R1 0 Napisano Avgust 15, 2005 U prolazu, 5 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan dok sam imao R6 jedini problem mi je bio tezak menjac kojeg sam morao dobro da stisnem da bih prebacio u nizi ili veci stepen,dok kod cbr 900 nisam imao taj problem.ZANIMA ME DA LI R1 IMA TAJ PROBLEM SA MENJACEM-neki kazu nemas dobro klizi-neki mnogo ces se pomuciti teba ga dobro stisnut. ALI SVI MI PRICAJU DA JE BOLJE DA UZMEM CBR 1000 DA JE MNOGO LAKSA ZA VOZNJU STO VIDIM DA MI I VI PREPORUCUJETE HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1920 Napisano Avgust 15, 2005 Vlasnik sajta, 5371 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Znas kako, to sve mnogo zavisi i od ulja koje je u motoru - od marke i modela ulja, ali i od predjenih km. Za R1 ti ne mogu pomoci, ali iskreno ne verujem da je tu menjac nesto posebno los. Imamo jednog drugara koji je vozio R1, pa cu ga pitati za misljenje i javicu ti. Mislim da je tu ipak ulje najbitnija stvar. Moj savet, naravno subjektivni posto vozim CBR900, ti je da uzmes CBR1000RR jer se sigurno neces prevariti. Alternativa ti je i Suzuki K3, K4 ili K5 - sto je mozda i najbolji R danasnjice... U svakom slucaju, koji god da uzmes neces se prevariti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Avgust 15, 2005 Prijavi odgovor kao problematičan koliko znam od 2000 su reseni svi problemi sa menjacem.Mada Yamaha inace ima malo tvrdji menjac nego ostali proivodjaci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kymcosuper9 0 Napisano Avgust 16, 2005 U prolazu, 66 postova Lokacija: Blok 45 Prijavi odgovor kao problematičan K5....................... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 17, 2005 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan koliko znam od 2000 su reseni svi problemi sa menjacem.Mada Yamaha inace ima malo tvrdji menjac nego ostali proivodjaci E to je zato što su nekad imale mekši menjaè od ostalih modela, mada si u pravu za od 2000 god. na ovamo, pogotovu je izraženo kod novih modela :x to 'tiskanje u periodu razrade :roll: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Avgust 18, 2005 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Ako vozis zestoko, menjaces lamele na R1 svake godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 18, 2005 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan HA!! Zar je to bitno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Avgust 18, 2005 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Pa i nije bitno. Kad skines oklop, 1 pivo posla i jedno 10 gajbi piva love. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 18, 2005 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Sreæa pa R1 momci ne piju pivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Avgust 28, 2005 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Nema veze sta piju Neka preracunaju u Coca Cole i one su konvertibilne. :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Novembar 6, 2005 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Sto mi ne rekoste ranije da R1-ovci ne piju pivo? A znao sam ja da sam nesto zasro samo ... :roll: Evo ovako, menjac kod R1 2004 trazi da se malo jace pritisne na nizim obrtajima. Negde sam procitao da je to zato sto je dizajniran za saltanja na ekstrremnim obrtajima. Kakve sad pa to veze ima meni nije jasno, ali cinjenica je da na visokim obrtajima prebacivanje u visi ili nizi stepen ide dosta lakse. U svakom slucaju nema govora o nekom "nasilju" cak ni pri nizim obrtajima, samo ne treba tu nesto kilaviti i oklevati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IVAN R1 2 Napisano Octobar 22, 2007 U prolazu, 74 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan ja vozim r1 2001 i ima perfektan menjac bez greske, malo je losiji za tocak kad ides iz prve u drugu bez kvacila,ali naviknes se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urke 12 Napisano Octobar 22, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: South Banat,Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Probaj iz šeste u petu na točku,samo da znaš 954 je išla iz šeste u četvrtu bez kvačila naravno,jer ja kvačilo retko stiskam i na dva,a kamoli na jednom točku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
semza 59 Napisano Octobar 22, 2007 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: SOMBOR VOJVODINA Motocikl: cb600 Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Uopste mi nije jasno zasto su izmislili kvacilo,a ja ga svaki put pritiscem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris_LION 1404 Napisano Octobar 22, 2007 Zainteresovan, 494 postova Lokacija: Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to "problem" kod svih Yamaha ... Pri nizim obrtajima moras za nijansu jace da pritisnes menjac .... al zato u vecim obrtajima kao kroz mleko ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urke 12 Napisano Octobar 23, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: South Banat,Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Uopste mi nije jasno zasto su izmislili kvacilo,a ja ga svaki put pritiscem Kad porasteš shvatićeš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...