Jump to content

Moto Zajednica

Elektro moped / bicikl, valja li?

Recommended Posts

• Ne silazi, 2718 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125

Jesi probao tih 55km/h?

Imao sam Milg 60v 20A,po GPS isao 39km/h

Sada vozim Veneco Fusion sa olovnim baterijama ide 36-37 po GPS.Onaj sa tvog linka je brzi od mog 5-10km/h

Ovi novi otkljucavaju sa kombinacijim gas kocnica.Stari su preko zice.

Promenio član cezarpa

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 10 postova

Ovaj moj maximus dakar mene vuče kao od šale do kraja 45 imam 95kg.A komšijin phantom nisam probao do 55 on tako kaže.mnogo mi se više sviđa phantom kompaktniji je i lepši sa onim hromiranim šipkama.

Promenio član mikanikolic

• Ne silazi, 2718 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125

Bas te sipke-rolbar me odbija.Ja bih to skinuo.Inace video sam klinca na putu vozi takav.Ide dobro.

Odakle si ?Gde si kupio tvoj skuter?

Promenio član cezarpa

• U prolazu, 10 postova

Vlasotince kod Leskovca.Kupio sam od lokalnog prodavca sa računom.Rekao mi je da je garancija na skuter 24meseci a na baterije 6 meseci. 95 000 din

Promenio član mikanikolic
  • Podržavam 1

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Tetka je vozila elektro bicikl, mi ga zvali Lofti, kinezara neka teska. Tezak kao crna zemlja, kad ti ode baterija ozbiljan trening. Teca ga vozio Ki obliznje selo, po gradu, ma isla sa njim po kisi, snegu, ledu i baterijala trajala nekih 5 god. Tri puta su stavljali zamensku bateriju, po 100 evrica, svaka je trajala krace od sledece. Na kraju ga poklonila skupljacima sirovina. 

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: SVT650X
8 minutes ago, mikanikolic said:

95 000 din

isti model, 82,000 din, prodavnica u Pancevu, dovezli mi na kucnu adresu.

• U prolazu, 10 postova
pre 1 minut, kvaicnenad je napisao:

Csm 2017 je u Pančevu oni su uvoznici imali su novogodišnju akciju za 650 evra ako se ne varam

• U prolazu, 10 postova
pre 3 minuta, kvaicnenad je napisao:

Od kad ga imaš kako te služi? Ja moj 10 dana nisam nešto oduševljen

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: SVT650X

Mesec dana, mozda malo vise.

Meni sluzi da odem vikendom ujutru u pekaru i pijacu, to mi je 2 -3 km. Lakse mi je sa tim ćereslom da odem nego da palim auto ili motor.

Zena moja se voza, njoj je i kupljen... Ona je odusevljena.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1171 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Ja upravo otvorio sezonu na ovom ćereslu, kinez, colossus 53-Q, to je valjda najeftinija opcija, ali sam ga uzeo zato što ne liči na klasičan skuter, da me ne bi zezali policajci na biciklističkoj stazi.

Utisci, moje omiljeno prevozno srestvo preko leta  u Novom Sadu, iako je kvalitet ravan qrcu, ali za 550 eur koliko je nov u Subotici, šta očekiavti. Ja sam moj kupio polovan i stavio novu bateriju.

Koristim ga za do posla i nazad, na trening, ako treba do prodavnice. Dnevno oko 10km. 

Nova baterija je imala autonomiju oko 30-35km, brizina sa skinutom blokadom 30km/h (po gps) što je više nego dovoljno na biciklističkoj stazi, ali na ulici nije baš.

Relativno je neudoban, ali za voznje 15-20min, što je 4-5 km, sasavim ok. Zemenio sam kinesko ulje u prednjoj viljušci i sada je mnogo bolje. 

Po meni najveća mana je baterija, koja je klasicna olovna i teška je 15kg. Ako se mora skidati radi punjenja i nositi u stan nije baš lako. Ako imaš dvorište onda se barerija ne mora skidati  i to je ok.

Kvalitet baterija je isto upitan ali uz pravilnu negu ( a ne koja preko zime ostaviti da se isprazne) verujem da mogu trajati sigurno 3 godine, a koštaju 100eur. Ima i kvalitetnijih za cca 50 eur više. I naravno prave ljud litijum jonske za oko 300 eur. Ja sam ga kupio sa 8.000 pređenih km, i toliko su mu trajale prve baterije.

Suma sumarim, slab kvalitet, ali ide, posebno ako je ravno i ima biciklistička staza, za kratke relacije dušu dao, ne pališ motor, stavljaš opremu i sl, ili auto za koji nema nigde parkinga, nema registracije.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 10 postova
On 3. 6. 2025. at 8:42, lemy je napisao:

Ja upravo otvorio sezonu na ovom ćereslu, kinez, colossus 53-Q, to je valjda najeftinija opcija, ali sam ga uzeo zato što ne liči na klasičan skuter, da me ne bi zezali policajci na biciklističkoj stazi.

Utisci, moje omiljeno prevozno srestvo preko leta  u Novom Sadu, iako je kvalitet ravan qrcu, ali za 550 eur koliko je nov u Subotici, šta očekiavti. Ja sam moj kupio polovan i stavio novu bateriju.

Koristim ga za do posla i nazad, na trening, ako treba do prodavnice. Dnevno oko 10km. 

Nova baterija je imala autonomiju oko 30-35km, brizina sa skinutom blokadom 30km/h (po gps) što je više nego dovoljno na biciklističkoj stazi, ali na ulici nije baš.

Relativno je neudoban, ali za voznje 15-20min, što je 4-5 km, sasavim ok. Zemenio sam kinesko ulje u prednjoj viljušci i sada je mnogo bolje. 

Po meni najveća mana je baterija, koja je klasicna olovna i teška je 15kg. Ako se mora skidati radi punjenja i nositi u stan nije baš lako. Ako imaš dvorište onda se barerija ne mora skidati  i to je ok.

Kvalitet baterija je isto upitan ali uz pravilnu negu ( a ne koja preko zime ostaviti da se isprazne) verujem da mogu trajati sigurno 3 godine, a koštaju 100eur. Ima i kvalitetnijih za cca 50 eur više. I naravno prave ljud litijum jonske za oko 300 eur. Ja sam ga kupio sa 8.000 pređenih km, i toliko su mu trajale prve baterije.

Suma sumarim, slab kvalitet, ali ide, posebno ako je ravno i ima biciklistička staza, za kratke relacije dušu dao, ne pališ motor, stavljaš opremu i sl, ili auto za koji nema nigde parkinga, nema registracije.

8000km nije loša km.Da voziš auto 8000km na kratkim relacijama, potrošnja goriva najveća, amortizacija auta na kratkim relacijama najveća, plus  na tu km  taman dođe vreme za mali servis na autu.Kad se uzme u obzir  da je potrošnja struje minimalna za par godina električno čudo samo sebe otplati, sačuva se auto, plus benefiti parkiranja, probijanja kroz gradsku gužvu neuporedivo lakše.

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja