mjoe 60 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: NBG Motocikl: CB 600 F Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za ostale ali moja Aprila (jedan cilindar) brutalno koci motorom. Kada sam je nabavio, dok se nisam navikao umela je da prokliza zadnjim tockom kada kocim motorom iz 3 u 2. Sreca nije mi se desilo da ga dignem na zadnji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Maj 18, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Agregat služi za pokretanje motora a ne za kočenje. Sada i uvek i u vekome vekova, AMIN! Motor, agregat, masina, kompresor kako god da je nazovete je iskljucivo napravjena za pokretanje motorcikla. Kocnice su napravjene, i tu su gde su, da uspore motorcikl kada je to potrebno i da ga takodje zaustave kada je to potrebno. Zasto bi usporavao motorom sa recimo 60/70/80/90/100km/h na nekih 50/60/70/80/90km/h i na to gubiti vreme jer jednosavnim pritiskom na desnu rucicu brze i jednostavnije cete usporiti na zeljenu brzinu. Pri brzini od 100km/h jedna sekunda iznosi 27m puta (100000m svakih 3600 sekundi), 60km/h iznosi 16.6m puta. Znaci ako ti treba jedna sekunda da stisnes kvacilo, promenis brzinu i kontrolisano pustis kvacilo vec si prosao izmedju 16.6 i 27.7 metara. Kocnice za kocenje i usporavanje a motor za ubrzavanje. Do sada sam zavrsio dve skole bezbedne voznje i 3 nivoa California Superbike School i nigde nisam cuo da preporucuju kocenje motorom jer je usporavanje kocnicama daleko efikasnije i bezbednije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mjoe 60 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: NBG Motocikl: CB 600 F Prijavi odgovor kao problematičan Agregat služi za pokretanje motora a ne za kočenje. Sada i uvek i u vekome vekova, AMIN! Motor, agregat, masina, kompresor kako god da je nazovete je iskljucivo napravjena za pokretanje motorcikla. Kocnice su napravjene, i tu su gde su, da uspore motorcikl kada je to potrebno i da ga takodje zaustave kada je to potrebno. Zasto bi usporavao motorom sa recimo 60/70/80/90/100km/h na nekih 50/60/70/80/90km/h i na to gubiti vreme jer jednosavnim pritiskom na desnu rucicu brze i jednostavnije cete usporiti na zeljenu brzinu. Pri brzini od 100km/h jedna sekunda iznosi 27m puta (100000m svakih 3600 sekundi), 60km/h iznosi 16.6m puta. Znaci ako ti treba jedna sekunda da stisnes kvacilo, promenis brzinu i kontrolisano pustis kvacilo vec si prosao izmedju 16.6 i 27.7 metara. Kocnice za kocenje i usporavanje a motor za ubrzavanje. Do sada sam zavrsio dve skole bezbedne voznje i 3 nivoa California Superbike School i nigde nisam cuo da preporucuju kocenje motorom jer je usporavanje kocnicama daleko efikasnije i bezbednije. Ja licno nisam ni mislio na kocenje motorom "kada je frka" vec u svakodnevnoj voznji. kada vidim stopaljke na 30m ispred sebe pri brzini od 80/h sigurno necu da kocim samo motorom (iz licnog iskustva) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smoki 0 Napisano Maj 20, 2009 U prolazu, 36 postova Lokacija: apatin Prijavi odgovor kao problematičan ljudi vozio sam sve i svasta i 2t i 4t i 2cilindra i 4 cilindra ali ducati je sigurno neprevazidjen u kocenju motorom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Maj 21, 2009 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan najbolje koce V TWIN MASINE preko 1000ccm zbog VELIKE ZAPRAMINE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rutpol 0 Napisano Jun 4, 2009 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje koci motor koji ima kratke brzine i kardan...sad ti vidi koji to ima i eto odgovora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Jun 4, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Agregat služi za pokretanje motora a ne za kočenje. Sada i uvek i u vekome vekova, AMIN! Motor, agregat, masina, kompresor kako god da je nazovete je iskljucivo napravjena za pokretanje motorcikla. Kocnice su napravjene, i tu su gde su, da uspore motorcikl kada je to potrebno i da ga takodje zaustave kada je to potrebno. Zasto bi usporavao motorom sa recimo 60/70/80/90/100km/h na nekih 50/60/70/80/90km/h i na to gubiti vreme jer jednosavnim pritiskom na desnu rucicu brze i jednostavnije cete usporiti na zeljenu brzinu. Pri brzini od 100km/h jedna sekunda iznosi 27m puta (100000m svakih 3600 sekundi), 60km/h iznosi 16.6m puta. Znaci ako ti treba jedna sekunda da stisnes kvacilo, promenis brzinu i kontrolisano pustis kvacilo vec si prosao izmedju 16.6 i 27.7 metara. Kocnice za kocenje i usporavanje a motor za ubrzavanje. Do sada sam zavrsio dve skole bezbedne voznje i 3 nivoa California Superbike School i nigde nisam cuo da preporucuju kocenje motorom jer je usporavanje kocnicama daleko efikasnije i bezbednije. Daj da napravimo razliku izmedju: 1. SMANJIVANJE BRZINE - USPORAVANJE rutinskog smanjivanja brzine tokom voznje i 2.KOCENJE - ZAUSTAVLJANJE naglog kocenja zbog situacije koja se desava pred nama na putu. 1. koliko sam shvatio i koliko su me ucili, zasto akati kocnice i rizikovat gubitak stabilnosti i cini mi se voziti trzavo, kad je dovoljno pustiti gas i motor usporava, cap smanjiti stepen prenosa, pa jos malo usporiti, a pritom dopunjavati kocniicom ako i koliko treba? 2. tu se samo pusta gas i koci, bez upotrebe kvacila, jer su u pitanju sekunde, sta tu ima da pricamo, pa niko nije lud da koci samo motorom AKo nisam u pravu, molim demantujte me cinjenicama, a ne Koci se kocnicama, vozi se agregatom, sedista se obaraju na dole, a noge dizu na gore... ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Jun 4, 2009 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da i pokretac teme nije mislio na KOCENJE=ZAUSTAVLJANJE nego usporavanje. Ja to redovno radim... Vratis u manju i motor lagano usporava i cuje se veoma prijatan zvuk i auspuha... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...