Jump to content

Moto Zajednica

IPONE ulja

Recommended Posts

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Ja ga imam u prodavnici sto znaci da je odlicno ulje. ;D

Salu na stranu, mnogi ga kupuju i vracaju se opet sto znaci da su musterije zadovoljne.

A ja sam sipao u svoj motor i takodje sam bio zadovoljan.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

TRAGEDIJA!!!!

meni je bas radilo Ipone Katana dobro, ali na kraju sezone sam sipao neko Castrol smece i menjanje brzina je sa [uobicajenog za TDM] zvuka traktora preslo na zvuk drobilice za kamen....

sad opet planiram Katanu

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6

jel postoji ipone neko full sint. 15-50 jer ga ovaj diler kod nas nema?

Ipone katana je full sint.

Da si manje pio špricer  a vise čitao šta piše na kutiji dok smo menjali kod mene svašta bi naučio.  ;D ;D ;D

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

pitao sam gaju juce i ima samo 15-40 ili tako nesto...a i da nisi ti popio moj spricer onda bih mozda video, ovako mi pao mrak na oci kad sam video da ja ne pijem a spricer nestaje

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: R1100S

Moje licno iskustvo sa nekoliko motora.

Uvek sipam ulje po preporuci proizvodjaca sto znaci ako preporucuje 10-40 onda to i sipam ako preporucuje nesto drugo onda to drugo 20-50 i sl.

Desavaloi se da vec posle neke manje kilometraze sto ce reci posle oko 1000 kilometara pocinju da se cuju pomalo ventili, lanac bregastih i slicno i ako je sa agregatom sigurno sve ok, cak u jednom slucaju sam imao problem sa manjim proklizavanjem lamela za koje moram priznati da su vec bile pri kraju ali im u svakom slucaju nije bila neophodna zamena.

U svakom od pomenutih slucajeva simptomi su nestajali prilkom zamene ulja i naravno  promene proizvidjaca istog. Konkretno umesto Ipon ulja sipao sam  Motul. Mene to dovodi do zakljucka da ulje posle nekog vremena postaje suvise retko.

Ne mora da znaci da sam ja 100% u pravu ali preporucujem nekome ko je raspolozen za slican eksperiment da isproba ovo i da malo bolje poslusa rad svog motora pa ako dodje do ovakvog ili bilo kog drugog zakljucka  napise nesto o tome, u svakom slucaju ne postoji nikakav rizik.  ;)

• Podržavam 1

http://www.ipone.fr/EN/produits.php?gamme=4#

Katana je 10-50 i samo se sa tim viskozitetom pravi.

Ko je pio, pio, a špricera više nema, a čega nema o tom ne vredi ni raspravljati.  ;D

meni treba 15-50 ponavljam...moracemo mi uz litru-litru da procaskamo o ovome

• U prolazu, 29 postova

Gavrolini Brate, da tebi zemljak Provac rekne:info tel:011 301 82 85

060 301 82 85

III bulevar 52 - Novi Beograd

KDM -www.kdmmotors.com

Ako generalni uvoznik nema onda MENjAJ  tip ulja.

• Svrati ponekad, 299 postova

gavrolini 15-50 ti je polusinteticko IPON-ovo ulje,oznaka mu je 15.5,imas 10.4 to je isto polusinteticko samo 10-40.imas ga u bg u KDM-u ali mozes naruciti i kod gaje u stfice kosijer (u sapcu).katana se pravi samo u jednom viskozitetu,tj bar u jednom stize u srbiju.(nadam se da ne gresim,do sada sam je samo u jednom viskozitetu koristio)

gavrolini 15-50 ti je polusinteticko IPON-ovo ulje,oznaka mu je 15.5,imas 10.4 to je isto polusinteticko samo 10-40.imas ga u bg u KDM-u ali mozes naruciti i kod gaje u stfice kosijer (u sapcu).katana se pravi samo u jednom viskozitetu,tj bar u jednom stize u srbiju.(nadam se da ne gresim,do sada sam je samo u jednom viskozitetu koristio)

upravo sam zato rekao da ne mogu da koristip ipone jer meni treba 15-50 full sintetik a ipone ga nema

• Svrati ponekad, 299 postova

nista mu ne skodi ni 10-50 ne brini.to ti je bitno od vremenskim uslovima u kojima sed nalazi motor.nase podnevlje je tako da mu odgovara i 10-50 bez problema.bitno je da je sinteticko,tj full sintetik,a mala razlika u gustini nije problem ne brini,cak sta vise

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja