Zlatko LA 2864 Napisano Decembar 20, 2025 Drug član, 1291 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Triumph Tiger 1050, Honda CBF 600, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Porucujem jedno po jedno za zamenu, danas pripremim sve, skinem maske, rezervoar. Skinem dzekove sa kucista filtera vazduha da vidim kako ide, ajd reko da okrenem krug jer je lepo vreme ja u brzini ne vratim lepo dzek map senzora (to sam primetio kasnijom proverom da je otpusten). Upalim motor i stoji check engine, sad je tu kojstantno a ja ne primecujem da motor ima neki problem. Da li postoji mogucnost da se lampica obrise bez TuneEcu-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aspi 94 Napisano Decembar 20, 2025 U prolazu, 62 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx, Triumph Tiger 1050 abs, Ducati Monster 600 Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, Zlatko LA said: Porucujem jedno po jedno za zamenu, danas pripremim sve, skinem maske, rezervoar. Skinem dzekove sa kucista filtera vazduha da vidim kako ide, ajd reko da okrenem krug jer je lepo vreme ja u brzini ne vratim lepo dzek map senzora (to sam primetio kasnijom proverom da je otpusten). Upalim motor i stoji check engine, sad je tu kojstantno a ja ne primecujem da motor ima neki problem. Da li postoji mogucnost da se lampica obrise bez TuneEcu-a? Ako si vratio nazad posle kako treba, trebalo bi kad ga upalis i krenes da vozis da iskljuci sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2864 Napisano Decembar 20, 2025 (promenjeno) Drug član, 1291 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Triumph Tiger 1050, Honda CBF 600, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Citam strane forume, mozda je potrebno kako oni to zovu ‘3 cycles of the engine’. Startovati na hladno do radne temperature i pustiti da se ohladi skroz, to je jedan krug. Najvise se iznerviram kad sam sebi stvorim problem kao sada. Promenio Decembar 20, 2025 član Zlatko LA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aspi 94 Napisano Decembar 20, 2025 U prolazu, 62 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx, Triumph Tiger 1050 abs, Ducati Monster 600 Prijavi odgovor kao problematičan Just now, Zlatko LA said: Citam strane forume, mozda je potrebno kako oni to zovu ‘3 cycles of the engine’. Startovati na hladno do radne temperature i pustiti da se ohladi skroz, to je jedan krug. Kada se steluju klapne gasa sve jedno kuciste filtera vazduha se skida i posto motor mora biti upaljan pojavi se check lapica. Kada se sve montira nazad.Kada krenes da vozis trebalo bi sam da isljuci. Da li si ga provozao posle kad si vratio dzek ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aspi 94 Napisano Decembar 20, 2025 (promenjeno) U prolazu, 62 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx, Triumph Tiger 1050 abs, Ducati Monster 600 Prijavi odgovor kao problematičan Meni posle voznje je iskljucio. Mozes probati i sa "3 cycles of the engine". A moze i da se iskljuci putem TuneEcu-a. Promenio Decembar 20, 2025 član Aspi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2864 Napisano Decembar 20, 2025 Drug član, 1291 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Triumph Tiger 1050, Honda CBF 600, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Provozao sam ga vrlo malo, ne vise od kilometar-dva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aspi 94 Napisano Decembar 20, 2025 (promenjeno) U prolazu, 62 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx, Triumph Tiger 1050 abs, Ducati Monster 600 Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, Zlatko LA said: Provozao sam ga vrlo malo, ne vise od kilometar-dva. Probaj ovako, upalis ga i ne pipas nista dok 3 puta ne odradi vetilator hladnjaka.Kad se vetilator ugasi 3 put onda ugasis motor.Kad ga upalis sledeci put trebalo bi da check lampa nestane. Opet kazem ako je sve vraceno kako treba. Promenio Decembar 20, 2025 član Aspi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2864 Napisano Decembar 20, 2025 Drug član, 1291 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Triumph Tiger 1050, Honda CBF 600, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Vec sutra cu to odraditi. Svakako javljam rezultate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 1199 Napisano Decembar 21, 2025 MK Obrenovac, 623 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Probaj ti da raskacis akumulator na 10 - 15 minuta da se komp resetuje pa onda probaj da palis da vidiš da li će izbrisati gresku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2864 Napisano Decembar 21, 2025 Drug član, 1291 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Triumph Tiger 1050, Honda CBF 600, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta sam uradio, preko noci je aku bio u kuci. Ujutru sam sve povezao medjutim ponovo je lampica svetlela. 4-5 km i ostavio sam ga nekih pola sata mozda. Sledeci kontakt i paljenje je sve bilo ok. Vozio sam se i smrzao kao nikad, ali je sve kako treba. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aspi 94 Napisano Januar 14 U prolazu, 62 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx, Triumph Tiger 1050 abs, Ducati Monster 600 Prijavi odgovor kao problematičan Srecni praznici Tigrovi! Stigla creva i odma motirana. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2864 Napisano Januar 14 Drug član, 1291 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Triumph Tiger 1050, Honda CBF 600, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Koliko dugo si cekao na isporuku, tj kad je poruceno? Aleksandra mi je porucila oprugu spanera lanca bregaste pre nove godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aspi 94 Napisano Januar 15 (promenjeno) U prolazu, 62 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx, Triumph Tiger 1050 abs, Ducati Monster 600 Prijavi odgovor kao problematičan 20 hours ago, Zlatko LA said: Koliko dugo si cekao na isporuku, tj kad je poruceno? Aleksandra mi je porucila oprugu spanera lanca bregaste pre nove godine. Poruceno 18 Decembra, stiglo na carinu 27 Decembra. Na adresu 14 Januara stiglo. Promenio Januar 15 član Aspi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 5866 Napisano Januar 15 (promenjeno) Drug član, 1411 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Aspi je napisao: Poruceno 18 Decembra, stiglo na carinu 27 Decembra. Na adresu 14 Januara stiglo. Verovatno je imalo praćenje? Nas izmuva Englez, te šalje preko, te ne šalje, platili smo poštarinu uz cenu opruge, pa da doplatimo za poštarinu sa praćenjem, na kraju nam posla kao obično pismo. Sačuvaj Bože, kakav zamajen čovek. Promenio Januar 15 član Alexandra995 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aspi 94 Napisano Januar 15 (promenjeno) U prolazu, 62 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx, Triumph Tiger 1050 abs, Ducati Monster 600 Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Alexandra995 said: Verovatno je imalo praćenje? Nas izmuva Englez, te šalje preko, te ne šalje, platili smo poštarinu uz cenu opruge, pa da doplatimo za poštarinu sa praćenjem, na kraju nam posla kao obično pismo. Sačuvaj Bože, kakav zamajen čovek. Iskreno, ja dosta stvari narucujem sa ebay-a. Jednom mi se desilo da paket nije stigao ali bez ikakvog problema su mi refundirali. Da uglavnom svaki paket ima pracenje. Doduse ima razlike kako salju. Ako je iz Engleske kolko sam ja skontao mogu da salju kao obicnom postom( sto traje bas dugo) ili express de uglavnom do Srbije stigne brzo a posle jbg dok nasa carina pusti. Promenio Januar 15 član Aspi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2864 Napisano Januar 15 Drug član, 1291 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Triumph Tiger 1050, Honda CBF 600, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Imamo mi strpljenja, porucili smo sitan deo tako da cemo videti da li ce i kada stici. Kao bese, oko 50 funti je bilo samo slanje sa pracenjem (deo plus), mozda gresim za malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2864 Napisano Januar 15 Drug član, 1291 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Triumph Tiger 1050, Honda CBF 600, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Ovako izgleda moj Tigar trenutno. Imam jaku želju da zamenim ovu rizoma posudu za kociono ulje i stavim plasticnu fabricku. Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aspi 94 Napisano Januar 16 U prolazu, 62 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx, Triumph Tiger 1050 abs, Ducati Monster 600 Prijavi odgovor kao problematičan 20 hours ago, Zlatko LA said: Ovako izgleda moj Tigar trenutno. Imam jaku želju da zamenim ovu rizoma posudu za kociono ulje i stavim plasticnu fabricku. Sent from my iPhone using Tapatalk I moj je u slicnom stanju osim sto ima tockove. Menjas gume ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2864 Napisano Januar 16 Drug član, 1291 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Triumph Tiger 1050, Honda CBF 600, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Menjam sve redom, naresavam se da skinem bobine, iskren da budem naplasio si me da ih ne polomim, mozda sacekam lepse vreme da materijal bude meksi. Filter vazduha je vec promenjen, filter ulja i ulje cu sledeceg meseca, gume sam uzeo polovne skinute sa motora iz uvoza godina 21 (na Tigru su bile 13). Ne mogu sve da ispratim finansijski, ako odlucim da zadrzim motor sledece godine cu gotovo sigurno uzeti nove. Znam da je bolje da uzmem nove, ali ovoga puta ne. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aspi 94 Napisano Januar 16 U prolazu, 62 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx, Triumph Tiger 1050 abs, Ducati Monster 600 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Zlatko LA said: Menjam sve redom, naresavam se da skinem bobine, iskren da budem naplasio si me da ih ne polomim, mozda sacekam lepse vreme da materijal bude meksi. Filter vazduha je vec promenjen, filter ulja i ulje cu sledeceg meseca, gume sam uzeo polovne skinute sa motora iz uvoza godina 21 (na Tigru su bile 13). Ne mogu sve da ispratim finansijski, ako odlucim da zadrzim motor sledece godine cu gotovo sigurno uzeti nove. Znam da je bolje da uzmem nove, ali ovoga puta ne. Sent from my iPhone using Tapatalk Ma nije nista strasno oko bobina samo mora pazljivo i lagano, malo levo desno pa na gore i tako. Ne cupati za plastican deo. Trebalo bi lagano da izadju. Obavezno kljuc za svecice sa zglobom jer prvi cilindar sa leve strane(gledano kad sedis na motoru) je ispod rama pa ima knapavo mesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2864 Napisano Januar 16 Drug član, 1291 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Triumph Tiger 1050, Honda CBF 600, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Videcu da nabavim taj kljuc, nemam ga u fabrickom alatu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 2864 Napisano Utorak u 12:03 (promenjeno) Drug član, 1291 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Triumph Tiger 1050, Honda CBF 600, Suzuki AN 125, Automatik A3 S, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan Veliko hvala @Alexandra995 na ovoj porudzbini iz UK. Stiglo danas, za vikend Bože zdravlja montaža, taman da proverim i moju oprugu. Sve što mi treba za motor nabavlja mi upravo Aleksandra. Sent from my iPhone using Tapatalk Promenio Utorak u 12:04 član Zlatko LA 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 5866 Napisano Utorak u 13:53 Drug član, 1411 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan @Zlatko LA Dobro je kad je stiglo! Kako je počeo prodavac da mulja sa načinima isporuke, počela sam da se preznojavam i da menjam boje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki Mecava 24 Napisano Sreda u 14:14 U prolazu, 10 postova Lokacija: Brace Jerkovic Motocikl: Triumph Tiger 1050 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, hteo sam samo svima da Vam se zahvalim koji ste pisali u ovoj temi, ne znam kako je ranije nisam ispratio! Ukratko moja prica je sledeca posedujem Tigra od 2022. godine i mnogo sam se lepo vozio sa njim dve godine. Nije bilo nikakvih problema, motor je bombonica, meni je s obzirom da sam presao sa R klase bilo bitno da motor bude lep sto nije bas slucaj sa turing motorima i da ima dobro ogibljenje i kocnice. Tigar je stvarno u tom cenovnom rangu ispred svih cak i kad su noviji motori u pitanju stvarno mnogo daje za ulozen novac. Malo sam se raspisao i otisao u off. 2024 mi je zena zatrudnela i motor sam stavio u oglas, bio je do skoro na oglasu i imao sam 2 poziva, da li zbog cene ili cega ne znam, nisam ga oglasao ovde jer nisam imao dovoljno postova i mogucnosti, a nisam hteo da smaram druge ljude. Uglavnom poenta ove moje poduze price na kojoj vam se izvinjavam je da sam poceo da razmisljam da sredim malo motor i da ga registrujem uz to sam naleteo na ovu temu koja me je osamarila i zakljucio sam da sam ustvari imao mnogo srece sto nisam prodao Tigra jer posle njega stvarno ne znam sta bih uzeo. Hvala Vam jos jednom svima koji ste pisali u ovoj temi! 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...