Jump to content

Moto Zajednica

Spaner lanca za cbr 929 rr

Recommended Posts

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: Honda CBR 929 RR

Pozdrav 

Kakva su vam iskustva sa prepravkom spanera lanca na manuelni za CBR 929 rr , posto kod nas je original ne moguce naci , ima ceo set u Hondi da se naruci rekli su mi izmedju 50-100.000 din , jer nisku skoro porucivali , stara cena je bila nekih 48 .000 din .

Ja bi stari prepravio na manuelni , mislim ne ja licno , nego neki koji se time bave.

Posto na motoru se cuje sitno zveckanje neko dok je na leru , cim malo digne temperaturu i ler se smiri , zvuk nestaje i agregat lepo radi . 

Svakako sam za zamenu lanca pa bi i spaner , samo eto . 

Pa me zanimaju iskustva .

Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4926 postova
Pozdrav 

Kakva su vam iskustva sa prepravkom spanera lanca na manuelni za CBR 929 rr , posto kod nas je original ne moguce naci , ima ceo set u Hondi da se naruci rekli su mi izmedju 50-100.000 din , jer nisku skoro porucivali , stara cena je bila nekih 48 .000 din .
Ja bi stari prepravio na manuelni , mislim ne ja licno , nego neki koji se time bave.

Posto na motoru se cuje sitno zveckanje neko dok je na leru , cim malo digne temperaturu i ler se smiri , zvuk nestaje i agregat lepo radi . 
Svakako sam za zamenu lanca pa bi i spaner , samo eto . 

Pa me zanimaju iskustva .

Hvala
На тај агрегат никако.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• U prolazu, 45 postova
On 3/26/2024 at 11:30 PM, Krokodilo said:

На тај агрегат никако.

sto ?

vidim po forumima raznim da dosta njih stavlja , mislim nemam iskustva pa ono , zato pitam. 

On 3/27/2024 at 8:20 AM, AndjeoPakla said:

Kakva je ponuda van ovlašćenog servisa, ima li nečeg u Louis-u ili drugim prodavnicama delova?

Ima samo Honda Srbija komplet set da se poruci , ali 50 000 + i ceka se 20-30 dana... 

Lanac bregaste ima MotBike Kac , sa njima radim.

Spaner je problem , nidje ga nema , jedino polovni neki , mada to mi se ne uzima ,nisam bas siguran .

zvao sam dosta radnji rekli su mi nisu ovlasceni da nabavljaju delove iz originala , samo zamenske, a posto zamenski nema, nista od te nabavke, to su njihove reci. 

Ima par ljudi koji mogu moj da preprave u manuelni , ali to sa sobom nosi dosta drugih stvari , kao sto je , kako koliko spanovati , moze klizac da izleti ili pretegne lanac, mora na sluh i sve tako u krug .... ah :D

na kraju ce biti Ebay ,,, i onako sam sam filter vazduha narucio preko ebay , cena sa dostavom 4200 din , stigao za 9 radnih dana , Honda Srbija trazila za isti takav filter 7800 din i 15 dana cekanja. :D 

• Zainteresovan, 495 postova

S obzirom da ti imas sitne i tek pocetne simptome, ja bih prvo probao da promenim samo lanac a ostavim stari spaner. Pa se baci u resavanje ako se situacija ne popravi, a ja verujem sa hoce.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 45 postova
2 minutes ago, MarkoMoto said:

S obzirom da ti imas sitne i tek pocetne simptome, ja bih prvo probao da promenim samo lanac a ostavim stari spaner. Pa se baci u resavanje ako se situacija ne popravi, a ja verujem sa hoce.

Cuje se bukvalno na leru dok je hladan, prvo paljenje,majstor je rasklopio sve , i kaze da ima lufta u lancu na osovinicama, kaze nije strasno naceo se tek.

E sad , to se cuje svega 20 30 sec od paljenja .I to je to 

Nasao sam na ebay spaner i zaptivku spanera.

Taman sam resio svecice ulja , filtere , itd alal mu kur--- koliko kosta svecica , nabavna cena 2850 din hahah pa x4 , iridium. :D

• Drug član, 1355 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Cuje se bukvalno na leru dok je hladan, prvo paljenje,majstor je rasklopio sve , i kaze da ima lufta u lancu na osovinicama, kaze nije strasno naceo se tek.

Taman sam resio svecice ulja , filtere , itd alal mu kur--- koliko kosta svecica , nabavna cena 2850 din hahah pa x4 , iridium.
Pogledaj ovde
WWW.MOTORCYCLESPAREPARTS.EU

Over 3.5 million motorcycle parts available online now. Worldwide shipping from Europe’s favourite genuine spare parts online retailer - 9.5/10 TrustPilot

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

• Drug član, 1355 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

I ovde

WWW.CMSNL.COM

CMSNL specializes in Honda Motorcycle Parts, Kawasaki Motorcycle Parts, Yamaha and Suzuki OEM and Aftermarket Motorcycle Parts for Classic Bikes, Dirt Bikes, ATV's, Snowmobiles and more

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Taman sam resio svecice ulja , filtere , itd alal mu kur--- koliko kosta svecica , nabavna cena 2850 din hahah pa x4 , iridium.
Иридијум је скуп ако га мењаш сваке сезоне, ретко ко прихвата да са тим свечицама треба да проџеш бар 60 па и више 000 километара.

Затезач ланца(мануелни) тражи велико знање како штеловати, није проблем и неко да то га одради на дребонгу. У твом случају се слажем са тим да са променом ланца решаваш проблем. Много треба да би се затезач упропастио.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 45 postova
On 4/1/2024 at 8:28 AM, Krokodilo said:

Интересантно како све овакве теме заврше на исти начинemoji848.png

Pa pokusavao sam da pronadjem, preko raznih sajtova, ali svi uglavnom rade po porudzbini , pa cak i u Madjarskoj sam pokusavao .

Tako da sam porucio direktno iz Japana Spaner + dihtung spanera,60 funti + 15 funti PT + 85 eu carina i spedicija ka meni , stiglo za 6 dana preko FedEx-a.

Tako da stavljen nov spaner, nov lanac , svecice , filter vazduha , ulje , kociono ulje, antifriz ,oprano sito uljne pumpe , karter , da kazem veliki servis . + Novi srafovi i matice za plastike, 

Kroz koji dan bice spreman za vozikanje. :D , nadam se da je to to za ovu godinu :D 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja