio neke fijoke i na njima bravice sa po dva ključa. Zamislite imam i rezervne... Kad okrenem ključ jezičak uđe u profil i drži ko blesav. Onda video sam jednu pametnu stvar već na ovoj temi. Zahvaljujem kolegi na ideji da se dodaju ručke na poklopac. Veoma korisno za neke sitnice. 75 dinara po komadu. I koferi su spremni za farbanje. Inače ostabio bih boju aluminijuma ali tabla lima je imala neku fleku koju nisam mogao skinuti i odlučio sam da farbam. Prvo podloga za aluminijum pa onda željena boja. Dok se farba suši, rukohvat je namontiran na postojeću gvožđuriju. Kroz cev (niklovana cev, inače od stalka za mikrofon) sam provukao isečenu navojnu šipku i maticama spojio rukohvat. Sad vidim da sam omanuo slikanje sistema kačanja. Popraviću se ako bude nekom trebalo... I kako je sve ispalo spremno za put? Nije baš 100% profesionalno ali kad se saberem, oko 50e. Išli i napravili 1600km i koferi odradili posao. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6732 Napisano Jul 16, 2014 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Bravo i za izvedbu i za ideju za nosače od stolice. Liče na prave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2434 Napisano Jul 17, 2014 Andragog, 5005 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ih posmatrao odnazad 1600 km , svasta tu unutra stane !!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris19 108 Napisano Jul 17, 2014 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Odzaci Motocikl: Yamaha 535 Prijavi odgovor kao problematičan I onda kažu da se nevedi mučiti, čestitam na ideji i izradi . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 20, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Sad vidim da sam omanuo slikanje sistema kačanja. Popraviću se ako bude nekom trebalo... Па кад си се толико потрудио окачи и те слике система качења па да све буде комплетно. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goran glumac 171 Napisano Decembar 27, 2014 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: tdm 850, gtr1000 Prijavi odgovor kao problematičan Resio sam i ja da napravim bocne kofere uz minimalna ulaganja. Nadam se da ce ispasti prakticni. dimenzije kofera su duzina 33 sirina 22 visina 27 za sad sam kupio L profil 20mmx20mm cena 680 dinara za 6 metara. to sam izvario (fidecete posle na slikama) planiram da stavim alu lim 0.8mm debljene (imam stari zamrzivac i lim sa unutrasnje strane je dobar) a muzda i kupim cena za oko 2 kvadrata je 2600 din treba i nosac za motor da napravim imam cevi celicne od 14mm samo treba da ih isavijam i prikacim na motor. planiram da zavrsim kofere do pocetka sezone a za to imam jos 4 meseca za sad sam odradio samo ovo http://prntscr.com/5lggh0 http://prntscr.com/5lggv3 http://prntscr.com/5lgh5p http://prntscr.com/5lghfm izvinjavam se zbog ovakvog upload slika ali je meni nekako najlaksi doduse nije bas najpregledniji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Decembar 27, 2014 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Kol'ko kila ima ova konstrukcija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14624 Napisano Decembar 27, 2014 moto merkat °°, 4905 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Resio sam i ja da napravim bocne kofere uz minimalna ulaganja. Nadam se da ce ispasti prakticni. dimenzije kofera su duzina 33 sirina 22 visina 27 za sad sam kupio L profil 20mmx20mm cena 680 dinara za 6 metara. to sam izvario (fidecete posle na slikama) planiram da stavim alu lim 0.8mm debljene (imam stari zamrzivac i lim sa unutrasnje strane je dobar) a muzda i kupim cena za oko 2 kvadrata je 2600 din treba i nosac za motor da napravim imam cevi celicne od 14mm samo treba da ih isavijam i prikacim na motor. planiram da zavrsim kofere do pocetka sezone a za to imam jos 4 meseca za sad sam odradio samo ovo http://prntscr.com/5lggh0 http://prntscr.com/5lggv3 http://prntscr.com/5lgh5p http://prntscr.com/5lghfm izvinjavam se zbog ovakvog upload slika ali je meni nekako najlaksi doduse nije bas najpregledniji Sav trud za 2x20L sa tom tezinom!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goran glumac 171 Napisano Decembar 28, 2014 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: tdm 850, gtr1000 Prijavi odgovor kao problematičan nisam merio ali po nekim papirima na netu kaze da je 6 metara l profila oko 4.5 kg ja racunam da ce po koferu biri lakse od 6 kg. bdada ne razumem pitanje? mislis da je uzaludno praviti nesto i zanimati se sa tim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6732 Napisano Decembar 28, 2014 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan bdada ne razumem pitanje? mislis da je uzaludno praviti nesto i zanimati se sa tim? Odgovoriću u njegovo ime (neće se ljutiti?): posao, vreme i trud oko ove veličine kofera je isti kao i da si se odlučio za nešto veće gabarite. Nepunih 20 litara je malo, ne vidim razlog da se nisi opredelio za nešto veće dimenzije, bar za visinu i dužinu što TDM svojom veličinom svakako dopušta? Nikad nije "uzaludno praviti nesto i zanimati se sa tim" sve dok ti pričinjava zadovoljstvo i ne praviš neku štetu. Ako ništa drugo, bar se stiče neko iskustvo i vežba preciznost. Kol'ko kila ima ova konstrukcija? I meni ovo odmah palo na pamet. Kombinacija gvozdena konstrukcija + aluminijumska oplata podrazumeva medjusobni spoj izveden pop nitnama ili šrafovima pa ne vidim razlog zašto se nije opredelio i za L profile od aluminijuma čijom bi primenom ipak dosta smanjio težinu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14624 Napisano Decembar 28, 2014 moto merkat °°, 4905 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan bdada ne razumem pitanje? mislis da je uzaludno praviti nesto i zanimati se sa tim? Odgovoriću u njegovo ime (neće se ljutiti?): posao, vreme i trud oko ove veličine kofera je isti kao i da si se odlučio za nešto veće gabarite. Nepunih 20 litara je malo, ne vidim razlog da se nisi opredelio za nešto veće dimenzije, bar za visinu i dužinu što TDM svojom veličinom svakako dopušta? Nikad nije "uzaludno praviti nesto i zanimati se sa tim" sve dok ti pričinjava zadovoljstvo i ne praviš neku štetu. Ako ništa drugo, bar se stiče neko iskustvo i vežba preciznost. Kol'ko kila ima ova konstrukcija? I meni ovo odmah palo na pamet. Kombinacija gvozdena konstrukcija + aluminijumska oplata podrazumeva medjusobni spoj izveden pop nitnama ili šrafovima pa ne vidim razlog zašto se nije opredelio i za L profile od aluminijuma čijom bi primenom ipak dosta smanjio težinu? Bas to sam hteo reci (Nimmin ) takodje pravim kofere pa znam koliki je posao,uzeo sam alu L profil i lim od 1.5mm,dimenzije 45x35x25 i tezina ce biti oko 4.5kg po koferu,kada sam konstrukciju prislonio na motor (TDM isto) mogao sam jos povecati gabarite a posto ima dva auspuha morao sam oduzeti 10x10 celom duzinom pa me pojede taj manjak prostora,lim cu lepiti silikonom za sofersajbne da bih izbegao nitne i jos oduzetog prostora + mogucnost ostecenja stvari a resavam dihtovanje. Da ne duzim (predstavicu kada zavrsim) pohvala za trud! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goran glumac 171 Napisano Decembar 28, 2014 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: tdm 850, gtr1000 Prijavi odgovor kao problematičan nemam sa cim da spajam (varim ram alu). a do ovih velicina sam dosao praveci razne kutije od kartona da dobijem kofer koji nije previse sirok. takodje imam dva auspuha koja mi ne dozvoljavaju vecu visinu od 27. mogao sam da dobije duzinu pomerajuci mogavce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gajdar 174 Napisano Januar 5, 2015 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS SE 800, Honda 125 Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Moji alu koferi sto sam pravio su 3,9 kg po komadu a jedan je zapremine 33 litre. Ali sam na CB500 pomerao migavce... Uvek ima nesto ali uvek sam vise za varijantu "uradi sam" za 50€ nego kupi za 250€. Srecno sa izradom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Januar 5, 2015 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog kralja, genija.....Ovo mogu samo mucenici da nameste, ovim zapadnjacima, gotovanima ne radi mozak na ovoj frekvenciji... Teski rucni rad..... Naklon do poda 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6732 Napisano Januar 6, 2015 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Svaka mu čast! Još jedan dokaz da kreativni ljudi (obično) nemaju novca. Nisam ni mislio da ih pravi za BMW. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panco.KV 186 Napisano Januar 7, 2015 Nemam ja kratak fitilj...Nego brzu reakciju na vas a sranja...ol, 382 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Januar 7, 2015 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog kralja, genija.....Ovo mogu samo mucenici da nameste, ovim zapadnjacima, gotovanima ne radi mozak na ovoj frekvenciji... Teski rucni rad..... Naklon do poda Sve sve al brate da pravi bravice sam dobro nije i one oprugice sam pravio Moj projekat je stao pre nekoliko godina, zapelo na ovim plastičnim ćoškovima.... i dalje stoji sve iskrojeno U međuvremenu promenio motor, uz motor bili i koferi i jbga 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14624 Napisano Januar 7, 2015 moto merkat °°, 4905 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Malo je reci "svaka mu cast" i pop-nitne na dno je postavio diskretnije od touratech-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Panco.KV 186 Napisano Januar 7, 2015 Nemam ja kratak fitilj...Nego brzu reakciju na vas a sranja...ol, 382 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Kapa dole ...zamislite da ima fiberku ...sta bi radio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ljadza 331 Napisano Januar 7, 2015 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Najbolji Prijavi odgovor kao problematičan svaka njemu cast,podržavam svako petljanje i rad ne znam da li ste primetili podatak da je on to radio preko 3 meseca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...