Bilence 73 Napisano Februar 13 (promenjeno) U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Zeleo bih da podelim nesto sto nije vezano za mene, vec za jedan od najvecih motociklistickih poduhvata ikada. Neki od vas su mozda culi za indijskog mistika i gurua, Sadhgurua, koji vec cetvrtu deceniju pokusava da planetu Zemlju ucini lepsim mestom za zivot. On je prosle godine kao deo njegove kampanje ,,Spasi zemljiste", u kojoj promovise mere obnove organskog materijala u tlu, vozio od Londona, UK, do grada Kombatore, na jugu Indije. Cela ruta je na kraju bila duga 30,000km koju je on presao za 100 dana, i cela ova ,,samoubilacka misija" je bila dokumentovana na njegovom youtub kanalu. Ovde mozete videti sazetak tog putesestvija: Dodacu nekoliko cinjenica koje ce ovaj vec neverovatan podvig uciniti potpuno nadljuskim: - u trenutku kada je vozio ovu kampanju, imao je samo 65 godina - Sadhguru je poznat kao neko ko ima samo jedan veganski obrok dnevno i spava u proseku 4 sata - on je jos kao momak poslednji put vozio motor, i gotovo 30 godina nije sedao, sve do ove kampanje - vozio je u svakojakim vremenskim uslovima, od jakih kisa do peskovitih oluja kroz pustinjske delove - 691 dogadjaj je organizovan na ovom putu gde bi se on obracao ljudima koji bi ga sacekali sa ciljem da podigne svest o narusenom stanju zemljista. Evo snimka kada je stigao u (i prosao kroz) Beograd: Danas je ,,Save Soil" najveci ekoloski pokret na svetu i glavna nada da se klimatske promene, kojih smo svi mi svedoci, preokrenu i u narednim decenijama koliko-toliko normalizuje situacija. Meni je ovo posebno bilo zanimljivo, kada je vozio kroz Arapsku pustinju na 48°: Promenio Februar 13 član Bilence 12 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...